Facebook Pixel "Φωτιές" Οικονομόπουλου για Ζέκα – Βιγιαφάνιες και "επίθεση" στον "εριστικό" Ρισβάνη: "Στον ΠΑΟ δεν..."!
| 2017-05-17 11:30:00

"Φωτιές" Οικονομόπουλου για Ζέκα – Βιγιαφάνιες και "επίθεση" στον "εριστικό" Ρισβάνη: "Στον ΠΑΟ δεν..."!

του Γιώργου Κτενά
"Φωτιές" Οικονομόπουλου για Ζέκα – Βιγιαφάνιες και "επίθεση" στον "εριστικό" Ρισβάνη: "Στον ΠΑΟ δεν..."!

Έξω απ' τα δόντια τα είπε στον SportDog ο παλαίμαχος άσος για την αγαπημένη του ομάδα. Γιατί τα έψαλε και ποιους πήρε η μπάλα; Διαβάστε τις καυτές ατάκες για όλους και για όλα...

Τη συμπεριφορά του Σπύρου Ρισβάνη απέναντι στην πρώην ομάδα του, τον Παναθηναϊκό, κατέκρινε ο Τάκης Οικονομόπουλος, μιλώντας στο SportDog.

O παλαίμαχος άσος της ομάδας είπε ότι ο Έλληνας αμυντικός ήταν εριστικός στο παιχνίδι του στη Νέα Σμύρνη (κάτι που μπορεί να οφείλεται στη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό), ενώ τόνισε ότι είχε τελείως διαφορετικό χαρακτήρα όταν έπαιζε στο Τριφύλλι. 

Παράλληλα, άσκησε σκληρή κτική στον Ζέκα (για τις αποβολές του) και στον Βιγιαφάνιες ("θέλει μια μπάλα μόνος του"), ενώ εξήγησε πού θέλει ενίσχυση η ομάδα το καλοκαίρι. 

"Παρότι παίξαμε με δέκα παίκτες (γιατί αυτό που γίνεται με τον Ζέκα είναι απαράδεκτο, να παίζουμε δηλαδή με λιγότερο παίκτη κάθε φορά) θα μπορούσαμε να καθαρίσουμε το ματς. Αναφέρομαι στο διάστημα μετά το 1-0. Αλλά στο δεύτερο ημίχρονο πιεστήκαμε πολύ και δεχτήκαμε ένα αδικαιολόγητο γκολ. Δεν γίνεται να παίζουν κεφαλιές μέσα στην περιοχή μας", σχολίασε αρχικά μέσω του SportDog ο Τάκης Οικονομόπουλος και συμπλήρωσε για τη συμπεριφορά τού Σπύρου Ρισβάνη:

"Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ήταν τόσο εριστικός ο Ρισβάνης. Στον Παναθηναϊκό όταν ήταν, θυμάμαι ένα καλό παιδί, χαμηλών τόνων κ.λπ. Δεν ήμουν συνεχώς μαζί τους, αλλά τους έβλεπα τακτικά και είχα σχηματίσει την άποψη ενός νεαρού, που κρατούσε χαμηλούς τόνους. Δεν ξέρω πώς έγινε έτσι τώρα".

Κάποιοι συνδέουν τη συμπεριφορά του με το γεγονός ότι, όπως προκύπτει από ρεπορτάζ, έχει συμφωνήσει για να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό.

"Ναι, μπορεί να συμβαίνει για έναν τέτοιο λόγο. Πάντως θυμάμαι ένα παιδί που κρατούσε χαμηλούς τόνους, τότε".

Πώς βλέπετε το σημερινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ;

"Θα είναι δύσκολο αυτό το παιχνίδι. Μετά την ήττα από την ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ θα ζοριστεί πολύ. Αλλά πρέπει να διαχειριστούμε καλά το ματς. Πρώτα-πρώτα πρέπει να προσέξουμε για να μη δεχτούμε γκολ, γιατί η άμυνά μας δέχεται εύκολα γκολ. Στο Κύπελλο δεχτήκαμε 4 γκολ από τον ΠΑΟΚ και ήταν τσάμπα γκολ".

Καθώς φτάνουμε στο τέλος της σεζόν, τι χρειάζεται να πράξει ο Παναθηναϊκός ώστε να πούμε ότι την επόμενη σεζόν μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό με συνέπεια;

"Αυτό που πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός είναι ο κορμός του: Τερματοφύλακας, δύο σέντερ μπακ, έναν αμυντικό χαφ και έναν παίκτη δίπλα στο Μπεργκ, αν δεν φύγει ο Μπεργκ. Όλα τα υπόλοιπα διορθώνονται. Ο Παναθηναϊκός θέλει τερματοφύλακες. Υπάρχει ο Βλαχοδήμος, αλλά από εκεί και πέρα δεν έχουν φτάσει στο σημείο που ήταν όταν ήμουν εγώ, όταν έβγαζα από τα σπλάχνα και τους ανέβαζα στην πρώτη ομάδα. Τώρα δεν υπάρχει αυτό. Στα σέντερ μπακ ο Μολέδο είναι πολύ καλός, ο Κουτρουμπής είναι σαν αμυντικός χαφ και σε αυτή την περίπτωση μπορεί να αξιοποιήσει και δεξιά τον Κουρμπέλη.

Επίσης χρειάζεται ένας play maker, που να φτιάχνει τα ματς. Ο Βιγιαφάνιες είναι καλός παίκτης, αλλά θέλει μία μπάλα μόνος του. Αν δεν βγάλεις την μπάλα σε πρώτο χρόνο, στον Μπεργκ, μετά τον πιάνουν. Θέλει με τη μία την μπάλα ο Μπεργκ, για να αξιοποιηθεί σωστά. Πρέπει να έχει εντοπίσει ήδη ο Ουζουνίδης τι χρειάζεται και θα κάνει τα βήματα που πρέπει. Είναι έξυπνος και μπορεί να τα διαχειριστεί όλα καλά".

Θα μας πείτε δύο λόγια και για τον εκλειπόντα, Ζαχαρία Πιτυχούτη, που είχε συνδέσει το όνομά του με τον Παναθηναϊκό;

"Ο Ζαχαρίας ήταν μεγάλο κομμάτι του Παναθηναϊκού, ένα από τα καλύτερα παιδιά που πέρασε και τίμησε την ομάδα με την παρουσία του. Ήμουν τυχερός και τον είδα την περασμένη Παρασκευή. Δεν πολυκαταλάβαινε, αλλά όταν του είπα ποιος είμαι μου έκανε ένα νεύμα με το χέρι και μου έδωσε φιλάκια. Δεν είναι καθόλου ευχάριστο ό,τι συνέβη, τα συλλυπητήριά μου στους οικείους του". 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags