Facebook Pixel "Πράσινη" δήλωση "ανάβει φωτιές" στον Ολυμπιακό - "Ποιος Ανσαριφάρντ; Βάλε μέσα τον ...άνθρωπο-γκολ"!
Ποδόσφαιρο
| 2017-02-16 15:15:00

"Πράσινη" δήλωση "ανάβει φωτιές" στον Ολυμπιακό - "Ποιος Ανσαριφάρντ; Βάλε μέσα τον ...άνθρωπο-γκολ"!

του Γιώργου Κτενά
"Πράσινη" δήλωση "ανάβει φωτιές" στον Ολυμπιακό - "Ποιος Ανσαριφάρντ; Βάλε μέσα τον ...άνθρωπο-γκολ"!

Tη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος για το ποιος θα παίξει στη γραμμή κρούσης απέναντι στην Οσμάνλισπορ, ένας ειδικός τού τουρκικού ποδοσφαίρου δίνει την "καυτή" απάντηση...

Την άποψη ότι ο Όσκαρ Καρντόσο είναι ο άνθρωπος-γκολ και, ίσως, αποτελεί την καλύτερη λύση για την κορυφή της επίθεσης στο παιχνίδι εναντίον της Οσμάνλισπορ, εξέφρασε μέσω του SportDog ο Νίκος Κόβης.

Ο Κωνσταντινουπολίτης παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού, που γνωρίζει άριστα το τουρκικό ποδόσφαιρο, σχολίασε ακόμα τι πρέπει να προσέξουν αγωνιστικά οι Πειραιώτες, σε ποιους ποδοσφαιριστές πρέπει να έχουν στραμμένη την προσοχή τους, αλλά και ποιο είναι το αδύναμο σημείο των Τούρκων.

Ακόμα, μίλησε για τον κακό αγωνιστικό χώρο στο γήπεδο της Οσμάνλισπορ, που θα κληθεί να δώσει τη ρεβάνς σε μία εβδομάδα ο πρωταθλητής Ελλάδας, αλλά και για το κρύο που θα συντήσουν στην Άγκυρα οι πρωταθλητές Ελλάδας.

Κύριε Κόβη, σε ποια κατάσταση είναι η Οσμάνλισπορ αυτό το διάστημα;

"Στον πρώτο γύρο η παρουσία της ήταν πολύ καλή, αλλά αυτό το διάστημα βρίσκεται σε πτώση η απόδοσή της. Έχει κάνει γκέλες, ενώ στο τελευταίο παιχνίδι έχασε από την Τράμπζονσπορ. Πάντα είναι επικίνδυνη ομάδα όμως. Δεν μπορεί βέβαια να γίνει σύγκριση του πρωταθλητή Ελλάδας με την 7η στη βαθμολογία της Τουρκίας, αλλά ενημερώνω ότι η διαφορά δεν είναι μεγάλη".

Ποια είναι τα αγωνιστικά πλεονεκτήματα της - Τι πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός δηλαδή;

"Η αμυντική συμπεριφορά της Οσμάνλισπορ δεν είναι καλή, δέχεται εύκολα γκολ. Αλλά στην κόντρα είναι γρήγορη ομάδα. Αν βρούνε χώρο στα χαφ, μπορούν να κάνουν τη ζημιά. Ο Ολυμπιακός να μην την υποτιμήσει: Είναι το φαβορί ο Ολυμπιακός, αλλά δεν είναι αδύναμη ομάδα η Οσμάνλισπορ".

Υπάρχει κάποιος παίκτης που ξεχωρίζει και θα πρέπει να έχουν το νου τους οι πρωταθλητές Ελλάδας;

"Ο σέντερ φορ τους είναι καλός, πολύ επικίνδυνος. Όπως και ο αριστερός και δεξιός εξτρέμ. Γενικά η τριάδα που έχουν μπροστά, είναι επικίνδυνη. Τώρα έχουν κάνει κοιλιά ως ομάδα, αλλά χρειάζονται μεγάλη προσοχή. Γιατί και στο τελευταίο ματς που έχασαν με 1-0 από την Τράμπζονσπορ, δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες, αλλά βρήκαν απέναντί τους έναν εξαιρετικό αντίπαλο τερματοφύλακα".

Ο αγωνιστικός χώρος στο γήπεδο της Οσμάνλιπορ, που θα παίξει ο Ολυμπιακός τη ρεβάνς σε μία εβδομάδα, είναι σε κακή κατάσταση.

"Ναι, το παιχνίδι που παρακολούθησα τις προάλλες, μου έφερε στο μυαλό το γήπεδο που παίζει ο ΠΑΣ Γιάννενα, τους Ζωσιμάδες. Και αυτή την περίοδο κάνει και κρύο εκεί, είναι Άγκυρα. Πάντως είναι γεγονός ότι το γήπεδο δεν είναι σε καλή κατάσταση".

Πώς θεωρείτε ότι πρέπει να παίξει ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι της Πέμπτης; Με Καρντόσο ή Ανσαριφάρντ μπροστά;

"Ο Ολυμπιακός είναι επαγγελματική ομάδα, σίγουρα θα έχουν παρακολουθήσει αρκετές φορές παιχνίδια των Τούρκων και γνωρίζουν καλά τι να κάνουν. Θα ζητήσω μόνο προσοχή στην τριάδα που έχει στην επίθεση η Οσμάνλισπορ. Ο Ολυμπιακός παίζει εντός έδρας, αναμένεται να πιέσει και οι οπαδοί να σπρώξουν προς τη νίκη. Αλλά πρέπει να προσέξει τις κόντρες. Είναι θέμα του προπονητή με ποιον θα ξεκινήσει το ματς, αλλά θεωρώ ότι ο Καρντόσο είναι άνθρωπος του γκολ όταν πιέζεις μέσα στην περιοχή τον αντίπαλο. Και ο Ανσαριφάρντ έχει δείξει καλά στοιχεία, στον Πανιώνιο, αλλά πιστεύω να προτιμήσει τον Καρντόσο ανάμεσα σε αυτούς τους δύο".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags