Facebook Pixel Πέσιμο Γιατζόγλου σε Πασκουάλ: "Δεν παίζει τίποτα", Χώσιμο σε Τζεντίλε – "Μπουρούσης στον Ολυμπιακό"!
| 2017-02-02 11:30:00

Πέσιμο Γιατζόγλου σε Πασκουάλ: "Δεν παίζει τίποτα", Χώσιμο σε Τζεντίλε – "Μπουρούσης στον Ολυμπιακό"!

του Γιώργου Κτενά
Πέσιμο Γιατζόγλου σε Πασκουάλ: "Δεν παίζει τίποτα", Χώσιμο σε Τζεντίλε – "Μπουρούσης στον Ολυμπιακό"!

Έξω απ' τα δόντια τα είπε ο έμπειρος προπονητής για τους δύο "αιωνίους"! Γιατί έκραξε τον τεχνικό του "τριφυλλιού"; Τι είπε για Καλάθη και Σπανούλη; Δηλώσεις που θα συζητηθούν...

Σκληρή κριτική από τον Στιβ Γιατζόγλου στο SportDog για τους δύο αιωνίους με αφορμή το τελευταίο ντέρμπι που βρήκε νικητή τον Παναθηναϊκό.

Ο έμπειρος προπονητής αμφισβήτησε ανοιχτά τη "σφραγίδα" που λέγεται ότι έχει βάλει ο Τσάβι Πασκουάλ στους Πράσινους, αλλά και την αξία του Τζεντίλε, τονίζοντας ότι στη θέση του μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα ο νεαρός Χαραλαμόπουλος.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι θα ταίριαζε πολύ καλύτερα στον Ολυμπιακό ο Μπουρούσης, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση του Σπανούλη.

"Το ζήτημα στα ντέρμπι τού Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό είναι ξεκάθαρο, γιατί έχουν γίνει αρκετές αναμετρήσεις και μπορούμε να βγάλουμε καθαρό συμπέρασμα: Ο Ολυμπιακός είναι σαφώς καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό. Είναι καλύτερος ως ομάδα, ο κορμός είναι συμπαγής, έχουν ξεκάθαρους ρόλους οι παίκτες και αυτό το παραδέχονται όλοι.

Από την άλλη πλευρά και ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα με πάρα πολύ καλούς παίκτες. Δεν το αμφισβητεί κανείς ότι είναι άξιοι αθλητές, όμως δεν έχουν πείσει ότι ως σύνολο υπερέχουν του Ολυμπιακού. Στο τελευταίο παιχνίδι ο Ολυμπιακός είχε πολλές ελλείψεις και ο Παναθηναϊκός βασίστηκε στο περιφερειακό σουτ", είπε αρχικά σε συνέντευξή του στον SportDog ο Στιβ Γιατζόγλου και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Πιστεύω ότι ο Πασκουάλ είναι ακόμα ...μπερδεμένος: Τόσο όσον αφορά το ροτέισον το οποίο κάνει, ενώ ψάχνεται ακόμα στο οργανωτικό κομμάτι. Σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που έχει συμπαγές σύνολο και έτσι πρέπει να είναι, με τα διαδοχικά παιχνίδια σε Ευρωλίγκα και Α1. Έχει σοβαρό αβαντάζ ο Ολυμπιακός, ενώ ο Παναθηναϊκός είχε την πολύ σοβαρή απώλεια του Γκιστ και πήρε τον Γκάμπριελ που είναι εντελώς διαφορετικός παίκτης".

Τι βλέπετε στη συνέχεια για τον Παναθηναϊκό, ειδικά με τον Καλάθη και τον Τζεντίλε σε χαμηλές πτήσεις.

"Τον Καλάθη τον γνωρίζαμε. Όταν κάνεις πρωταθλητισμό, πρέπει να κρύβεις τις αδυναμίες του παίκτη σου και να βγάζεις τα προτερήματά του. Το σουτ του Καλάθη είναι ασταθές, γιατί στην ουσία για το σουτ του μιλάμε, κι αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα. Αν είχε σταθερό περιφερειακό σουτ, βέβαια, θα έπαιζε στο ΝΒΑ. Είναι δύσκολο πάντως παίκτης σε αυτό το επίπεδο, να κρατηθεί χωρίς να σουτάρει καλά.

Ο Τζεντίλε είναι μεγάλος γρίφος. Κι από αυτά που βλέπω, αναρωτιέμαι τι τον θέλει ο Παναθηναϊκός αυτό τον παίκτη. Από πλευράς αξίας εννοώ, καθώς νομίζω ότι όσα δίνει στον Παναθηναϊκό, θα μπορούσε να τα πάρει από τον Χαραλαμπόπουλο ή από άλλον του ρόστερ".

Πώς είδατε το δίδυμο Μιλουτίνοφ-Μπουρούση στο ντέρμπι;

"Αν Ολυμπιακός είχε έναν παίκτη παρόμοιο του Μπουρούση (ψηλό, που παίζει μέσα και έξω), θα είχε περισσότερες λύσεις στις μάχες κάτω από τα καλάθια. Γιατί ο Γιανγκ, ο Μιλουτίνοφ και ο Μπιρτς είναι μία από τα ίδια, χρειαζόταν έναν διαφορετικού τύπου παίκτη".

Θα μου πείτε δύο λόγια για την περίπτωση του Σπανούλη;

"Τον χρόνο δεν τον κέρδισε κανένας και ο Σπανούλης είναι 34 ετών. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι οι μεταγραφές του Ολυμπιακού πέτυχαν, όλα τα καινούργια πρόσωπα. Μία κούρσα στο μπάσκετ θυμίζει τις κούρσες στον ιππόδρομο: Σημασία έχει το πώς την ξεκινάς και πώς την τελειώνεις. Το σημαντικό λοιπόν είναι κατά πόσο ο Σπανούλης μπορεί να παραμείνει σε φόρμα και να είναι υγιής στην τελική φάση".

Τη μάχη των πάγκων, ανάμεσα σε Πασκουάλ και Σφαιρόπουλο, πώς την είδατε;

"Δεν μπορούν να συγκριθούν. Ο καθένας ξεκινάει με άλλη τράπουλα στα χέρια του: Ο Σφαιρόπουλος πραγματοποιεί εξαιρετική δουλειά, σε μία ομάδα που την προπονεί εδώ και 3 χρόνια και την έχει χτίσει εκείνος. Γνωρίζει όλα τα υπέρ και τα κατά και έχει προβάδισμα απέναντι στο κοουτσάρισμα του Πασκουάλ. Δεν είναι δίκαιο να τους συγκρίνουμε.

Όσον αφορά τον Πασκουάλ, μέχρι στιγμή δεν έχει αφήσει καμιά σφραγίδα. Κι αυτά που ακούω για τα 100 συστήματα που παίζει κ.λπ., αυτά τα λένε όταν κάποιος δεν παίζει κανένα σύστημα! Είναι ιδέες από το παρελθόν αυτές. Θεωρώ ότι ο Πασκουάλ δεν έβαλε καμιά σφραγίδα στον Παναθηναϊκό μέχρι στιγμής και δεν έχει προσφέρει κάτι περισσότερο από εκείνα που θα μπορούσε να προσφέρει ένας Έλληνας προπονητής".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags