Facebook Pixel Εκτίμηση - βόμβα για τον πάγκο της Εθνικής – «Ποιος Πρίφτης; Αυτός ο κορυφαίος κόουτς αντί του Ιτούδη»
| 2017-02-14 11:00:00

Εκτίμηση - βόμβα για τον πάγκο της Εθνικής – «Ποιος Πρίφτης; Αυτός ο κορυφαίος κόουτς αντί του Ιτούδη»

του Γιώργου Κτενά
Εκτίμηση - βόμβα για τον πάγκο της Εθνικής – «Ποιος Πρίφτης; Αυτός ο κορυφαίος κόουτς αντί του Ιτούδη»

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος στρώνει το χάλι στον νέο τεχνικό της "γαλανόλευκης", τονίζοντας ότι, πλέον, έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για ν' αναλάβει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Την άποψη ότι ο Παναγιώτης Γιαννάκης είναι προπονητής που μπορεί να ενώσει και να εμπνεύσει τους παίκτης τής Εθνικής ομάδας, εξέφρασε με συνέντευξή του στον SportDog ο Σπύρος Καβαλιεράτος.

Ο γνωστός δημοσιογράφος αναφέρθηκε στην περίπτωση του Ιτούδη και στη διαφορετική διάσταση που πήρε το θέμα του, ενώ σχολίασε μία πολύ σημαντική παράμετρο που αφορά την επόμενη ημέρα της "γαλανόλευκης".

Σπύρο, τώρα που το θέμα Ιτούδη έχει καεί, τι περισσότερο θα μπορούσαμε να πούμε για αυτή την ιστορία;

"Υπάρχει μία διαφορετική διάσταση από την πραγματική, γιατί στην περίπτωση του Ιτούδη έγινε απλώς μία συνάντηση στην οποία τον ρώτησαν αν θα τον ενδιέφερε να αναλάβει την Εθνική. Ο Ιτούδης απάντησε ότι πρέπει πρώτα να μάθει την άποψη της ΤΣΣΚΑ, η ρωσική ομάδα απάντησε αρνητικά και εκεί τελείωσαν όλα. Το γεγονος ότι δεν προχώρησε η περίπτωση του όμως, δεν αποτελεί αποτυχία".

Ήταν η καλύτερη λύση αυτή τη στιγμή για την Εθνική;

"Ήταν διακαής πόθος, αλλά εξαρχής όλοι γνώριζαν ότι ήταν πολύ δύσκολο. Θέλησαν να πάρουν τον καλύτερο της Ευρώπης, γιατί από τη στιγμή που είναι πρωταθλητής Ευρώπης ο Ιτούδης, είναι ο καλύτερος. Δεν μπορεί όμως κανένας να τους κατηγορίσει για φιάσκο ή οτιδήποτε τέτοιο. Τώρα που δεν υπάρχει Ιτούδης, μια εναλλακτική είναι ο Γιαννάκης. Αλλά πρεσβεύει διαφορετικά πράγματα ο ένας και διαφορετικά ο άλλος. Δεν μπορούμε να πούμε ότι ο Γιαννάκης θα είναι ο επόμενος προπονητής, αλλά ίσως ωρίμασαν οι συνθήκες για να επιστρέψει".

Δηλαδή τι θα έβλεπες ως εναλλακτική, την επόμενη μέρα;

"Να φέρω ένα παράδειγμα: Ο Σφαιρόπουλος ήταν εναλλακτική του Μαρκόπουλου στον Ολυμπιακό. Αποδείχτηκε η καλύτερη λύση για τον Ολυμπιακό. Μερικές φορές, λοιπόν, η εναλλακτική μπορεί να είναι καλύτερη: Ο Σφαιρόπουλος έχει πάρει πρωταθλήματα και έχει πάει σε ευρωπαϊκό τελικό. Υπάρχουν λύσεις δηλαδή. Η Ιταλία, που είχε τον καλύτερο προπονητή, τον Μεσίνα, απέτυχε. Σημαντική παράμετρος επίσης είναι και οι παίκτες. Να μας απασχολήσει το θέμα του Αντετοκούνμπο πρώτα και μετά ο προπονητής. Αλλά θεωρώ ότι ο κορυφαίος προπονητής είναι ο Γιαννάκης".

Για την επόμενη ημέρα ακούστηκε και το όνομα του Πρίφτη. Αν και θεωρώ ότι κεντρικό ζήτημα είναι να δούμε πώς ακριβώς θέλουμ την Εθνική της επόμενης ημέρας.

"Δε νομίζω ότι ο Πρίφτης έχει τα στοιχεία που χρειάζεται για την Εθνική, αν και είναι πολύ ταλαντούχος προπονητής. Ο προπονητής της Εθνικής πρέπει να μπορεί να εμπνεύσει και να ενώσει. Ο Γιαννάκης τα έχει αυτά τα στοιχεία. Πρέπει να μπορεί να εμπνεύσει τους παίκτες για να έρθουν ο προπονητής, γιατί το μπάσκετ έχει να κάνει με τους παίκτες΄. Άλλο με τον Αντετοκούνμπο και άλλο χωρίς αυτόν".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags