Facebook Pixel Ο Γκούμας υμνεί "ερυθρόλευκο" άσο εν όψει ντέρμπι! Πρόταση - έκπληξη σε Στραματσόνι: "Βάλε μέσα τον..."
| 2016-11-03 12:00:00

Ο Γκούμας υμνεί "ερυθρόλευκο" άσο εν όψει ντέρμπι! Πρόταση - έκπληξη σε Στραματσόνι: "Βάλε μέσα τον..."

 Ο Γκούμας υμνεί "ερυθρόλευκο" άσο εν όψει ντέρμπι! Πρόταση - έκπληξη σε Στραματσόνι: "Βάλε μέσα τον..."

Ο παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού και νυν ομοσπονδιακός της Εθνικής Νέων μιλάει στο sportdog για το ματς της χρονιάς και θυμάται μία μεγάλη δική του φάση σε αγώνα αιωνίων...

Το κορυφαίο ματς της χρονιάς, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, πλησιάζει και φυσιολογικά μονοπωλεί το ενδιαφέρον στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Σκύλος επικοινώνησε, λοιπόν, με έναν άνθρωπο που έχει παίξει σε ουκ ολίγα ντέρμπι. Ο λόγος για τον ομοσπονδιακό τεχνικό της εθνική Νέων, Γιάννη Γκούμα.

Ο παλαίμαχος παίκτης του Παναθηναϊκού εξέφρασε την άποψή του για το μεγάλο παιχνίδι, ενώ στάθηκε στη σημασία των ευρωπαϊκών αγώνων που δίνουν οι δυο ομάδες μόλις τρεις ημέρες πριν τον αγώνα της Κυριακής.

Παράλληλα, αναγνώρισε τους Παναγιώτη Ρέτσο και Στέφανο Ευαγγέλου ως τεράστια ταλέντα και θυμήθηκε την αγαπημένη του στιγμή σε ντέρμπι αιωνίων.

Διαβάστε τι είπε στον Δημήτρη Δημητρόπουλο...

Ποιο είναι το γενικό σχόλιό σας για το ντέρμπι της Κυριακής;

"Σε τέτοια παιχνίδια δε χωρούν προγνωστικά. Είναι πάντα αμφίρροπα και θεωρώ ότι τον πρώτο λόγο έχει η ομάδα της οποίας τα ατού θα βρεθούν στην καλύτερη μέρα".

Παίζουν ρόλο τα ευρωπαϊκά παιχνίδια πριν το ντέρμπι;

"Ναι, θα παίξουν μεγάλο ρόλο. Πριν μιλήσουμε για το ντέρμπι, θα πρέπει να δούμε τα αποτελέσματα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια για να βγάλουμε ασφαλέστερα συμπεράσματα. Είναι θέμα ψυχολογίας το πώς αντιμετωπίσει η κάθε ομάδα το παιχνίδι. Για παράδειγμα, αν η μια ομάδα νικήσει ενώ η άλλη χάσει, θα μπουν με τελείως διαφορετική ψυχολογία στο γήπεδο. Σίγουρα θα υπάρξει και θέμα κόπωσης, αλλά όταν είσαι επαγγελματίας σε τέτοιο επίπεδο, πρέπει να είσαι έτοιμος να παίξεις τρία ματς την εβδομάδα. Γι' αυτό, άλλωστε, γίνονται οι προετοιμασίες".

Τι φταίει για τις χαμένες ευκαιρίες του Παναθηναϊκού το τελευταίο διάστημα; Είναι ψυχολογικό το θέμα ή οι παίκτες δεν έχουν την απαιτούμενη ποιότητα;

"Είναι θέμα συγκέντρωσης και αυτοπεποίθησης γιατί όταν χάνεις τόσες ευκαιρίες, μετά σε παίρνει από κάτω και δεν πιστεύεις στον εαυτό σου. Το θετικό, πάντως, είναι ότι δημιουργεί πολλές ευκαιρίες ο Παναθηναϊκός και κάποια στιγμή αυτές θα μετουσιωθούν και σε γκολ".

Χρειάζεται κάποια μεταγραφή στην επίθεση η ομάδα ή οι υπάρχοντες είναι ικανοί να λύσουν το επιθετικό πρόβλημα;

"Δε νομίζω ότι χρειάζεται μεταγραφή. Όπως προείπα, είναι θέμα αυτοσυγκέντρωσης και αυτοπεποίθησης. Αυτά που χάνουν τώρα οι υπάρχοντες ποδοσφαιριστές, με καλύτερη ψυχολογία θα αρχίσουν να τα βάζουν".

Υπάρχει κάποιος παίκτης που αγωνίζεται στη θέση σας (σ.σ. κεντρικός αμυντικός) από τις δυο ομάδες και ξεχωρίζετε; Ποιος μπορεί να γίνει ο… νέος Γιάννης Γκούμας;

"Επειδή βρίσκομαι στον πάγκο της εθνικής Νέων, γνωρίζω καλά δυο παιδιά που μπορούν να φτάσουν ψηλά. Ο ένας είναι ο Παναγιώτης Ρέτσος του Ολυμπιακού που μπορεί να παίξει στην εθνική Ανδρών και να κάνει μια πολύ αξιόλογη καριέρα. Θεωρώ πως είναι κεντρικός αμυντικός, παρ' όλο που στον Ολυμπιακό αγωνίζεται ως αριστερός μπακ λόγω ελλείψεων της ομάδας.

Από τον Παναθηναϊκό, ο Στέφανος Ευαγγέλου είναι ένα παιδί με πολύ ταλέντο που θεωρώ ότι πρέπει να του δοθούν ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα γιατί μπορεί να εξελιχθεί πολύ σε πολύ καλό παίκτη.

Αυτά τα δυο παιδιά θεωρώ ότι αποτελούν ό,τι καλύτερο υπάρχει στην Ελλάδα στις μικρές ηλικίες στη θέση του κεντρικού αμυντικού".

Ποια ξεχωρίζετε ως καλύτερη ανάμνηση σε ντέρμπι αιωνίων;

"Ξεχωρίζω ένα γκολ που είχα πετύχει το 2003-04 επειδή ουσιαστικά έκρινε τον τίτλο. Το ντέρμπι διεξήχθη λίγες αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος και ο Παναθηναϊκός ήταν μπροστά στη βαθμολογία, αλλά έχανε με 2-1 στη Λεωφόρο. Ισοφάρισα σε 2-2 λίγο πριν το τέλος και έτσι διατηρήθηκαμε μπροστά και κατακτήσαμε τον τίτλο στο τέλος".

Θυμηθείτε εκείνο το ματς στο παρακάτω βίντεο (το γκολ του Γκούμα μετά το 10:58)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags