Facebook Pixel Χείμαρρος Καρμοίρης: "Γι' αυτόν πέταξε τα λεφτά του ο Μαρινάκης", "Ντροπή για ΠΑΟ", "Εξελίξεις σε ΠΑΟΚ"
| 2016-12-01 11:30:00

Χείμαρρος Καρμοίρης: "Γι' αυτόν πέταξε τα λεφτά του ο Μαρινάκης", "Ντροπή για ΠΑΟ", "Εξελίξεις σε ΠΑΟΚ"

του Γιώργου Κτενά
Χείμαρρος Καρμοίρης: "Γι' αυτόν πέταξε τα λεφτά του ο Μαρινάκης", "Ντροπή για ΠΑΟ", "Εξελίξεις σε ΠΑΟΚ"

Συνέντευξη – ποταμός από το γνωστό δημοσιογράφο στον SportDog για Ολυμπιακό και όχι μόνο! Τι προβλέπει για Μπέντο και τι θα ...φέρει ο Τζαβέλλας; "Λάθος η ΑΕΚ με τον Μαράις"!

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στον SportDog ο καλός συνάδελφος Δημοσθένης Καρμοίρης, για όλα τα θέματα της τρέχουσας αθλητικής επικαιρότητας.

O γνωστός δημοσιογράφος μίλησε για τον παίκτη του Ολυμπιακού που μέχρι τώρα έχει απογοητεύσει, αλλά και την κόντρα Μπέντο - Τσόρι, κάνοντας μια σημαντική πρόβλεψη για τον Πορτογάλο τεχνικό.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα χάλια του Παναθηναϊκού και τον Στραματσόνι που... φεύγει, ενώ όσον αφορά τον ΠΑΟΚ τόνισε ότι μετά το θέμα Τζαβέλλα περιμένει πολλές και σοβαρές εξελίξεις στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Ιδιαίτερα καυστικό ήταν το σχόλιό του και για την ΑΕΚ, για την οποία θεωρεί κακή επιλογή τον Μοράις.

Δημοσθένη, πώς είδες τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι με την Κέρκυρα;

"Δεν είναι μόνο το τελευταίο παιχνίδι, αλλά μία σειρά αποτελεσμάτων το τελευταίο διάστημα. Καταγράφεται μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος, με το καμπανάκι να χτυπάει με τη Γιούνγκ Μπόις. Εναντίον της Κέρκυρας σπατάλησε ένα ημίχρονο, καθώς έγινε χειρότερη η εικόνα του και όχι καλύτερη. Παρατήρησα ότι έγινε αντικείμενο προβληματισμού για διοίκηση και Μπέντο το γεγονός ότι στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έδειξε αδιαφορία, λες και έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα και έπαιζε κάποιο φιλικό. Στο δεύτερο ημίχρονο φάνηκε ότι με σωστό στήσιμο η Κέρκυρα δεν του επέτρεψε να κάνει ευκαιρία. Άρα ήταν αδιάβαστος ο προπονητής και η ομάδα. Γι' αυτό έχουν ζώσει τα φίδια τη διοίκηση, γι' αυτό ο Βρέντζος είναι κοντά στην ομάδα. Αν δεν μπορείς να κερδίσεις την Κέρκυρα, τι θα γίνει στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ ή και αργότερα; Επίσης, ο Ολυμπιακός έχει όλα τα ντέρμπι του δεύτερου γύρου εκτός έδρας. Είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, αλλά πρέπει να βελτιώσει την εικόνα του".

Ένα ζήτημα με ενδιαφέρον στην ερυθρόλευκη επικαιρότητα είναι η μη αξιοποίηση ποδοσφαιριστών όπως ο Μάριν και ο Τσόρι από τον Μπέντο.

"Προς μεγάλη έκπληξη, θα έλεγα ακόμα και κατάπληξη, μέχρι το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και λίγο πριν, ο Μπέντο άρχισε να βρίσκει τη μαγιά της 11άδας που κερδίζει. Και κυρίως την τριάδα του άξονα με Μιλιβόγιεβιτς, Μαρτίνς και Φορτούνη. Ενώ μέχρι τότε έκανε καλύτερη διαχείριση από ό,τι ο Μάρκο Σίλβα πέρσι το ίδιο διάστημα, ξαφνικά παρουσιάζει αγκυλώσεις και χρησιμοποιεί 13-14 ποδοσφαιριστές επί έναν μήνα στα σημαντικά ματς. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτό που είναι προφανές ότι του επισημαίνει η διοίκηση, δηλαδή τα βαριά χαρτιά του μετοχολογίου στην ομάδα - Μάριν, Τσόρι, Ρομαό, ακόμα και τον Καμπιάσο που δεν παίρνει χρόνο συμμετοχής (για να μη φτάσω σε Σιόβα, Μανιάτη που είναι και άλλοι οι λόγοι...), να διαχειριστεί διαφορετικά το έμψυχο δυναμικό από τη στιγμή που δεν έχει καλή εικόνα η ομάδα. Γιατί τραβάει τόσο πολύ την υπόθεση στα άκρα με τον Τσόρι. Έχεις λαϊκό έρισμα, Τσόρι; Σε θέλει ο κόσμος; Είναι σύνθημα το όνομά σου στην κερκίδα; Εγώ δε σε βάζω! Όταν σου βγαίνουν τα αποτελέσματα, είναι όλα καλά. Όταν έρθει η ώρα να γυρίσουν όμως, θα υπάρχει πρόβλημα".

Την περίπτωση του Καρντόσο, που τόσο καιρό μετά δεν έχει ακόμα σκοράρει, πώς τη σχολιάζεις;

"Είναι απογοήτευση ο Καρντόσο αυτή τη στιγμή, αλλά θεωρώ ότι καλά έκανε και τον πήρε ο Ολυμπιακός. Αλλά από εδώ και μετά έχει αρχίσει ο προβληματισμός, μήπως τα πέταξαν τελικά τα λεφτά τους. Δείχνει λίγο σα βαλσαμωμένος μέσα στην περιοχή. Δεν μπορεί κανείς να τον κατηγορίσει ότι είναι αδιάφορος. Αλλά εδώ είναι το ανησυχητικό: όταν ο Καρντόσο προσπαθεί και δεν του βγαίνει, γιατί δεν έχει και την κατάλληλη τροφοδότηση, (δεν έχει πολλές τελικές, αλλά ακόμα και όταν βγαίνουν φάσεις είναι γκινιάρης), υπάρχει πρόβλημα. Όντως παρατηρούμε αυτό που πρέπει να προβληματίσει: ένας 33άρης - 34άρης, με τον σωματότυπο του Καρντόσο, που είναι βαρύς, δύσκολα προσαρμόζεται σε νέο περιβάλλον, σε νέες συνθήκες αποδυτηρίων, νέο περιβάλλον ποδοσφαίρου κ.λπ. Είμαι προβληματισμένος όπως όλοι για τον Καρντόσο. Κρατάω ένα μικρό καλάθι ακόμα, αλλά νομίζω ότι πέταξαν τα λεφτά τους στον Ολυμπιακό με τον Καρντόσο".

Με τόσα ζόρια που έχει φέτος ο Ολυμπιακός, είναι δυνατόν να μην μπορούν να τον φτάσουν οι υπόλοιπες ομάδες;

"Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και τον κερδίζει, έχει στόφα πρωταθλητή και νοοτροπία νικητή. Όταν σφίγγουν τα λουριά και με την υποψία ή το πρώτο βαρύ σύννεφο ότι μπορεί να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο, θα προλάβει να το πάρει αλλιώς και να γίνει πρώτο φαβορί για τον τίτλο και να τον πάρει. Δε νομίζω ότι ο Ολυμπιακός θα ανησχύσει, λόγω των αδυναμίων των υπόλοιπων. Δεν έχει τελειώσει τίποτα, γι' αυτό καλό θα είναι ο Ολυμπιακός να αλλάξει νοοτροπία και να ευχαριστήσει τον κόσμο του με τις εμφανίσεις του".

Πώς βλέπεις τον Παναθηναϊκό;

"Ο Παναθηναϊκός περνάει μία παρατεταμένη περίοδο, που ξεκίνησε από την ήττα με την Ξάνθη στη Λεωφόρο και δείχνει ότι δεν διαθέτει πολλά για να μπορέσει να μπει ξανά σοβαρά σε τροχιά τίτλου μετά από χρόνια. Δεν έχει να κάνει μόνο με το αγωνιστικό. Έχει φέρει πάνω από 20 παίκτες από πέρσι τον Γενάρη, αλλά είναι γεγονός ότι έδωσε κάτι παραπάνω το καλοκαιρι στην ποιότητα του ρόστερ του, σε σχέση μετά τα τρία-τέσσερα τελευταία χρόνια. Παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός στερείται πολλά άλλα. Ο Ολυμπιακός έχει νοοτροπία νικητή όπως είπαμε πριν, ενώ ο Παναθηναϊκός όχι. Γι' αυτό με το πρώτο στραβοπάτημα έχασε τα πρωτεία. Από εκεί και πέρα δεν είναι μόνο οι παίκτες ή ο Στιλ που τρώει φάβες γκολ. Είναι και διοικητικό το πρόβημα. Υπάρχουν οικονομικά προβλήματα, τα οποία είναι ξεκάθαρα όταν αυτή τη στιγμή οφείλονται για δεύτερο μήνα χρήματα. Υπάρχει η ομολογία του ιδιοκτήτη ότι περιμένει τα χρήματα από τα τηλεοπτικά για να τους πληρώσει. Όταν ο ίδιος ο Αλαφούζος πηγαίνει να μιλήσει στην προπόνηση, σαββατόβραδο, για το οικονομικό πρόβλημα και δεν υπάρχει ένα πρόσωπο να πάρει αυτή την ευθύνη και όχι να πηγαίνει να απολογηθεί το αφεντικό, σημαίνει ότι λείπουν τα κατάλληλα πρόσωπα για να ασκήσουν διοίκηση εντός και εκτός αποδυτηρίων. Έπεσε πολύ στα μάτια μου ο Παναθηναϊκός, γιατί έχει μικρύνει με την καραμέλα της διαιτησίας. Δεν έχουν γίνει αδικίες σε βάρος του Παναθηναϊκού, αντίθετα και πέναλτι έχει πάρει και όλα. Δεν γίνεται να αξιοποιεί μόνιμα την καραμέλα της διαιτησίας, γιατί θα τα βρούνε μπροστά τους. Και τώρα που η διαιτησία δεν μπορεί να αποτελέσει τη βασική αιτία δικαιολογίας ακόμα και προς τους οπαδούς, μένει έκθετος που δεν αναζητά τα αίτια της αδυναμίας του, για να υπερασπιστεί την ιστορία του σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αυτό που συμβαίνει στην Ευρώπη είναι ντροπή για την ιστορία τού Παναθηναϊκού που πήγε στο Γουέμπλεϊ, του Παναθηναϊκού της δεκαετίας του 1980, του Παναθηναϊκού που με τον Ρότσα έφτασε στα ημιτελικά".

Πώς βλέπεις το μέλλον του Στραματσόνι, αλλά και τον Μπεργκ που δείχνει ξενερωμένος στα παιχνίδια;

"Ο Μπεργκ δεν έχει καλή χρονιά γενικότερα. Ό,τι και να πεις δεν μπορείς να τον ακυρώσεις όμως, ακόμα κι αν είναι προβληματισμένος ως και ξενερωμένος όπως λες, θα του το δικαιολογήσουμε γιατί είναι σημαία της ομάδας. Είναι η απόλυτη έκφραση της κορυφαίας ποιότητας που διαθέτει ο Παναθηναϊκός. Αργά ή γρήγορα ο Στραματσόνι θα φύγει. Αν κερδίσει τον ΠΑΟΚ μπορεί να φάει κουραμπιέδες και μελομακάρονα, αλλά στην επόμενη παρέλαση δεν θα είναι στον Παναθηναϊκό. Ο λόγος που μένει είναι ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τους παίκτες που ήρθαν στην ομάδα, είναι δικοί του παίκτες και αυτός τους εγγυήθηκε το καλοκαίρι ότι αν θα έχουν καθυστερήσεις, τελικώς θα πληρώνονται. Επειδή είναι δεμένος με τους παίκτες, ο επόμενος θα βρει καλό κλίμα αν φύγει ο Στραματσόνι; Θα προσαρμοστεί εύκολα με τα μεγάλα ονόματα και τις μεγάλες μεταγραφές ή θα έχουν παγωμένη την αγκαλιά τους; Αν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό τού ζήτησαν να υποβάλλει την παραίτησή του, είναι και το οικονομικό ένα θέμα που τον κρατάει στον Παναθηναϊκό. Ο Στραματσόνι είτε είναι καλός είτε είναι κακός προπονητής, που δεν είναι καλός σαν προπονητής ή κόουτς, έχει εξαντλήσει τα περιθώρια να συνεχίσει στην ομάδα".

Οι δηλώσεις τού Ίβιτς στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τον Ατρόμητο;

"Θα δανειστώ μία ατάκα από Θεσσαλονικό συνάδελφο: Εκεί που σταματάει η λογική, αρχίζει ο ΠΑΟΚ. Ο Ίβιτς δεν μπόρεσε να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις και προέβη σε ένα ατόπημα, όσον αφορά τη θητεία του στον ΠΑΟΚ. Χωρίς να το θέλει, σπέρνοντας τη διχόνοια στα αποδυτήρια, προσυπέγραψε τη δική του ημερομηνία λήξης. Έκανε μεγάλο κακό στον ΠΑΟΚ για τη συνέχεια και προκάλεσε κακό στον δικό του εαυτό. Για την επόμενη ημέρα του, για τον άλλο πάγκο του. Όταν δουλέψει ξανά στην Ελλάδα, πώς θα τον αντιμετωπίσουν γι' αυτό που προκάλεσε στους συναδφέλφους τους στον ΠΑΟΚ; Ήταν στραβό το κλίμα, το 'φαγε κι ο γάιδαρος".

Το θέμα του Τζαβέλλα πώς το είδες;

"Δεν θα έχει εύκολα ξεμπερδέματα ο ΠΑΟΚ. Με το πρόσχημα ότι έκανε πειθαρχικό τον στέλνουν στη δεύτερη ομάδα; Θα είναι πολλές και συνεχείς στον ΠΑΟΚ οι εξελίξεις. Ο Σαββίδης βάζει και τα λεφτά του και την ψυχή του. Μέχρι και κανάλι για τον ΠΑΟΚ θέλει να κάνει. Αλλά, βρε αδερφέ, μετά τη στραβή που έγινε στην Τούμπα, περίμενα από τον φυσικό ηγέτη αυτοσυγκράτηση και όχι να πει ότι ντράπηκε. Επίσης ρίχνει τόσα λεφτά στην ομάδα, είναι δυνατόν να κάνει διοίκηση μέσω skype;".

Πώς σχολιάζεις την ατάκα "ντρέπομαι" τού ισχυρού άνδρα του ΠΑΟΚ; Ήταν λάθος του;

"Λάθος είναι που τα 4 από τα 5 χρόνια διατυμπανίζει ότι πηγαίνει για πρωτάθλημα. Αλλά εμπιστεύεται συνεχώς λάθος πρόσωπα, στο διοικητικό του περιβάλλον. Τελικά κάνει μία τρύπα στο νερό, δεν φαίνεται να οδηγεί πουθενά αν και κάνει επενδύσεις. Δεν γίνεται να συνεχίσει με αυτή την τακτική και να συνεχίσει να επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη. Δεν γίνεται σε έναν λαό που ταλαιπωρείται καθημερινά από φτώχεια και δυστυχία και όλα όσα περνάει, να του βάζεις επιπλέον μπουρλότο. Εδώ έχει χωρίσει δύο φορές το ποδόσφαιρο σε Βορρά και Νότο".

Ένα σχόλιο για την ΑΕΚ;

"Η ΑΕΚ με έχει απογοητεύσει πολύ. Την περίμενα σε πιο πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα, στις κορυφαίες θέσεις, με δυναμική... Έγινε κακή επιλογή προπονητή το καλοκαίρι. Αλλά δεν κάλυψε και τις γνωστές αγωνιστικές αδυναμίες η ομάδα. Έφερε τώρα τον Μοράις και πιθανώς να έκανε δεύτερο λάθος. Κάτι συμβαίνει εκεί, είναι κοντινό σε αυτό που είπα για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Λείπουν τα πρόσωπα που θα είναι στις κατάλληλες θέσεις, για να ασκήσουν διοίκηση στην καθημερινότητα. Γιατί κάθε ισχυρός άνδρας μίας μεγάλης ομάδας, δεν γίνεται να είναι εκεί καθημερινά. Άλλοι πρέπει να κουβαλάνε το νέρο στον μύλο".
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags