Facebook Pixel "Λαΐφης αντί Σιόβα δίπλα στον Μποτία και Σωτηρίου στα φορ του Ολυμπιακού για ...απίστευτα τρεξίματα"
| 2016-11-16 13:30:00

"Λαΐφης αντί Σιόβα δίπλα στον Μποτία και Σωτηρίου στα φορ του Ολυμπιακού για ...απίστευτα τρεξίματα"

του Γιώργου Κτενά
"Λαΐφης αντί Σιόβα δίπλα στον Μποτία και Σωτηρίου στα φορ του Ολυμπιακού για ...απίστευτα τρεξίματα"

Δηλώσεις που θα προκαλέσουν αίσθηση από Κύπριο τεχνικό για μεταγραφικούς στόχους των "ερυθρολεύκων"! "Αυτό ήταν το λάθος του Ολυμπιακού" - "Στην Ελλάδα ο Γιαννιώτας"!

Ηγέτης στον Ολυμπιακό ή σε όποια άλλη ομάδα αγωνίζεται θα είναι σε μερικά χρόνια ο Κωνσταντίνος Λαΐφης, σύμφωνα με τον Σίμο Ταραπουλούζη.

Ο Κύπριος τεχνικός, που μέχρι πέρσι ήταν βοηθός προπονητή στην Ανόρθωση και τώρα έχει το ίδιο πόστο στην Εθνική ομάδα της Κύπρου, σχολίασε ακόμα ότι ο Λαΐφης μπορεί να καλύψει πιθανό κενό του Σιόβα στην 11άδα του Ολυμπιακού και να κάνει δίδυμο με τον Μποτία.

Τόνισε ότι πιθανή επιστροφή του θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό, ενώ σχολίασε ότι μπορεί να βγήκε σε καλό στον ποδοσφαιριστή το γεγονός ότι δεν τον κράτησαν οι "ερυθρόλευκοι", καθώς στο Βέλγιο παίζει συνεχώς και δεν έμεινε πίσω η εξέλιξή του.

Τέλος, σκιαγράφησε το προφίλ του Πιέρου Σωτηρίου, που το όνομά του βρέθηκε στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού.

Κύριε Ταραπουλούζη, γνωρίζετε άριστα τον Λαΐφη και παρακολουθείτε την πορεία του στη Σταντάρ. Ποια είναι η πορεία του το διάστημα που αγωνίζεται με τη φανέλα της;

"Παίζει σε όλα τα ματς, αν και δεν ξεκίνησε ως βασικός τη σεζόν. Από το τρίτο παιχνίδι και μετά παίζει βασικός και αναντικατάστατος, ως αριστερός στόπερ. Τον βολεύει πολύ ο τρόπος που παίζει η Σταντάρ Λιέγης, γιατί σαν ομάδα χτίζει παιχνίδι από πίσω και ο Κωνσταντίνος είναι άριστος σε αυτό. Επίσης είναι καλός στο κεφάλι, με καλή τεχνική και ταχύτητα, αρκετά έμπειρος γιατί τα τελευταία 2-3 χρόνια παίζει αρκετά στις ομάδες του αλλά και την Εθνική Κύπρου. Έχει μαρκάρει αντιπάλους επιπέδου, όπως είναι ο Μπέιλ και άλλοι, δείχνοντας ότι δεν έχει προβλήμα να αντεπεξέλθει. Είναι ώριμος στο παιχνίδι του, μπορεί σε μερικά χρόνια να γίνει ηγέτης σε όποια ομάδα κι αν αγωνίζεται".

Ήταν λάθος του Ολυμπιακού που δεν του έδωσε την ευκαιρία να μείνει στην ομάδα έστω για 6 μήνες;

"Λάθος μπορεί να ήταν, αλλά βγήκε σε καλό στον ποδοσφαιριστή. Γιατί αν τον κρατούσαν και τελικά δεν έπαιζε, θα έμενε πίσω η εξέλιξή του. Στη Σταντάρ έδειξε τι αξίζει, καλό και για τον Ολυμπιακό είναι το γεγονός ότι παίζει στο Βέλγιο. Πιθανή επιστροφή του πάντως θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό".

Το ρεπορτάζ σήμερα αναφέρει ότι φεύγει ο Σιόβας και έρχεται αυτός στη θέση του.

"Είναι το ίδιο στιλ με τον Σιόβα και, φυσικά, μπορεί να καλύψει το κενό του. Είναι παίκτης που μπορεί να παίξει βασικός και θεωρώ ότι καλύτερα μπορεί να συνεργαστεί με τον Μποτία στην 11άδα του Ολυμπιακού".

Πληροφορίες από την Κύπρο κάνουν λόγο για ενδιαφέρον Ολυμπιακού - ΠΑΟΚ για τον Πιέρο Σωτηρίου. Μπορείτε να μας σκιαγραφήσετε το προφίλ του;

"Είναι το νέο μεγάλο αστέρι τού κυπριακού ποδοσφαίρου. Επιθετικός που δουλεύει σκληρά για την ομάδα και τον εαυτό του. Κάνει απίστευτο πρέσινγκ, τρέχει απίστευτα όταν κάνει άμυνα η ομάδα του. Έχει καλή τεχική, καλό άλμα, δουλεύει πολύ στις προπονήσεις. Οι επιθετικοί έχουν θέμα με τη ρέντα, κι αυτή την περίοδο έχει πολύ καλή επαφή με τα δίχτυα. Σκόραρε με την Κύπρο, αλλά και με τον ΑΠΟΕΛ. Είναι έτοιμος για να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του".

Σε ποια από τις δύο ομάδες ταιριάζει περισσότερο, με βάση το υλικό που έχουν και το σύστημα που χρησιμοποιούν;

"Νομίζω ταιριάζει και στις δύο ομάδες. Μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιοδήποτε σύστημα. Έχει ταχύτητα για να παίξει στην αντεπίθεση, έχει καλά τελειώματα για να παίξει στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Αλλά θεωρώ ότι είναι δύσκολη η μετακίνησή του, γιατί έχει σοβαρό συμβόλαιο με τον ΑΠΟΕΛ".

Τέλος, θα μας πείτε δύο λόγια για τον Γιαννιώτα και τη φετινή του πορεία στον ΑΠΟΕΛ;

"Βρίσκεται σε περίοδο κάμψης. Θα ξαναβρεί τα πατήματά του, είναι θέμα αυτοπεποίθησης. Πέρσι έκανε εξαιρετική σεζόν, είναι παίκτης που μπορεί να ανατρέψει οποιοδήποτε αποτελέσμα. Θεωρώ ότι θα βγάλει τη σεζόν στην Κύπρο και έπειτα θα επιστρέψει στην Ελλάδα".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags