Facebook Pixel «Τι αλλάζει ο Ουζουνίδης στον ΠΑΟ», «Επιστρέφει ο Μπουμάλ» – «Αυτούς θα ήθελε πολύ από Πανιώνιο»!
| 2016-12-01 17:15:00

«Τι αλλάζει ο Ουζουνίδης στον ΠΑΟ», «Επιστρέφει ο Μπουμάλ» – «Αυτούς θα ήθελε πολύ από Πανιώνιο»!

του Γιώργου Κτενά
«Τι αλλάζει ο Ουζουνίδης στον ΠΑΟ», «Επιστρέφει ο Μπουμάλ» – «Αυτούς θα ήθελε πολύ από Πανιώνιο»!

O έμπειρος ρεπόρτερ Πανιωνίου, Μάκης Διόγος, σκιαγραφεί στο Sportdog το προφίλ του επόμενου, εκτός απροόπτου, "πράσινου" κόουτς! «Καλά έκανε και μίλησε με Ολυμπιακό»!

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι προ των πυλών του Παναθηναϊκού και ένας παραδοσιακός ρεπόρτερ του Πανιωνίου, ο Μάκης Διόγος, σκιαγραφεί στο SportDog το προφίλ του Έλληνα τεχνικού.

Ο γνωστός δημοσιογράφος γνωρίζει, άλλωστε, άριστα τα πεπραγμένα του Μαρίνου Ουζουνίδη στην ομάδα της Νέας Σμύρνης και είναι σε θέση να κρίνει το έργο, τις ικανότητες και τις... ιδιαιτερότητες του 48χρονου κόουτς.

Μάκη, ποιο είναι το σχόλιό σου για τον Ουζουνίδη και τον Παναθηναϊκό; Είναι πολύ κοντά στο να υπογράψει.

"Ο Ουζουνίδης είναι αυτή τη στιγμή μέσα στους τρεις καλύτερους Έλληνες προπονητές. Μαζί με τον Πετράκη και τον Παράσχο να συμπληρώνουν την τριάδα. Αλλά είναι άλλη υπόθεση ο Πανιώνος και άλλη ο Παναθηναϊκός. Και τον Πανιώνιο τον πήρε βέβαια στα μέσα της χρονιάς, άλλα είναι άλλες οι απαιτήσεις και οι δυσκολίες στον Παναθηναϊκλο. Το καλό που έχει ο Μαρίνος είναι πως είναι δουλευταράς, θα αρχίσει δουλειά από την πρώτη στιγμή θα μπει στην ομάδα. Και πιστεύω ότι θα βάλει τη δική του σφραγίδα. Μάλιστα, ο Μαρίνος έχει κάνει πρωταθλητισμό στην Κύπρο, έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα με τον ΑΠΟΕΛ. Είναι πολύ δύσκολο το έργο του, αν τελικά είναι αυτός ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού, γιατί οι Πράσινοι βρίσκονται σε βαθιά αγωνιστική κρίση. Θα πρέπει να ξεπεράσει τον εαυτό του για να πετύχει, αλλά σα λύση για τον Παναθηναϊκό είναι εξαιρετική".

Ποια είναι η αγωνιστική σφραγίδα που λες πως θα βάλει;

"Αυτό που έκανε στον Πανιώνιο, είναι ότι πήρε από όλους τους παίκτες του το 100%. Μεγάλη υπόθεση αυτό, όλοι υπερέβαλλαν εαυτό. Από όλους αυτούς που βλέπουμε, Φούντα, Μπουμάλ, Σιώπη, Ρισβάνη κ.ά., με τον Ουζουνίδη στην άκρη του πάγκου πήρε ο Πανιώνιος ό,τι καλύτερο μπορούσε. Γι' αυτό πέτυχε. Ένα καλό που έχει ο Ουζουνίδης, είναι ότι ξέρει να εκτιμά την ποιότητα και να παίρνει αυτό που θέλει. Δεν είναι δογματικός προπονητής, προσαρμόζεται ανάλογα με το υλικό που έχει και είναι λίγο αμυντικογενής. Αλλά αυτό ήταν κάτι που ίσχυε στον Πανιώνιο. Που είχε πρώτο στόχο να μη χάνει και πάνω σε αυτό έχτιζε".

Ποιον παίκτη του Πανιωνίου θα μπορούσε να φέρει στον Παναθηναϊκό και να σταθεί με αξιώσεις;

"Έτσι όπως είναι ο Παναθηναϊκός, νομίζω ότι όλοι οι παίκτες του Πανιωνίου θα έπαιζαν στον Παναθηναϊκό. Εκτός του Μπεργκ που θα ήταν ανταγωνιστικός με τον Ανσαριφάντ και του Ζέκα, όλοι οι υπόλοιποι του Πανιωνίου θα μπορούσαν να παίξουν στον Παναθηναϊκό. Επειδή έχει έλλειψη στα αμυντικά χαφ ο Παναθηναϊκός, θα έλεγα τον Σιώπη. Ο Φούντας επίσης θα έπαιζε στον Παναθηναϊκό. Και φυσικά οι δύο Ιρανοί (σ.σ. Ανσαριφάρντ και Μασούντ), που θα τους ήθελε πολύ ο Μαρίνος. Χρόνο συμμετοχής με τον Ουζουνίδη θα βρει και ο Μπουμπάλ".

Τι περιμένεις να κάνει ο Ουζουνίδης στον Παναθηναϊκό;

"Αυτό που θα κάνει είναι να μπει στα αποδυτήρια και να τους πείσει για την αξία τους. Θα τους φτιάξει την ψυχολογία. Στο ποδόσφαιρο παίζει μεγάλο ρόλο η ψυχολογία, ειδικά τώρα που δεν τους βγαίνει τίποτα. Αν η επιλογή του Παναθηναϊκού είναι τελικά ο Ουζουνίδης, θα πρόκειται για σωστή επιλογη. Ξέρει την Ελλάδα και έχει κάνει επιτυχίες. Είναι ασυμβίβαστος με την ήττα και πάει το ματς μέχρι το τέλος. Διεκδικεί τη νίκη μέχρι τη λήξη. Αυτή είναι και η παρακαταθήκη που άφησε φέτος στον Πανιώνιο".

Οι πρώτες αντιδράσεις δείχνουν ότι μερίδα των οπαδών τού Παναθηναϊκού δεν εγκρίνουν τη λύση του. Ίσως και λόγω του ότι είχε επαφή με τον Ολυμπιακό το περασμένο καλοκαίρι. Ποια είναι η άποψή σου;

"Η πλάκα είναι ότι και οι οπαδοί του Ολυμπιακού είχαν αντιδράσει γιατί τον θεωρούσαν Παναθηναϊκό. Σε μία εποχή που είναι επαγγελματικό το ποδόσφαιρο, είναι κουτό να λέμε γιατί μίλησε με τον Ολυμπιακό για παράδειγμα. Επαγγελματίας είναι, θα συζητήσει με ομάδες που ενδιαφέρονται. Την άποψή μου την είχα γράψει εκείνο το διάστημα: Εφόσον είχε την άδεια της ΠΑΕ για τις επαφές, έπρεπε να βγει και να το δηλώσει. Να να μην το αφήσει να αιρωρείται ότι μίλησε με τον Ολυμπιακό. Είναι δικαιωμά του, επαγγελματική είναι η περίοδος του ποδοσφαίρου. Κατά την άποψή μου είναι μία από τις λύσεις που εγώ βλέπω θετικά για τον Παναθηναϊκό αυτή την περίοδο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

"Τι έκανε ο Μπεργκ μετά το γκολ και τι οι παίκτες μεταξύ τους"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags