Facebook Pixel Φοβερή ατάκα στο SportDog που θα κάνει ντόρο: Aυτός είναι ο νέος Μπασινάς του Παναθηναϊκού!
| 2016-11-01 13:00:00

Φοβερή ατάκα στο SportDog που θα κάνει ντόρο: Aυτός είναι ο νέος Μπασινάς του Παναθηναϊκού!

του Γιώργου Κτενά
Φοβερή ατάκα στο SportDog που θα κάνει ντόρο: Aυτός είναι ο νέος Μπασινάς του Παναθηναϊκού!

Απίστευτη αποθέωση για άσο τού Τριφυλλιού που στα τελευταία ματς βγάζει μάτια. Άνθρωπος των «πρασίνων» μιλά για παίκτη που έχει τα πρόσοντα να αφήσει εποχή!

Με τα καλύτερα λόγια αναφέρθηκε στον Θοδωρή Μίγγο ο Κώστας Ταράσης, ο πρώτος του προπονητής στον Παναθηναϊκό και ο άνθρωπος που έδωσε το "ok" για να τον κρατήσουν οι "πράσινοι", σε ηλικία 10 ετών.

Ο Κ. Ταράσης βρίσκεται πολλά χρόνια στα τμήματα υποδομής του "τριφυλλιού" και μίλησε για τον 18χρονο άσο και τις αρετές του, τις θέσεις στις οποίες μπορεί να προσφέρει, αλλά και το γεγονός ότι με την ψυχή που βγάζει και τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του, θυμίζει τον Άγγελο Μπασινά.

Αναφέρθηκε στην πρώτη επαφή μαζί του και στο γεγονός ότι είχε ενδοιασμούς για το αν έπρεπε να τον κρατήσει στον Παναθηναϊκό ή όχι, για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο.

Άνθρωπος χαμηλών τόνων ο Κώστας Ταράσης, τόνισε δύο και τρεις φορές ότι ο Θοδωρής Μίγγος είναι προϊόν της δουλειάς που γίνεται συνολικά στις ακαδημίες του συλλόγου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως... "Δεν είναι δικό μου παιδί, αλλά παιδί όλων στην ακαδημία".

Κύριε Ταράση, τι ήταν αυτό που είχατε δει σε ένα παιδί 10 ετών και τον κρατήσατε στον Παναθηναϊκό;

"Ήταν η τεχνική του, η επαφή που είχε με την μπάλα. Δεν είχε καλή σωματοδομή, ήταν μόλις 10 ετών, αλλά σταδιακά ήρθε η ανάπτυξή του. Το σώμα του πλέον ποδοσφαιρικά έχει διαμορφωθεί πολύ καλά. Στο τεχνικό κομμάτι είναι σε υψηλό επίπεδο".

Ποιες είναι οι θέσεις που μπορεί να βοηθήσει;

"Είναι παίκτης που παίζει με τα πόδια. Από εδώ και πέρα μένει να δούμε ποια θα είναι η εξέλιξή του. Είναι μεσοεπιθετικός, κατά βάση κεντρώος παίκτης, αυτή είναι η δική μου άποψη. Στην πορεία βέβαια μπορεί να δούμε κάτι διαφορετικό. Αλλά δεδομένα έχει την ικανότητα να δημιουργεί".

Υπάρχει το τελευταίο διάστημα μία στροφή των μεγάλων ομάδων προς τις ακαδημίες τους, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τους Ρέτσο και Μανθάντη στον Ολυμπιακό.

"Τα παιδιά από τη στιγμή που πηγαίνουν στην πρώτη ομάδα, είναι καθαρά θέμα δικό τους ποια πορεία θα έχουν. Από τη στιγμή που παραδίδεται στην πρώτη ομάδα από την ακαδημία, η ακαδημία έχει κάνει τη δουλειά της. Από εκεί και πέρα είναι πώς θα τον διαχειριστεί η πρώτη ομάδα. Ο Μίγγος είναι από το 2008 στον Παναθηναϊκό, δηλαδή βρίσκεται στον σύλλογο αρκετά χρόνια, μεγάλο διάστημα. Έχουν δουλέψει πολλοί προπονητές μαζί του για να διαμορφωθεί αυτός ο παίκτης, εγώ τον είδα όταν πρωτοήρθε. Όλοι έχουν βάλει το χεράκι τους για να δημιουργηθεί αυτός ο ποδοσφαιριστής. Η ακαδημία είναι δημιουργικό κομμάτι, είναι παιδί όλων μας ο Μίγγος όχι δικό μου. Από εδώ και μετά όμως είναι καθαρά θέμα του προπονητή της πρώτης ομάδας. Εμείς καλούμαστε να προετοιμάσουμε όσο καλύτερα γίνεται τους ποδοσφαιριστές, αυτός είναι ο δκός μας ρόλος. Τώρα όμως θέλει πολλή δουλειά, γιατί αλλάζουν οι ρυθμοί, το τέμπο, τα τρεξίματα".

Με βάση τα στοιχεία που έχει στο παιχνίδι του, ποιον παλιό χαφ του Παναθηναϊκού σας θυμίζει;

"Αν πάμε στους παλιούς, μάλλον θα έλεγα τον Μπασινά. Που ήταν πολύ μεγάλος ποδοσφαιριστής και έκανε μεγάλη καριέρα. Προσωπικά τον είχα σε μεγάλη εκτίμηση. Είχε το στιλ, είχε τα τρεξίματα, τον έλεγα ψυχάρα τον Μπασινά. Εμένα που αρέσουν οι παίκτες που βγάζουν ψυχή, γιατί το ποδόσφαιρο χρειάζεται κυρίως τρεξίματα. Και ο Μίγγος είναι ποδοσφαιριστής που βγάζει ψυχή".

Στα πρώτα του παιχνίδια με τη φανέλα του Παναθηναϊκού δεν έδειξε ψαρωμένος.

"Όχι, δεν είναι ψαρωμένος, αν και στα πρώτα ματς όλοι περιμένουμε οι νέοι ποδοσφαιριστές να είναι φοβισμένοι. Ο Θοδωρής δεν ήταν και πιστεύω να συνεχίσει έτσι. Αν διάβασα καλά τις δηλώσεις του Στραματσόνι μετά το ματς εναντίον του Ηρακλή, έκανε αυτό που του ζήτησε στο γήπεδο και τον άφησε ικανοποιημένο".

Υπάρχει κάποιο περιστατικό που θυμάστε με τον Μίγγο και θεωρείται ότι έχει ενδιαφέρον να αναφέρουμε;

"Θα πω αυτό που είπα στην αρχή: Όταν τον δοκιμάζαμε, μου έκανε εντύπωση η τεχνική του, αλλά είχε μέτρια ως κακή σωματοδομή. Μετά από δύο ημέρες που ερχόταν συνέχεια, έλεγα μέσα μου "Μήπως έχω κάνει λάθος;". Λόγω της σωματοδομής του. Μόλις ακούμπαγε την μπάλα, έλεγα "Όχι, πρέπει να πάρει ευκαιρίες". Αλλά θέλω να τονίσουμε ότι έχει γίνει δουλειά από όλους τους προπονητές στην ακαδημία, έχει δουλέψει με τον Σάμιο, τον Μαραγκό, τον Φραντζέσκο, τον Κυριαζή, αλλά και τον Γιάννη Σαμαρά - Αυτός είναι που τελειοποιεί τους νεαρούς ποδοσφαιριστές. Ο Μίγγος είναι παιδί όλης της ακαδημίας".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags