Facebook Pixel Πάει για "μπαμ" από μεγάλη ομάδα ο Ολυμπιακός – Το ...κρυφό χαρτί του Μπέντο για να φέρει τη στοπεράρα
| 2016-12-29 00:00:00

Πάει για "μπαμ" από μεγάλη ομάδα ο Ολυμπιακός – Το ...κρυφό χαρτί του Μπέντο για να φέρει τη στοπεράρα

Πάει για "μπαμ" από μεγάλη ομάδα ο Ολυμπιακός – Το ...κρυφό χαρτί του Μπέντο για να φέρει τη στοπεράρα

Οι πρωταθλητές ακούγεται ότι εξετάζουν την περίπτωση κεντρικού αμυντικού από το πάνω ράφι, αλλά το deal δεν είναι καθόλου εύκολο να γίνει. Πού ποντάρει ο Πορτογάλος τεχνικός; 

Ο Ολυμπιακός είναι πολύ πιθανό να κινηθεί για στόπερ στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, καθώς η ομάδα εμφανίζεται να "πονάει" στα μετόπισθεν. Πάντως, για να αποκτηθεί παίκτης σίγουρα θα πρέπει να είναι καλύτερος από τους υπάρχοντες (Μποτία, Ντα Κόστα και Βιάνα), ειδάλλως δεν υπάρχει λόγος να γίνει προσθήκη.

Μια τέτοια περίπτωση, λοιπόν, είναι αυτή του Αντερλάν Σάντος, του Βραζιλιάνου της Βαλένθια που έχει απασχολήσει τους Πειραιώτες και στο παρελθόν. Ο ποδοσφαιριστής λέγεται πως έχει προταθεί εκ νέου στον Ολυμπιακό, κάτι που δε διαψεύδεται. Ούτως ή άλλως, αυτές τις ημέρες που πλησιάζουν οι μεταγραφές, τα φαξ των μάνατζερ έχουν πάρει φωτιά και οι προτάσεις είναι καθημερινό φαινόμενο.

Η περίπτωση του Σάντος παρουσιάζει αρκετές δυσκολίες, κυρίως λόγω των συνθηκών που επικρατούν στη Βαλένθια. Ο ισπανικός σύλλογος διαθέτει τέσσερις στόπερ. Ο προπονητής Τσέζαρε Πραντέλι χρησιμοποιεί σύστημα με τρεις, όμως ο ένας εξ αυτών, ο Αλγερινός Αμπντενούρ, θα φύγει για να παίξει στο Κόπα Άφρικα.

Παρ' όλα αυτά, στη Βαλένθια επισήμως όλοι παραχωρούνται και όποιος φέρει καλή πρόταση δύναται να πωληθεί. Οι προτεραιότητες της ομάδας είναι η ενίσχυση στις θέσεις του φορ και του χαφ, ενώ ο στόπερ θα αποκτηθεί τελευταίος, αν και εφόσον περισσέψουν χρήματα στα ταμεία.

Συνεπώς, οι Ισπανοί δεν είναι αρνητικοί στο ενδεχόμενο παραχώρησης του Σάντος, αυτό όμως μπορεί να γίνει μόνο προς το τέλος του Ιανουαρίου, όταν το τοπίο θα έχει ξεκαθαρίσει και η Βαλένθια θα γνωρίζει εάν έχει τη δυνατότητα να τον αντικαταστήσει. Άλλωστε, οι "νυχτερίδες" έχουν αποδείξει ότι δεν βιάζονται όσον αφορά στις μεταγραφές. Χαρακτηριστικά, αξίζει να σημειωθεί ότι οι δυο βασικοί τους στόπερ, Γκαράι και Μανγκαλά, αποκτήθηκαν την τελευταία ημέρα του καλοκαιριού!

Πάντως, και ο ίδιος ο παίκτης δεν ...τρελαίνεται με το ενδεχόμενο να παίξει στην Ελλάδα. Προτεραιότητά του είναι να παραμείνει στην Ισπανία, ακόμα και σε μια μικρή ομάδα τύπου Λεγανιές (εκεί όπου αναμένεται να πάει ο Σιόβας). Το ίδιο συνέβη και το καλοκαίρι, όταν ο Μάρκο Σίλβα προσπάθησε να τον φέρει στο Λιμάνι, αλλά αυτός δεν "ψήθηκε".

Ωστόσο, αν ο Ολυμπιακός έχει έναν άσσο στο μανίκι του, αυτός είναι ο Πάουλο Μπέντο. Ο Πορτογάλος γνωρίζει τον ποδοσφαιριστή από την καλή του παρουσία στην Μπράγκα, ενώ οι δυο τους έχουν τον ίδιο μάνατζερ, Κάρλος Γκονσάλβες. Ίδωμεν, λοιπόν…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags