Facebook Pixel Βροντές Μανωλιουδάκη - "Ποιος Χουχούμης..." - "Καλά έκανε ο Ουζουνίδης", "Αυτόν θέλει ο κόσμος" (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2017-04-13 11:15:00

Βροντές Μανωλιουδάκη - "Ποιος Χουχούμης..." - "Καλά έκανε ο Ουζουνίδης", "Αυτόν θέλει ο κόσμος" (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Βροντές Μανωλιουδάκη - "Ποιος Χουχούμης..." - "Καλά έκανε ο Ουζουνίδης", "Αυτόν θέλει ο κόσμος" (ΒΙΝΤΕΟ)

Καυτές ατάκες απ' τον κορυφαίο ρεπόρτερ του Παναθηναϊκού μετά το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Γιατί αποθέωσε τον προπονητή του Tριφυλλιού και ποιος "πράσινος" παίκτης τον ...έφτιαξε;

Η ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα ήρθε με ένα σκορ που θεωρήθηκε βαρύ για τον Παναθηναϊκό. Γιατί με βάση την εικόνα τους, οι Πράσινοι με τα ...τριτοδεύτερα στη σύνθεσή τους, ήταν για πολλά παραπάνω τέρματα. Στη Λέωφόρο για το Κύπελλο όμως το Τριφύλλι ήταν όπως έπρεπε χάρη στην επιστροφή των δυνατών μονάδων του.

"Ήταν δύο διαφορετικά παιχνίδια", σημείωσε στο SportDog ο ρεπόρτερ Παναθηναϊκού στο Goal, στο sdna.gr και στον ΣΠΟΡ FM, Κώστας Μανωλιουδάκης. "Στο ματς της Τούμπας για το πρωτάθλημα, κατά κάποιον τρόπο ο Παναθηναϊκός θυσιάστηκε από τον Ουζουνίδη. Αρκετοί είχανε επιφυλάξεις. Εγώ νομίζω ότι έκανε αυτό που έπρεπε γιατί ήταν ένα ματς χωρίς ιδιαίτερη βαθμολογική σημασία, σε αντιθεση με το Κύπελλο που είναι ένας βασικός στόχος του Παναθηναϊκού", συμπλήρωσε ο συνάδελφος.

"Άλλο Χουλτ κι άλλο Χουχούμης..."

Στη συνέχεια, ο έμπειρος δημοσιογράφος αναφέρθηκε στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας. "Όπως ξέρετε πολύ καλά, υπάρχει μεγάλη απόσταση στο ρόστερ του Παναθηναϊκού ανάμεσα στη βασική ενδεκάδα και στους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές. Όχι όλοι βέβαια. Για παράδειγμα η διαφορά μεταξύ Χουλτ και Χουχούμη στα αριστερά, είναι μεγάλη. Αν πάρετε θέση-θέση τα δίδυμα, για να μην το απομονώσω σε συγκεκριμένους παίκτες, υπάρχει μεγάλη διαφορά. Άρα ήταν φυσιολογικό σε έναν βαθμό, να το σκεφτεί και ήταν αυτονόητο αυτό που έκανε (σ.σ. Στην Τούμπα), παρότι υπήρχε ο κίνδυνος να πάει μεγαλύτερο το σκορ και εκεί να ήταν δύσκολη η διαχείριση στην επόμενη ημέρα", τόνισε.

"Δικαιώθηκε ο Ουζουνίδης"

Αν υπάρχει απόλυτος πρωταγωνιστής για τον Παναθηναϊκό στο πρώτο ματς με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο, σύμφωνα με τον Κώστα Μανωλιουδάκη, αυτός είναι ο προπονητής τoυ. "Νομίζω ότι δικαιώθηκε ο Ουζουνίδης εκ του αποτελέσματος και εκ της εικόνας. Διότι εκτός των άλλων ήταν πάρα πολύ καλά διαβασμένος από τον ΠΑΟΚ. Επίσης, ο Παναθηναϊκός ήταν πιο φρέσκος από τον ΠΑΟΚ, κάτι που φάνηκε στο δεύτερο ημίχρονο, όταν ο Παναθηναϊκός αύξησε την πίεσή του στο αμυντικό τρίτο του αντιπάλου. Έβγαλε περισσότερες φάσεις, εγκλώβισε ουσιαστικά με τον τρόπο του τα ατού του ΠΑΟΚ, ιδίως στα άκρα που είναι πολύ επικίνδυνος, όπως είδαμε στην Τούμπα", υπογράμμισε και συνέχισε:

"Το κυριότερο όμως ήταν το γεγονός, ότι ο Παναθηναϊκός έδειξε πολύ μεγάλη αποφασιστικότητα σήμερα και κατά κάποιον τρόπο πείσμωσαν τα αποδυτήριά του μετά το αποτέλεσμα της Τούμπας. Δηλαδή, αν βάλεις λιγάκι κάτω τα δεδομένα, θα καταλάβεις ότι ο Ουζουνίδης έκανε 100% τη διαφορά στο ντέρμπι.

Επιπλέον δεν πρέπει να ξεχνάμε τη συμβολή του κατά τη διάρκεια του αγώνα, με την αλλαγή του Λέτο, ο οποίος μπήκε στο κατάλληλο χρονικό σημείο. Ενδεχομένως κάποιος άλλος προπονητής να κοιτούσε να ενισχύσει περισσότερο ανασταλτικά τον Παναθηναϊκό. Όμως έψαξε το δεύτερο γκολ και δικαιώθηκε απόλυτα. Άρα δεν το συζητάμε, ότι ο βασικότερος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Μαρίνος Ουζουνίδης
".

"Αυτός ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου"

Κληθείς να ξεχωρίσει έναν ποδοσφαιριστή από τη μεγάλη νίκη των "πρασίνων", ο Κώστας διάλεξε έναν Σουηδό. Όχι, όμως, τον Μπεργκ. "Σε επίπεδο παικτών πιστεύω ότι έχει κάνει το καλύτερο ματς από τη μέρα που ήρθε στον Παναθηναϊκό, ο Νίκλας Χουλτ. Όργωσε κυριολεκτικά την αριστερή πλευρά. Ανάγκασε σε αλλαγή τον Ενρίκε, ο οποίος είναι ένας ποιοτικός ποδοσφαιριστής. Έβγαινε ως έξτρα παίκτης από εκείνην την πλευρά και αν είχε τον Εμποκού σε καλύτερη ημέρα, νομίζω ότι τότε αυτή η πλευρά θα μπορούσε να κάνει μεγαλύτερη ζημιά στον ΠΑΟΚ", ανέφερε ο δημοσιογράφος του sdna.

Πώς, όμως, βλέπει τη ρεβάνς της Τούμπας; "Ο Παναθηναϊκός είναι το ξεκάθαρο φαβορί μετά αυτό το 2-0. Σκεφτείτε ότι του αρκεί ένα γκολ μέσα στην Τούμπα, για να καπαρώσει το εισιτήριο. Θεωρώ ότι είναι κάτι εφικτό. Προφανώς, ένα ποδοσφαιρικό ματς δεν μπορείς να το προδικάσεις πριν τελειώσει. Γιατί ξέρουμε ότι ο ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα είναι διαφορετική ομάδα. Αλλά έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα, ο Παναθηναϊκός θα πάει πλήρης στη ρεβάνς και χωρίς το ροτέισον στο ματς του πρωταθλήματος. Έχει τον πρώτο λόγο ο Παναθηναϊκός", απάντησε.

"Θέλουν τον Ολυμπιακό"

Ο κόσμος ποιον θέλει ως αντίπαλο του Παναθηναϊκού στον τελικό του Κυπέλλου; "Αυτό είναι στο μυαλό του καθενός. Δεν μπορώ να μιλήσω εξ ονόματος του κόσμου. Ακούστηκε όμως ένα συνθημα, το οποίο οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι Παναθηναϊκοί μάλλον θέλουν τον Ολυμπιακό. Εγώ θεωρώ ότι είναι πολύ κοντά όλες οι ομάδες. Το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό είναι να περάσει στον τελικό. Όποιος και να έρθει έχει αποδείξει στα ντέρμπι, τόσο με Ολυμπιακό, όσο και με την ΑΕΚ, ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα", κατέληξε ο Κώστας Μανωλιουδάκης.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags