Facebook Pixel Τρομερό ξέσπασμα Λιβαθηνού για ΠΑΟ, Στραματσόνι, Σίλβα, Βλάχο και Παιανία! "Δε νομίζω ο Τζίγγερ να..."!
| 2016-11-09 22:45:00

Τρομερό ξέσπασμα Λιβαθηνού για ΠΑΟ, Στραματσόνι, Σίλβα, Βλάχο και Παιανία! "Δε νομίζω ο Τζίγγερ να..."!

του Γιώργου Κτενά
Τρομερό ξέσπασμα Λιβαθηνού για ΠΑΟ, Στραματσόνι, Σίλβα, Βλάχο και Παιανία! "Δε νομίζω ο Τζίγγερ να..."!

Έξω από τα δόντια τα είπε ο παλαίμαχος άσος τού "τριφυλλιού" για τις τελευταίες εξελίξεις στην ομάδα! Ποιον νυν «πράσινο» άσο ήθελε να φέρει αυτός πριν από χρόνια στην Ελλάδα;

Ατάκες που θα συζητηθούν για τον Παναθηναϊκό, το ελληνικό ποδόσφαιρο, τον Ολυμπιακό, την επιστροφή των "πράσινων" στην Παιανία και την οικογένεια Βαρδινογιάννη, είπε σε συνέντευξή του στον SportDog ο Σπύρος Λιβαθηνός.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής τού "τριφυλλιού" και νυν βοηθός τού Γιάννη Γκούμα στην Εθνική U-19, σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις στον Παναθηναϊκό μετά το ντέρμπι, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο αποχώρησης του Αντρέα Στραματσόνι, αλλά και την ενεργοποίηση του Σπύρου Βλάχου ως συνδετικού κρίκου ανάμεσα σε παίκτες και διοίκηση.

Μίλησε για την Παιανία και την επιστροφή των "πράσινων", την πιθανότητα επανενεργοποίησης της οικογένειας Βαρδινογιάννη, ενώ έκανε μία σημαντική αποκάλυψη για τον Κριστιάν Λεντέσμα.

Kύριε Λιβαθηνέ, πώς είδατε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τις εξελίξεις που δρομολόγησε το αποτέλεσμά του στον Παναθηναϊκό;

"Τι να σχολιάσω, πάντα όταν στα ντέρμπι κερδίζει η μία ομάδα, η άλλη έχει πρόβλημα. Ο Παναθηναϊκός έχει μεγαλύτερο πρόβλημα, γιατί σύμφωνα με τα λεγόμενα των ανθρώπων του πηγαίνει για πρώταθλημα. Τώρα όμως μείναμε 7 βαθμούς πίσω και είναι δύσκολα τα πράγματα. Ο προγραμματισμός που γίνεται κάθε φορά είναι τόσο εύκολος, που όλα εξαρτώνται από τα αποτέλεσματα. Όχι μόνο στον Παναθηναϊκό, αλλά σε όλες τις ομάδες στην Ελλάδα".

Έχει τελειώσει το πρωτάθλημα για τον Παναθηναϊκό;

"Φυσιολογικά δεν έχει χαθεί τίποτα, γιατί ο Ολυμπιακός περιμένω να χάσει βαθμούς. Αλλά από ό,τι βλέπω και ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ θα χάσουν βαθμούς. Καλό θα ήταν ο Παναθηναϊκός να ήταν κοντά στον Ολυμπιακό, στους 1-2 πόντους, αλλά νομίζω ότι δεν είναι αυτό το πρόβλημα του Παναθηναϊκού".

Ποιο είναι το πρόβλημα;

"Αποδεικνύεται ότι έχει άλλα προβλήματα, διαβάζω για πολλές θλάσεις. Όποιος περνάει έξω από το γήπεδο παθαίνει θλάση! Μετά φταίει το χορτάρι και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Έχω την εντύπωση ότι γίνονται όλα βιαστικά".

Υπάρχει έντονα στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού το ενδεχόμενο αλλαγής προπονητή. Θα βοηθούσε τέτοια εξέλιξη;

"Ο προπονητής πριν από 15 ημέρες ήταν εκπληκτικός, τώρα δεν κάνει ούτε για να μαζεύει τα σκουπίδια. Αν ήταν το πρόβλημα μόνο ο προπονητής, είναι το πιο εύκολο να γίνει μία τέτοια αλλαγή. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Όταν για παράδειγμα έχεις τον Ζιλμπέρτο τεχνικό διευθυντή και ψάχνουν να βρούνε άνθρωπο να επικοινωνεί με τους παίκτες, τι να πω; Στο ποδόσφαιρο πρέπει να μαθαίνεις κάθε μέρα και στον Παναθηναϊκό κάποιοι δεν μαθαίνουν ή δεν θέλουν να μαθούν γιατί νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα".

Θεωρείτε τη λύση τού Σπύρου Βλάχου ενδεδειγμένη για τον ρόλο που αναφέρατε;

"Δεν το ξέρω το παιδί, γι' αυτό δεν θέλω να πω κάτι για την επιλογή του. Αλλά ο Παναθηναϊκός έχει τον Σαραβάκο, έχει τον Βασίλη Κωνσταντίνου, έχει τον Ζιλμπέρτο Σίλβα που τον έφερε γι' αυτή τη δουλειά. Είναι δυνατόν να βάζουν ένα παιδί που πιθανότατα δεν ξέρει αυτόν τον ρόλο; Κι αν πάει κάτι στραβά αύριο-μεθαύριο, θα πούνε ότι πρέπει να βρούμε άλλο παιδί να αναλάβει τη θέση του".

Ο Παναθηναϊκός αναμένεται να επιστρέψει στην Παιανία, ένα προπονητικό κέντρο που γνωρίζετε άριστα. Ποιο είναι το σχολιό σας γι' αυτή την εξέλιξη;

"Αρχικά να ρωτήσω κάτι: Γιατί φύγανε από την Παιανία; Κάτι ακόμα: Μέχρι τώρα καμαρώναμε για το Κορωπί και τις εγκαταστάσεις εκεί, πώς μέσα σε 15 μέρες έγινε κακό το Κορωπί; Την Παιανία την ξέρω, την υποστηρίζω σαν επιλογή, μεγάλωσα εκεί. Αλλά μέχρι να γυρίσουν και να φτιάξουν τα γήπεδα στην Παιανία κ.λπ, τι θα γίνει; Το πρόβλημα είναι ο αγωνιστικός χώρος που κάνουν προπόνηση; Γιατί φεύγουν από το Κορωπί (που έλεγαν ότι ήταν καλύτερο) και πηγαίνουν στην Παιανία για να μην παθαίνουν θλάσεις. Μόνο που οι θλάσεις δεν είναι μόνο λόγω γηπέδου, αλλά και προπόνησης, τι έχουν περάσει τα πόδια του καθενός κ.λπ. Όταν υπερβάλλεις και βάζεις τον Λεντέσμα (για τον οποίο κάποτε είχα ενδιαφερθεί να τον φέρω στην ομάδα, όταν ήταν νέος και ακριβός) για περισσότερα από δύο παιχνίδια τον μήνα, γιατί δεν μπορεί να παίξει σε περισσότερα, τι θα κάνει; Θα σπάσει! Το ίδιο ισχύει και για τον Λέτο. Εδώ έσπασε ο Ζέκα, τι άλλο να πούμε".

Θεωρείτε ότι η επιστροφή τού Παναθηναϊκού στην Παιανία, μπορεί να σημαίνει μακροπρόθεσμα και επανεργοποίηση της οικογένειας Βαρδινογιάννη;

"Δεν το ξέρω, έχω σχέση με την οικογένεια και τους εκτιμώ, αλλά δεν ξέρω αν θέλουν κάτι τέτοιο. Δε νομίζω όμως ότι υπάρχει τέτοια περίπτωση. Απλώς θα τους ζήτησαν το προπονητικό και εκείνοι θα τους το έδωσαν".

Με την U19 τι γίνεται, πώς τα πηγαίνετε;

"Εμείς χαιρόμαστε γιατί αυτά τα παιδιά παίζουν στις ομάδες τους, ο Κατράνης, ο Μίγγος, ο Ρέτσος κ.ά. Χαιρόμαστε που παίζουν, είναι νέα παιδιά. Στην Ελλάδα λέμε ταλέντα ποδοσφαιριστές 22-23 ετών, αλλά από 18 ετών είναι μία χαρά για να παίζουν στις μεγάλες ομάδες. Ο Ολυμπιακός βάζει 18χρονα στα παιχνίδια του, ενώ ο Παναθηναϊκός έβαλε μόνο έναν μικρό. Τώρα συμμετέχουμε σε τουρνουά προκριματικών, με την Αγγλία, το Λουξεμβούργο και την Ουαλία την οποία αντιμετωπίζουμε αύριο. Προκρίνονται δύο ομάδες και είναι καλό για τα παιδιά που είμαστε εδώ". 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags