Facebook Pixel Τρελή εξέλιξη: Έτσι "τα έσπασε" ο Ολυμπιακός με τη... σημαία - Το "όχι" που παίκτη και η διαταγή Μαρινάκη!
| 2017-02-05 11:45:00

Τρελή εξέλιξη: Έτσι "τα έσπασε" ο Ολυμπιακός με τη... σημαία - Το "όχι" που παίκτη και η διαταγή Μαρινάκη!

Τρελή εξέλιξη: Έτσι "τα έσπασε" ο Ολυμπιακός με τη... σημαία - Το "όχι" που παίκτη και η διαταγή Μαρινάκη!

Απρόσμενη η κατάληξη μ' έναν παίκτη που πρόσφερε επί χρόνια στους Πειραιώτες! Πώς και γιατί ράγισε το γυαλί με την "ερυθρολευκη" διοίκηση; Το "καυτό" παρασκήνιο στο Sportdog!

Οι τίτλοι τέλους στη σχέση του Γιάννη Μανιάτη με τον Ολυμπιακό έπεσαν οριστικά, καθώς δεν μπορούσε να κολλήσει ξανά το γυαλί που ράγισε τον τελευταίο ενάμισι χρόνο. Ασφαλώς και ποτέ δεν κόπηκε ό,τι έδενε τις δύο πλευρές και γι' αυτό, άλλωστε, βρέθηκε η χρυσή τομή και όλοι έμειναν ευχαριστημένοι ακόμα και κατά την έκδοση του μεταξύ τους διαζυγίου.

Ο παίκτης πήρε μια γενναία αποζημίωση για να σπάσει το συμβόλαιό του και ταυτόχρονα, μπορεί να συνεχίσει άμεσα την καριέρα του σε κάποιο άλλο πρωτάθλημα, καθώς σε πολλές χώρες της Βόρειας και της Βορειοανατολικής Ευρώπης, αλλά και σε Ασία, Αμερική, παραμένει ακόμα ανοιχτή η μεταγραφική περίοδος.

Ο έμπειρος μέσος συζήτησε με αρκετές ομάδες μέσα στον Ιανουάριο ώστε να φύγει δανεικός, ωστόσο καμία δεν μπόρεσε να καλύψει το σύνολο των προβλεπόμενων αποδοχών του από το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό. Μάλιστα, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά από το Λιμάνι, οι προσφορές που έφτασαν στα χέρια του παίκτη δεν κάλυπταν καλά-καλά τα πριμ που προβλέπονταν από τη συμφωνία του με τους Ερυθρόλευκους, πόσω μάλλον τις πάγιες αποδοχές του!

Η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός συμπεριφέρθηκε πλουσιοπάροχα στον Μανιάτη, τόσο όταν εκείνος τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο, στο παιχνίδι Κυπέλλου με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, όσο και τώρα, που λύθηκε η συνεργασία τους.

Ανθρωποι κοντά στο περιβάλλον του παίκτη αλλά και στη διοίκηση του Ολυμπιακού έλεγαν ότι δεν πίστευαν ποτέ πως θα μπορούσαν να δοθούν τόσα χρήματα σε έναν παίκτη για να σπάσει το συμβόλαιό του και να πάψει, πια, να προσφέρει στην ομάδα.

Όμως, ήταν επιθυμία του Βαγγέλη Μαρινάκη να μην εκδοθεί το διαζύγιο με γκρίνιες, διαμάχες και ...βαριά καρδιά, αλλά να λήξει αυτή η 6ετής σχέση όπως θα άρμοζε σε έναν από τους αρχηγούς του Ολυμπιακού επί των δικών του ημερών στην προεδρεία της ομάδας. Η ανακοίνωση του παίκτη μετά το "διαζύγιο" δείχνει πράγματι, ότι κάτι τέτοιο τελικά συνέβη.

Για να ραγίσει το γυαλί στη σχέση των δύο πλευρών πάντως, έπαιξε καθοριστικό ρόλο η αρνητική στάση του παίκτη, τόσο στο να δοθεί δανεικός όταν αυτό ζήτησε ο Μάρκο Σίλβα όσο και στο να υποστεί μείωση αποδοχών, σε μια ένδειξη καλής διάθεσης να βοηθήσει την ομάδα να καλύψει ένα μέρος της "μαύρης τρύπας" που δημιουργήθηκε μετά τον αποκλεισμό από τους ομίλους του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ.

Είναι χαρακτηριστικό πως στο περσινό β' 6μηνο της σεζόν, όταν μετακόμισε ως δανεικός στη Σταντάρ Λιέγης, ο Ολυμπιακός συνέχιζε να πληρώνει στον παίκτη ένα σημαντικό ποσό, μια και ο βελγικός σύλλογος δεν μπορούσε να καλύψει το σύνολο των προβλεπόμενων αποδοχών του.

Το καλοκαίρι, ο Μανιάτης επέστρεψε στην ομάδα με αποκλειστικό στόχο να κερδίσει ξανά τη θέση του στο αρχικό σχήμα των Ερυθρολεύκων και στα σχέδιά του αυτά βοήθησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι παραιτήθηκε ο Σίλβα και τον αντικατέστησε ένας προπονητής με τον οποίο ο πρώην αρχηγός είχε εξαιρετικές σχέσεις από την προηγούμενη συνεργασία τους, ο Βίκτορ.

Λέγεται μάλιστα, ότι ο διεθνής μέσος πίεσε με κάθε τρόπο τον Ισπανό τεχνικό να τον εμπιστευτεί ξανά και να του δώσει την ευκαιρία να καθιερωθεί εκ νέου στην ερυθρόλευκη 11άδα κι έτσι, όταν ήρθε ο αποκλεισμός από την Χάποελ Μπερ Σεβά το ...μπαλάκι των ευθυνών δεν θα μπορούσε να μην πέσει και στον 30χρονο παίκτη.

Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε διαμηνύσει πάνω στα νεύρα του ότι θα τους διώξει όλους αν συνέβαινε το ...μοιραίο και σίγουρα, από τον Μανιάτη ζητήθηκε να συναινέσει σε μια γενναία μείωση των αποδοχών του, που είχαν εκτοξευτεί στα ύψη με το ...συναισθηματικό συμβόλαιο, που του προσέφερε η ΠΑΕ όταν εκείνος ήταν τραυματίας και δεδομένα θα έμενε εκτός δράσης για 6 μήνες.

Από τη στιγμή που ο παίκτης αρνήθηκε το "ψαλίδισμα" των αποδοχών του, οι σχέσεις των δύο πλευρών έγιναν από τυπικές έως ψυχρές, μέχρις ότου να φτάσουμε τελικά στην έκδοση του διαζυγίου. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags