Facebook Pixel Μολότοφ Καζαντζόγλου για ΠΑΟΚ, Χιμένεθ, Αραούχο – "Επίδειξη δύναμης ο Σαββίδης, απρόβλεπτος ο Τίγρης"
| 2017-05-07 23:30:00

Μολότοφ Καζαντζόγλου για ΠΑΟΚ, Χιμένεθ, Αραούχο – "Επίδειξη δύναμης ο Σαββίδης, απρόβλεπτος ο Τίγρης"

του Γιώργου Κτενά
Μολότοφ Καζαντζόγλου για ΠΑΟΚ, Χιμένεθ, Αραούχο – "Επίδειξη δύναμης ο Σαββίδης, απρόβλεπτος ο Τίγρης"

Ξεσπάθωσε ο κορυφαίος κιτρινόμαυρος ρεπόρτερ για όσα έγιναν στον Βόλο- Τι πιστεύει για τις νέες συμμαχίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο και πώς βλέπει την επόμενη μέρα στην Ένωση;

Έξω από τα δόντια τα είπε ο Σταύρος Καζαντζόγλου στο SportDog, με αφορμή τα όσα έγιναν στο τελικό του Κυπέλλου. 

Ο γνωστός ρεπόρτερ της ΑΕΚ τόνισε πως ο ΠΑΟΚ έκανε επίδειξη δύναμης στον θεσμό, όχι όμως μέσα στο γήπεδο, ενώ από την άλλη η ΑΕΚ πιάστηκε απροετοίμαστη. 

Παράλληλα, αμφισβήτησε πως υπάρχουν νέες συμμαχίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ μίλησε για την επόμενη μέρα στην Ένωση και το μέλλον των Χιμένεθ και Αραύχο.

Έχει νόημα να συζητήσουμε για το αγωνιστικό κομμάτι όταν ο τελικός κρίθηκε από ένα τόσο ξεκάθαρο οφσάιντ;

"Προφανώς και όχι. Όταν υπάρχει τέτοια ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος, όταν υφίστανται καταγγελίες για προμελετημένο στήσιμο, δεν μπορεί να ασχοληθεί κάποιος με το πώς έπαιξαν οι δύο ομάδες. Ετσι και αλλιώς πάντως, ήταν πολύ ισορροπημένο παιχνίδι, με ελάχιστες τελικές προσπάθειες".

Πώς είδες τις δηλώσεις Μελισσανίδη; Πώς πιστεύεις ότι θα αντιδράσει στη συνέχεια;

"Δεν μπορεί κάποιος να κάνει εκτιμήσεις με έναν απρόβλεπτο παράγοντα όπως ο Μελισσανίδης. Πάντως, είναι φανερό πως η ΑΕΚ είναι σαστισμένη και αμήχανη μπροστά σε όσα συνέβησαν και δείχνει πως βρίσκεται σε κρίση, για να οριοθετήσει τη θέση της μέσα στο ποδόσφαιρο στη συνέχεια".

Πολλοί λένε ότι αλλάζουν τα ...κόζια στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά από αυτον τον τίτλο του ΠΑΟΚ. Συμφωνείς;

"Ηταν μια ξεκάθαρη επίδειξη δύναμης. Το έκανε με τον Κύζα, ελάχιστοι περίμεναν πως θα γινόταν και σε τελικό με την ΑΕΚ. Δεν ξέρω αν θα αλλάξουν τα κόζια, αλλά είμαι πεπεισμένος πως ο καθένας προχωρά στον δικό του δρόμο και όπου βγάλει. Τουλάχιστον, αν βγει κάτι καλό για την ΑΕΚ θα είναι το τέλος των ψευδαισθήσεων για όσα συμβαίνουν".

Βλέπεις να έχουμε μια νέα συμμαχία; Ήδη υπάρχουν αντιδράσεις από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό κατά του ΠΑΟΚ.

"Δεν πιστεύω πως μπορεί να υπάρχουν συμμαχίες οιασδήποτε μορφής μεταξύ ανταγωνιστικών ομάδων. Υπήρξε μια συνεννόηση για να γκρεμιστεί ένα σύστημα που είχε βαθιές ρίζες και δεν έπεφτε εύκολα. Τώρα που αυτό φαίνεται πως επιτεύχθηκε σε σημαντικό βαθμό, ο καθείς παίρνει τον δρόμο του. Όλα τα υπόλοιπα είναι ευκαιριακά".

Στην ΑΕΚ τι πρέπει να γίνει αγωνιστικά από εδώ και πέρα; Αρχικά με τον προπονητή, να μείνει ή να φύγει ο Χιμένεθ;

"Εκτιμώ πως έχασε πόντους ο Χιμένεθ στον τελικό με την αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Κυρίως στη λογική πως αναμενόταν να παίξει ποδόσφαιρο και όχι να δώσει την κυριαρχία στον ΠΑΟΚ. Βέβαια, ένας προπονητής δεν κρίνεται από ένα ματς – ειδικά αφού καθορίστηκε από κάλπικο γκολ – αλλά από τη συνολική παρουσία του και την καθημερινότητα".

Όσον αφορά τους παίκτες: Ποιοι αξίζουν να μείνουν και ποιοι όχι; Πού πονάει η ομάδα και τι μεταγραφές θέλει;

"Η πάγια άποψη μου είναι πως η ΑΕΚ διαθέτει αξιόλογο υλικό. Με τις παλινωδίες στο θέμα του προπονητή, έχασε πολύ χρονο και δεν έγινε ποτέ ομάδα. νομίζω, πως απαιτούνται 3-4 κινήσεις υψηλού επιπέδου, σε σέντερ φορ, εξτρέμ και ένα ακόμα στόπερ".

Υπάρχουν πληροφορίες ότι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ ετοιμάζονται να χτυπήσουν τον Αραούχο. Τι πρέπει να κάνει η ΑΕΚ με τον Αργεντινό;

"Να κάνει αυτό που θέλει και να δώσει στον κόσμο της μια μεγάλη μεταγραφική ικανοποίηση. Ο Αραούχο είναι τοπ κλας για την Ελλάδα, με κινήσεις που δεν ξεφεύγουν από τα δεδομένα της ΑΕΚ, πρέπει να γίνει ό,τι απαιτείται για να παραμείνει. Ειδάλλως, να υπάρξει προσεκτική επιλογή για φορ που θα κάνει τη διαφορά".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags