Facebook Pixel Βόμβες Γαβαθιώτη για ντέρμπι, Κύζα, Ίβιτς, Μαρινάκη -Σαββίδη - "Δε θα τελειώσει το ματς στην Τούμπα αν..."
| 2017-03-05 15:15:00

Βόμβες Γαβαθιώτη για ντέρμπι, Κύζα, Ίβιτς, Μαρινάκη -Σαββίδη - "Δε θα τελειώσει το ματς στην Τούμπα αν..."

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Βόμβες Γαβαθιώτη για ντέρμπι, Κύζα, Ίβιτς, Μαρινάκη -Σαββίδη - "Δε θα τελειώσει το ματς στην Τούμπα αν..."

Ο γνωστός ερυθρόλευκος αρθρογράφος σχολιάζει το αποψινό μεγάλο παιχνίδι και όχι μόνο! Τι λέει για το μέλλον του Μπέντο και ποιο είναι το "πρόβλημα" με τους Πειραιώτες οπαδούς;

Είναι από τους ανθρώπους που εκφράζουν ξεκάθαρα τις θέσεις του Ολυμπιακού. Γι' αυτό και ο Μανώλης Γαβαθιώτης, μιλώντας στο Sportdog, μίλησε για την πιθανότητα να αδικηθούν οι "ερυθρόλευκοι" από τη διαιτησία στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, παρότι αγωνιστικά έχρισε φαβορί την ομάδα του Πειραιά.

"Αυτό που έχει αρχίσει εναντίον του Ολυμπιακού με τη διαιτησία θα συνεχιστεί", τονίζει για το σημαντικότερο παιχνίδι της 23ης αγωνιστικής και τον διαιτητή Κύζα, για τον οποίο προέβη σε μία σημαντική αποκάλυψη. Παράλληλα, ο αρθρογράφος της εφημερίδας "Γαύρος" τοποθετήθηκε για τη φήμη των τελευταίων ημερών, περί γεφύρωσης σχέσεων του Σαββίδη με τον Μαρινάκη και χαρακτήρισε "δολοπλόκο" τον Μελισσανίδη.

Όσον αφορά στα εσωτερικά θέματα του πειραϊκού συλλόγου, ο κ. Γαβαθιώτης στήριξε Μπέντο, από τον οποίο όπως ισχυρίζεται βγαίνει απόλυτα κερδισμένος. Έδωσε, μάλιστα, τη δική του ερμηνεία, γιατί ο Πορτογάλος δεν έχει τόσους υποστηρικτές στις τάξεις των οπαδών, ενώ δεν παρέλειψε να συγκρίνει τον Ανδρούτσο με τον Φορτούνη, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο νεαρός μέσος θα αφήσει εποχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Πώς σχολιάζετε τη διαιτησία στο ματς Κυπέλλου με τον Ατρόμητο, για την οποία φωνάζει ο Ολυμπιακός, ενόψει της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα;

"Ο Ολυμπιακός δεν αδικήθηκε μόνο στο Περιστέρι. Είναι μία σειρά αγώνων, στην οποία έγινε εμφανής η προσπάθεια να χτυπηθεί. Αυτήν τη στιγμή είναι μία ελληνική ομάδα που έχει τρεις στόχους, Μάρτιο μήνα, κάτι που δεν συμβαίνει συχνά. Η μεγαλοσύνη του Ολυμπιακού πρέπει να χτυπηθεί οπωσδήποτε, γιατί πιστεύουν ότι έτσι αναδεικνύεται η... μικρότερη δικιά τους. Αυτοί είναι τόσο πολύ μικροί που πιστεύουν ότι χτυπώντας τη μεγαλοσύνη του Ολυμπιακού ανεβαίνουν οι ίδιοι. Στην πραγματικότητα δεν δημιουργούν τίποτα. Υπάρχει λοιπόν ένα σύστημα, μία "συμμορία", η οποία διοικείται από τον Μελισσανίδη, τον Κοντονή και τον Κουτσοκούμνη. Αυτοί οι τρεις είναι κατ' εμέ. Δεν είναι μέσα ο Σαββίδης. Αυτός απλά συνεισφέρει. Είναι το κορόιδο της ιστορίας που βοηθά σε χρήμα. Οι άλλοι κάνουν το κουμάντο, οι άλλοι κάνουν δολοπλοκίες, οι άλλοι είναι ραδιούργοι. Ο Σαββίδης απλά συμμετέχει εις χρήμα.

Πιστεύω ότι στο κυριακάτικο παιχνίδι αυτό που έχει αρχίσει εναντίον του Ολυμπιακού με τη διαιτησία θα συνεχιστεί. Ο Κύζας είναι κάτοικος Θεσσαλονίκης και μένει πολύ κοντά στην Τούμπα. Είναι επίσης επιστημονικός συνεργάτης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Με ποια λογική, λοιπόν, να έκανε κάτι που θα ενοχλούσε τους ΠΑΟΚτσήδες; Ένας πυρήνας εξ αυτών είτε είναι υπάλληλοι του Σαββίδη και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είτε είναι σκληροπυρηνικοί που χαρτζιλικώνονται. Προχθές επιτέθηκαν στους ανθρώπους της Ξάνθης και τους έσπασαν στο ξύλο. Υπάρχει ανακοίνωση της Ξάνθης, επίσημη. Δεν τα λέω εγώ αυτά. Αυτοί θα κάνουν οπωσδήποτε κλίμα, αν το παιχνίδι στραβώσει. Και για να μη στραβώσει το παιχνίδι θα πρέπει ο ΠΑΟΚ πάση θυσία να προηγηθεί και να πάρει μία όσο μπορεί καθαρή νίκη".

"Ο Ολυμπιακός έκοψε τον Ίβιτς"

Δικαιούται να έχει παράπονα ο ΠΑΟΚ με τη διαιτησία κόντρα στην Ξάνθη; Γιατί εκτός από τον Ολυμπιακό έκανε και ο Βλάνταν Ίβιτς νύξη για τα σφυρίγματα στον επαναληπτικό των προημιτελικών...

"Το είδα το παιχνίδι. Δεν είδα πουθενά να αδικήθηκε ο ΠΑΟΚ. Θέλω να σας πω κάτι για τον Ίβιτς. Όταν ο Βλάνταν ήρθε στην Ελλάδα, ο αδερφός του, ο Ίλια, που είχε παίξει στον Ολυμπιακό, προσπάθησε να τον φέρει στο λιμάνι. Τον έφερε και έκανε επί μήνες προπόνηση στον Ολυμπιακό. Αυτό έχει γραφτεί και στα ρεπορτάζ των εφημερίδων εκείνη την εποχή. Άλλαξαν τότε δύο ή τρεις προπονητές. Κανένας δεν τον ήθελε. Δεν τον ήθελαν, όχι επειδή δεν ήταν καλός παίκτης. Καλός ήταν αλλά όχι και σπουδαίος. Δεν τον ήθελαν, επειδή είχε αυτόν τον χαρακτήρα. Και ο αδελφός του είχε τέτοιο χαρακτήρα, τσακωνόταν επί Μπάγεβιτς, αν θυμάστε. Αλλά αυτός ο μικρός δεν είναι χαρακτήρας για μεγάλες ομάδες. Αυτός είναι ο Ίβιτς, αυτόν έκαναν προπονητή, δικό τους το πρόβλημα".

Αγωνιστικά πώς το βλέπετε το παιχνίδι;

"Αν τα πάρουμε αγωνιστικά τα πράγματα, ο ΠΑΟΚ δεν έχει καμία ελπίδα. Δεν έχει παίκτες με το ταλέντο, αν εξαιρέσουμε τον Πέλκα και τον Μπίσεσβαρ. Αυτοί οι δύο είναι. Υπήρχε ο Μακ και ο Ροντρίγκες, αυτούς τους πούλησε όμως ο Σαββίδης. Δεν έχει άλλους".

"Δε θα τελειώσει αν..."

Ποιος παίκτης του Ολυμπιακού πιστεύετε ότι θα έχει ρόλο κλειδί;

"Πάντα ο Φορτούνης έχει αυτόν τον ρόλο. Πιστεύω όμως πάρα πολύ στο ταλέντο του Ανδρούτσου. Θεωρώ ότι είναι καλύτερης ποιότητας από τον Φορτούνη. Μπορεί να γίνει περισσότερο πολύτιμος παίκτης και να αφήσει μεγάλη εποχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτοί οι δυο είναι ό,τι καλύτερο έχει να παρουσιάσει ο Ολυμπιακός. Φυσικά έχει και ένα μείον στον Ολυμπιακό αυτήν τη στιγμή.

Αναφέρομαι στην αποβολή του Ντα Κόστα από τον Αρετόπουλο, η οποία στοιχίζει γιατί σπάει μία άμυνα γρανίτη. Διαρρηγνύεται ένα σύστημα αμυντικό. Όποιος και να παίξει στη θέση του Ντα Κόστα, δεν μπορεί να το αναπληρώσει, λόγω χημείας. Ο Ολυμπιακός παρά το ότι έχει καλύτερη ομάδα, καλύτερη ποιότητα ποδοσφαιριστών και πιο ανθεκτικούς σε αυτές τις έδρες λόγω εμπειρίας αυτήν την στιγμή, λόγω διαιτητικών λαθών, όπως αυτό με τον Ντα Κόστα βρίσκεται με τη σκανδάλη στον κρόταφο. Βλέπω ότι το παιχνίδι της Τούμπας πρέπει να τελειώσει υπέρ του ΠΑΟΚ. Αν δεν τελειώσει υπέρ του ΠΑΟΚ μπορεί και να μην τελειώσει".

"Θα φάει πολλά γκολ ο ΠΑΟΚ"

Σε καθαρά αγωνιστικά πλαίσια, ποιο προβλέπετε ότι θα είναι το τελικό σκορ;

"Το σκορ μπορεί να είναι και 0-2. Γιατί αν ο Ολυμπιακός δεν βρει τις άμυνες που συναντά στο Καραϊσκάκη, όπου παίζουν με 9 παίκτες στην περιοχή τους, είναι πολύ ικανός στις αντεπιθέσεις και στο ανοιχτό γήπεδο. Δεν μπορεί ο ΠΑΟΚ να τον σταματήσει. Η μόνη περίπτωση να κρατήσει ο ΠΑΟΚ είναι να παίξει αμυντικά, πίσω από τη σέντρα. Εάν ανοιχτεί θα φάει γκολ. Και δεν ξέρω πόσα γκολ μπορεί να φάει, όπως την έπαθε η Οσμανλί και ο Ατρόμητος».

Έχει ταχύτητα στα άκρα του όμως ο ΠΑΟΚ...

"Ποιος έχει ταχύτητα; Αυτοί οι δύο που είπα (Πέλκας-Μπίσεσβαρ) δεν έχουν. Ποιος έχει; Ο Κολούρης, ο Μυστακίδης ή ο Αθανασιάδης. Δεν έχουν ταχύτητα αυτοί. Ούτε ο Γιουγκοσλάβος (εννοεί τον Πρίγιοβιτς) που πήρανε τον θεωρώ παίκτη κλάσεως. Είναι ένας καλός Σέρβος. Ούτε γκολτζή μεγάλο του ποδοσφαίρου τον βλέπω. Είναι μία μετριότητα. Δεν έχει καμιά σχέση με τον Μακ, τον Ροντρίγκες και τον Λούκας. Είναι η... βούρτσα με τη μύγα.

Πιστεύω πολύ στην απόδοση του Ολυμπιακού. Μπορεί να σταθεί και να κερδίσει, αλλά λόγω διαιτησίας θα έχει μεγάλο πρόβλημα. Είναι ο Κύζας που προανέφερα, είναι ο Μπαλτάς, ο οποίος έχει τιμωρηθεί στο παρελθόν από τα όργανα της ΕΠΟ επειδή είχε αδικήσει τον Ολυμπιακό, είναι και ο Τάτσης, τον οποίο έχουν κάνει διεθνή, επειδή πήγαινε πολύ συχνά στα γραφεία της ΕΠΟ. Με την παλιά διοίκηση ήταν συχνός επισκέπτης. Και επειδή είχαν μάθει καλά τη φυσιογνωμία του, τον έκαναν διεθνή. Αυτούς επέλεξαν.

Πιστεύω και κάτι άλλο, που εγώ θα το γράψω μέσα στην εβδομάδα. Ο λαός του Ολυμπιακού έχει φτάσει στο αμήν. Το ποτήρι θα ξεχειλίσει. Μία σταγόνα θέλει. Αν κάποια στιγμή δείτε κάποιον σύνδεσμό όπως η Θύρα 7 ή κάποιον φορέα του Πειραιά να αποφασίζει να γίνουν σοβαρές κινήσεις θα πάνε πολύ άσχημα τα πράγματα. Ο κόσμος είναι έτοιμος να ξεσπάσει. Και αν ξεσπάσει θα ξεσπάσει άσχημα. Δεν θα κατεβούνε 5 ούτε 10 χιλιάδες. Τότε θα καταλάβουν τι σημαίνει ο Ολυμπιακός και ποια είναι η δύναμή του. Το φοβάμαι. Δεν λέω, ότι πρέπει να γίνει".

"Δεν έχει ανάγκη τον Μαρινάκη ο Σαββίδης"

Ποια είναι η γνώμη σας για τη φημολογία που αιωρείται, αν και διαψεύστηκε, τον τελευταίο καιρό ότι ο Σαββίδης τα βρήκε με τον Μαρινάκη;

"Πώς είναι δυνατόν άνθρωποι που ζούνε σε άλλη σφαίρα, μακρυά από εμάς, να ξέρουμε και να κρίνουμε τι κάνουν. Εγώ ξέρω ότι ο Νταϊφάς έπαιζε τάβλι με τον Βαρδινογιάννη. Αυτό το θυμάμαι, γιατί το έχω δει με τα μάτια μου. Ήταν κολλητοί. Επίσης θυμάμαι ότι ο Κόκκαλης είχε πολύ καλές σχέσεις. Ο Μπατατούδης κατέβαινε στην Αθήνα και είχε καλές σχέσεις, όπως και ο συγχωρεμένος,ο Βουλινός.

Όλα για μένα παίζονται στο αν ο Σαββίδης έχει μυριστεί το παιχνίδι που παίζουν σε βάρος του οι μπατίρηδες σύμμαχοί του. Ο ένας χωρίς λεφτά πάει να διοικήσει το ποδόσφαιρο με τα λεφτά του Σαββίδη. Ο άλλος τον χρησιμοποιεί για να κάνει πόλεμο στον Ολυμπιακό. Αμφότεροι τον θεωρούν θύμα. Αν ο Σαββίδης δεν είναι θύμα, θα πρέπει να ανεξαρτητοποιηθεί τελείως. Δεν λέω εγώ να πάει με τον Μαρινάκη. Δεν έχει ανάγκη ο Σαββίδης τον Μαρινάκη, ούτε ο Μαρινάκης τον Σαββίδη. Οι δύο ομάδες είναι δύο ποδοσφαιρικές δυνάμεις, οι οποίες έχουν αντιπαλότητα δεκαετιών. Ποτέ όμως ο Μαρινάκης προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τον Σαββίδη, ούτε ο τελευταίος τον ηγέτη του Ολυμπιακού. Άλλοι εκμεταλλεύονται και τον απομυζούν σε λεφτά και δύναμη. Όσο νωρίτερα το καταλάβει τόσο καλύτερα θα είναι γι' αυτόν. Αυτός θα είναι ο χαμένος, κερδίσει-δεν κερδίσει ο ΠΑΟΚ".

"Ο Μπέντο έδωσε πολλά εκατομμύρια στον Ολυμπιακό"

Έρχεται μία σειρά δύσκολων αγώνων για τον Ολυμπιακό, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η αποτελεσματικότητά του σε αυτά τα παιχνίδια θα κρίνουν την παραμονή του Μπέντο το καλοκαίρι;

"Ότι ο Ολυμπιακός συνεχίζει στην Ευρώπη οφείλεται στο γεγονός πως διαθέτει έναν πάρα πολύ καλό προπονητή. Αυτά που λένε ότι θα φύγει ο Μπέντο ανάλογα τι θα γίνει σε αυτά τα ματς, τα υποστηρίζουν όσοι δεν ξέρουν. Το ταμείο θα γίνει τον Μάιο. Θα μπούνε στη ζυγαριά από τη μία τα θετικά από την άλλη τα αρνητικά. Πιστεύω ότι αυτήν την στιγμή ο Μπέντο έχει δώσει στον Ολυμπιακό πράγματα που δεν έχει δώσει κανείς μέχρι σήμερα. Αν το πάμε ρεαλιστικά, στυγνά και ωμά, ο Πορτογάλος έχει δώσει πολλά εκατομμύρια στον Ολυμπιακό με τους παίκτες που έχει βγάλει. Δεν χρειάζεται να μπούμε σε λεπτομέρειες. Είναι ένας εξαιρετικός προπονητής σε όλα. Βγάζει έναν Γολγοθά αγωνιστικό, κάνοντας ένα ροτέισον έστω και αν έρχεται σε αντίθεση με όλους τους Ολυμπιακάρες τους παράξενους και τους γκρινιάρηδες. Θεωρώ ότι ο Μπέντο είναι ο προπονητής που δεν είχε ο Ολυμπιακός μέχρι τώρα και τώρα τον έχει".

Τα προηγούμενα χρόνια οι αντίπαλοι οπαδοί ειρωνευόντουσαν τον Ολυμπιακό λόγω της έλλειψης ελληνικού στοιχείου. Ο Μπέντο με τη χρησιμοποίηση των Ελλήνων πιτσιρικάδων είναι η "ερυθρόλευκη" απάντηση σε όσα λέγονταν;

"Δεν υπάρχει απάντηση σε αυτό. Δείτε όλες τις μεγάλες ομάδες σε όλη την Ευρώπη. Πόσοι είναι οι Εγγλέζοι στη Μάντσεστερ και οι Ισπανοί στη Ρεάλ; Αυτό που λένε είναι σαχλό. Τον αιώνα της παγκοσμιοποίησης δεν μπορούμε να μιλάμε για Έλληνες. Τρίχες κατσαρές".

"Υπάρχει αυτό το πρόβλημα στον Ολυμπιακό"

Γιατί όμως δεν αρέσει στον κόσμο ο Μπέντο; Μην ξεχνάμε ότι μετά την ήττα του Ολυμπιακού από τον Πανιώνιο, βγήκε δημοσίως ο Βαγγέλης Μαρινάκης και τον στήριξε, ακριβώς λόγω αυτής της συμπεριφοράς των οπαδών στο πρόσωπο του Πορτογάλου...

"Ο κόσμος του Ολυμπιακού έχει μία ιδιαιτερότητα. Θέλει η ομάδα του να κερδίζει πάντα. Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα. Κι αυτό δεν είναι πάντα καλό. Με την πρώτη ευκαιρία, την πρώτη νίλα, δεν πάει να έχει πάρει 43, αμέσως ξυπνάει το ...dna του Ολυμπιακού οπαδού. Οι οπαδοί είναι μέρος της κοινωνίας. Δεν έχουν όλοι το ίδιο επίπεδο, μόρφωση, ένστικτα, κουλτούρα. Έτσι και οι οπαδοί του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ έχουν διαφορετικά dna μεταξύ τους. Στον Ολυμπιακό υπάρχει αυτό, το ας πούμε πρόβλημα. Εάν δηλαδή η ομάδα φέρει μία ισοπαλία αμέσως αρχίζει μουρμούρα, γκρίνια, επανάσταση. Σου λέει, γιατί να βάλει τον Γαβαθιώτη και να μη βάλει τον Μανώλη. Εκεί ξυπνά ο μικρός προπονητής μέσα στον φίλαθλο και αρχίζουν αυτά. Πιστεύω ότι όλη η συμπεριφορά του κόσμου του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια είναι άψογη. Αυτός είναι ο κανόνας. Εξαιρέσεις σε κάποιες μικρές ή μεγάλες αποτυχίες, σίγουρα υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags