Facebook Pixel "Tρώμε τα παιδιά μας, όχι άλλους καμένους, μέχρι κι ο ΠΑΟΚ έχει παίκτη μας" - "4-5 επενδυτές με Αλαφούζο"!
| 2017-02-02 14:45:00

"Tρώμε τα παιδιά μας, όχι άλλους καμένους, μέχρι κι ο ΠΑΟΚ έχει παίκτη μας" - "4-5 επενδυτές με Αλαφούζο"!

"Tρώμε τα παιδιά μας, όχι άλλους καμένους, μέχρι κι ο ΠΑΟΚ έχει παίκτη μας" - "4-5 επενδυτές με Αλαφούζο"!

Βόμβες από τον Τότη Φυλακούρη για όσα γίνονται στον αγαπημένο του Παναθηναϊκό! Ποιο ρίσκο θα πάρει ο Ουζουνίδης το προσεχές διάστημα και ποιος ξένος έχει ...100 ελαττώματα;

Συγχαρητήρια στον Μαρίνο Ουζουνίδη, που δεν φοβάται και δεν πτοείται από τα τελευταία δύσκολα αποτελέσματα, έδωσε μέσω του SportDog ο Τότης Φυλακούρης.

Ο παλαίμαχος άσος αναφέρθηκε στο ρίσκο της αξιοποίησης παιδιών από τις ακαδημίες στον Παναθηναϊκό, στη γύμνια του πράσινου ρόστερ, αλλά και στο γεγονός ότι το "τριφύλλι" τρώει τα παιδιά του.

Αναφέρθηκε στην παρουσία των πιτσιρικάδων που αγωνίστηκαν στο χθεσινό ματς εναντίον του Κισσαμικού, στα 100 ελαττώματα του Βίκτορ Ιμπάρμπο, αλλά και στην ανάγκη που υπάρχει στην ομάδα για βοήθεια στον Γιάννη Αλαφούζο.

Κύριε Φυλακούρη, πώς είδατε στο χθεσινό παιχνίδι τον Παναθηναϊκό;

"Ήταν ένα ευχάριστο παιχνίδι για τα μικρά παιδιά. Μου θύμισε την εποχή που ήμουν στον Παναθηναϊκό και έβγαλα 17 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, που παίζουν ακόμα και σήμερα στην Α΄ Εθνική. Πρόκειται για παιδιά που χαίρεσαι να τα βλέπεις και για αυτό αξίζουν εύσημα στον Μαρίνο Ουζουνίδη, που δεν φοβάται και δεν πτοείται από τα δύσκολα αποτελέσματα και πιστεύω ότι βαδίζει καλά. Τα παιδιά που έπαιξαν είναι ταλέντα, φαίνεται ότι γίνεται καλή δουλειά στις ακαδημίες. Αλλά να μην περιμένουμε από τη μία στιγμή στην άλλη ότι θα είναι έτοιμοι. Και ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ και ο Ηρακλής πια χρησιμοποιούν τακτικά ελπιδοφόρους Έλληνες παίκτες. Ο Παναθηναϊκός έχει τρία ταλέντα που θα πρέπει να αξιοποιήσει και από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, ακολουθούν άλλα δύο - τρία ταλέντα που ο Ουζουνίδης θα πάρει το ρίσκο να αξιοποιήσει".

Υπάρχει η άποψη, που σήμερα τη διαβάζουμε και πρωτοσέλιδα, ότι είναι καλύτερα να παίζουν τα παιδιά της ακαδημίας, παρά παίκτες τύπου Ρινάλντι τής εποχής Στραματσόνι. Συμφωνείτε;

"Εσείς οι δημοσιογράφοι είστε λίγο καυστικοί ορισμένες φορές και καλά κάνετε. Τα παιδιά δεν πρέπει να πάρουν αέρα και να φουσκώσουν τα μυαλά τους από τις υπερβολές, αλλά από την άλλη πλευρά πρέπει να στηριχτούν. Πρέπει σε μία τετραετία από τώρα, όπως είχε συμβεί και το 1966 στη δική μου περίπτωση, ο Παναθηναϊκός να έχει ανανεώσει την ομάδα του με δικά του παιδιά. Δεν πρέπει ο Παναθηναϊκός να φάει ξανά τα παιδιά του, γιατί την τελευταία 10ετία αυτό κάνει: Τρώει τα παιδιά του. Υπάρχουν παίκτες από τα σπλάχνα του Παναθηναϊκού στην Κέρκυρα, στον Πλατανιά, ακόμα και ο Βελλίδης που ήταν στον ΠΑΟΚ. Δεξιά και αριστερά παίζουν δικά μας παιδιά".

Θεωρείτε καλύτερο, δηλαδή, να αγωνίζονται αυτοί οι παίκτες στον Παναθηναϊκό, παρά αμφιβόλου αξίας ξένοι ποδοσφαιριστές;

"Μα μπορεί να πάει χειρότερα ο Παναθηναϊκός; Ας κάνει τουλάχιστον μία προσπάθεια ανανέωσης από τώρα και του χρόνου ας βάλει δύο ακόμα παίκτες μέχρι να τελειώσει η σεζόν κ.λπ. Με την προσθήκη, βέβαια, 2 - 3 ποδοσφαιριστών που είναι έμπειροι και όχι καμμένοι. Έτσι θα ορθοποδήσει η ομάδα. Δεν έθιξα ποτέ κανέναν προπονητή, πρόεδρο κ.λπ. Αλλά όταν βγήκα και είπα ότι πρέπει να φύγουν 5 παίκτες από τον Παναθηναϊκό, κάποιος δημοσιογράφος με χαρακτήρισε καυστικό. Και μετά από λίγες ημέρες ο Παναθηναϊκός έδιωξε, τελικά, 6 ποδοσφαιριστές".

Πώς είδατε την επιστροφή Κλωναρίδη; Από τη μία ήταν έτοιμος να παίξει, που ίσως να μη συνέβαινε με τον Ιμπάρμπο αν συνεχίζε στην ομάδα, αλλά από την άλλη με δύο προπονήσεις δείχνει γύμνια στο ρόστερ η επιλογή να είναι βασικός.

"Βέβαια δείχνει γύμνια στο ρόστερ. Αλλά θα φτάσουν και καλά μαντάτα για τον Παναθηναϊκό. Τον ξέραμε τον Κλωναρίδη και περιμένω να βοηθήσει. Τώρα αν σε μία οικογένεια ο χαρακτήρας ενός παιδιού δεν είναι καλός, ενημερώνεις ότι έχει πάρει τον κακό δρόμο. Αναφέρομαι στον Ιμπάρμπο που ήταν μεν καλός ποδοσφαιριστής, αλλά είχε και 100 ελαττώματα. Και το απέδειξεν όταν μας έγραψε στα παλιά του παπούτσια και μας άφησε γυμνούς χωρίς την παρουσία του. Αυτά τα προσέχουν όταν κάνουν μία μεταγραφή".

Θα μου πείτε δύο λόγια και για τους μικρούς που αγωνίστηκαν χθες;

"Ο Ευαγγέλου είναι σοβαρός και κάποια λαθάκια που έκανε έχουν σταματήσει. Δεν κινδύνεψε σε έδρα με κακό αγωνιστικό τάπητα, μακριά από τη Λεωφόρο. Ο Χατζηγιοβάννης και ο Μίγγος είναι παιδιά που μπορούν να προσφέρουν πάρα πολύ. Παίζουν με αέρα και μου άρεσε που είδα την αγάπη των παλιών προς τον Χατζηγιοβάννη, όταν έβαλε το γκολ. Αλλά είναι σημαντικό για να προχωρήσει ο Παναθηναϊκός, να βρεθούν 3-4 άνθρωποι οικονομικά ισχυροί, κοντά στον πρόεδρο. Κάνω έκκληση για αυτό, καθώς ο κόσμος είναι ήδη κοντά. Είναι δύο χρόνια, τώρα, που δεν πάμε καλά, αλλά θα τα καταφέρουμε".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags