Facebook Pixel Φωτιές Κοντού: "Υπήρξαν παίκτες του ΠΑΟ που..." - "Αυτό είναι ο Τζέιμς" - Τι έγινε με Ζοτς - Σίνγκλετον!
| 2017-04-19 12:45:00

Φωτιές Κοντού: "Υπήρξαν παίκτες του ΠΑΟ που..." - "Αυτό είναι ο Τζέιμς" - Τι έγινε με Ζοτς - Σίνγκλετον!

του Γιώργου Κτενά
Φωτιές Κοντού: "Υπήρξαν παίκτες του ΠΑΟ που..." - "Αυτό είναι ο Τζέιμς" - Τι έγινε με Ζοτς - Σίνγκλετον!

Ατάκες που θα συζητηθούν από τον Δημήτρη Κοντό και εξηγούν την ήττα από τη Φενέρ! Ποιοι "πράσινοι" δεν έπαιξαν όπως θα 'πρεπε και γιατί; Τι συνέβη με τον Ομπράντοβιτς;

Την ήττα τού Παναθηναϊκού από τη Φενέρ, χθες βράδυ στο ΟΑΚΑ, σχολίασε με δηλώσεις του στο SportDog ο Δημήτρης Κοντός, τονίζοντας ότι παίκτες-κλειδιά της ομάδας δεν έπαιξαν όπως θα περίμενε ο Πασκουάλ.

Ακόμα, εξήγησε το κακό παιχνίδι του Τζέιμς, αναφέρθηκε στο τρικ που έκανε ο Ομπράντοβιτς στον Σίνγκλετον, αλλά και στο τι πρέπει να γίνει στη συνέχεια για να βγουν οι Πράσινοι νικητές στη σειρά με τους Τούρκους.

Δημήτρη, ποιο είναι το σχόλιό σου για το παιχνίδι τού Παναθηναϊκού εναντίον της Φενέρ, χθες βράδυ στο ΟΑΚΑ;

"Ο Παναθηναϊκός ήταν διπρόσωπος, ήταν ουσιαστικά δύο διαφορετικές ομάδες μέσα σε έναν αγώνα. Ίσως δεν διαχειρίστηκε καλά το +14 του πρώτου μέρους και πίστεψε ότι με μία απλή συντήρηση της διαφοράς, θα τελειώσει η κατάσταση. Κάτι που θεωρώ ότι θα είχαν πιστέψει και στη Φενέρ, αν δεν είχαν καταφέρει τόσο εύκολα να επιστρέψουν στο παιχνίδι. Δηλαδή, αν το ύψος της διαφοράς στο σκορ παρέμενε σε αυτά τα επίπεδα μέχρι το 27ο-28ο λεπτό, η λογική λέει ότι και στη Φενέρ θα έκαναν το ίδιο, μία συντήρηση μέχρι να τελειώσει το ματς".

Τι ήταν αυτό που άλλαξε και από την πολύ καλή παρουσία τού Παναθηναϊκού στο πρώτο 20λεπτο, στο δεύτερο ήρθαν τα πάνω-κάτω στον αγώνα;

"Άλλαξε η προσέγγιση του ματς, δεν θα πω ότι ήταν περισσότερο χαλαροί. Αλλά υπήρξαν παίκτες-κλειδιά που συνήθως είναι καλοί και ο κόουτς χθες τους έδειξε μεγάλη εμπιστοσύνη, θεωρώντας ότι θα μπούνε στο παιχνίδι, αλλά δεν το έκαναν ποτέ. Παίκτες που συνήθως είναι βασικοί πυλώνες, αλλά χθες βρέθηκαν σε κακή μέρα ή αντιμετωπίστηκαν πολύ σωστά από τη Φενέρ. Για παράδειγμα ο Σίνγκλετον βρέθηκε εκτός αγώνα. Ο Γκιστ δεν μπήκε ποτέ στο πνεύμα του αγώνα. Η Φενέρ έχει και πολύ καλούς παίκτες σε αυτές τις θέσεις. Αντιμετώπισαν πολύ καλά αμυντικά τον Παναθηναϊκό, ενώ και ο Ζοτς χρησιμοποίησε κάποια τρικ με τον Σίνγκλετον, για να μη βρει σουτ, που είναι το μεγάλο του όπλο".

Πώς είδες τον Τζέιμς;

"Ο Τζέιμς είναι αυτό το πράγμα, δεν περιμένεις κάτι άλλο. Δεν μπορεί όταν τα βάζει να τον αποθεώνουμε και όταν τα χάνει να τον λιθοβολούμε. Γι' αυτό πληρώνεται με τόσο μεγάλο συμβόλαιο, γιατί είναι απρόβλεπτος. Από ένα σημείο και μετά, όμως, χάθηκε ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι του και ίσως του έμεινε η περισσότερο η μπάλα στα χέρια από ό,τι χρειαζόταν. Όπως και στον Καλάθη. Που πήρε μπάλες στο τέλος των επιθέσεων και αδικήθηκε".

Πώς είδες την επιστροφή τού Ζοτς στο ΟΑΚΑ;

"Όσα χρόνια κι αν περάσουν δεν θα αλλάξει ποτέ το συναίσθημα. Ο καθένας κοίταξε το καλύτερο για τη ομάδα του, αλλά για τέτοια ματς ο Ομπράντοβιτς είναι ο πιο έμπειρος προπονητής στην Ευρώπη. Χθες ήταν εκπληκτική η ατμόσφαιρια στο γήπεδο, παρά το στραβό αποτέλεσμα. Το ΟΑΚΑ έχει μάθει και να χάνει και αυτό που έχει πετύχει αυτή η ομάδα είναι σπουδαίο: Στις δύσκολες στιγμές της ακουμπάει στον κόσμο της".

Τι πρέπει να συμβεί στη σειρά από εδώ και μπρος;

"Αν πάρει το ματς της Πέμπτης ο Παναθηναϊκός, έχει πολλές πιθανότητες να κερδίσει ένα παιχνίδι και στην Πόλη. Αν στραβώσει λίγο το ματς της Πέμπτης, δεν ξέρω πόσο εύκολο θα είναι ψυχολογικά να επιστρέψει ο Παναθηναϊκός. Ο εγωισμός των παικτών θα λειτουργήσει θετικά και ο Πασκουάλ θα αλλάξει κάποια πραγματάκια, κάποια σχήματα, για να απεγκλωβίσει κάποιους παίκτες του. Δεν θα κάνει μαγικά, αλλά θα αλλάξει κάποια πράγματα".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags