Facebook Pixel Αποκαλύψεις πράσινου ρεπόρτερ: "Τέλος ο Μολέντο, μένει ο Λέτο", "Θυμάμαι τον Καλογερόπουλο όταν..."!
| 2017-05-31 11:30:00

Αποκαλύψεις πράσινου ρεπόρτερ: "Τέλος ο Μολέντο, μένει ο Λέτο", "Θυμάμαι τον Καλογερόπουλο όταν..."!

του Γιώργου Κτενά
Αποκαλύψεις πράσινου ρεπόρτερ: "Τέλος ο Μολέντο, μένει ο Λέτο", "Θυμάμαι τον Καλογερόπουλο όταν..."!

Ο Γιώργος Σακελλαρίου σχολιάζει στο Sportdog όλα τα "καυτά" θέματα της παναθηναϊκής επικαιρότητας - Τι λέει για την ποινή, τον ρέφερι της Τούμπας και τις αλλαγές στο ρόστερ.

Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να φτιάξει δυνατή και ποιοτική ομάδα, που θα την προστατέψει όμως από το παρασκήνιο, σύμφωνα με όσα είπε σε συνέντευξή του στον SportDog ο Γιώργος Σακελλαρίου.

Ο ρεπόρτερ τού Παναθηναϊκού σχολίασε ότι δεν είναι τόσο σοβαρό ζήτημα για τον Παναθηναϊό το -2 από τη βαθμολογία της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, αλλά το αν θα μπει η ομάδα στους ομίλους τού Γιουρόπα Λιγκ.

Αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο αποχώρησης των Μολέδο και Εμποκού, ενώ μίλησε και για την παρουσία τού Σεμπάστιαν Λέτο την επόμενη αγωνιστική περίοδο στο "τριφύλλι".

Γιώργο, πώς σχολιάζεις την ποινή που επιβλήθηκε στον Παναθηναϊκό;

"Η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει συνηθίσει να εφαρμόζονται οι νόμοι περισσότερο γι' αυτόν, παρά για τους άλλους. Το θέμα όμως είναι τι μπορεί να κάνει για να αντιμετωπίσει αυτά τα φαινόμενα. Γιατί ναι μεν τον αντιμετωπίζουν άσχημα οι θεσμοί, αλλά είναι τεράστιο μέγεθος και πρέπει να απαντήσει. Πώς; Με το να γίνει περισσότερο επιθετικός προς τους θεσμούς. Αρχικά θα πρέπει να φτιάξει καλύτερη ομάδα, ποιοτικότερη και στη συνέχεια να την προστατέψει. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται περισσότερες προσωπικότητες στην 11άδα του, για να συνεχίσει να είναι ανταγωνιστικός στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, που μπορεί να του φέρει έσοδα".

"Συμπαίκτες, χρήματα και δυνατός στους θεσμούς"

Στον Παναθηναϊκό κάνουν λόγο για στοχοποίηση, πάντως, καθώς τα τελευταία χρόνια έχουν αφαιρεθεί από την ομάδα συνολικά 22 βαθμοί, τα πρόστιμα φτάνουν τα 2,5 εκ. ευρώ και οι τιμωρίες της έδρας τις 20 αγωνιστικές, όπως ανέφερε πρωτοσέλιδα χθες η Πράσινη.

"Αυτό δείχνει ότι ο Παναθηναϊκός είναι αδύναμος στους θεσμούς. Είναι αδύναμος να προφυλάξει την ομάδα του, για να μη λέμε ότι μας φταίνε μόνιμα οι άλλοι. Ο Παναθηναϊκός, ως μέγεθος ομάδας, θα πρέπει να ορίζει τους κανόνες και όχι να του τους ορίζουν οι άλλοι. Πρέπει να γίνει περισσότερο ανταγωνιστικός και ποιοτικός, αγωνιστικά, αλλά χρειάζεται για να γίνει αυτό η διοίκηση να σκύψει πάνω από αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά προβλήματα. Φέτος ο Αλαφούζος δεν δείχνει πείσμα και υπομονή για να κοιτάξει όλα τα προβλήματα. Έγινε το λάθος με τον Στραματσόνι, το άνοιγμα του μπάτζετ κ.λπ., αλλά όταν είσαι στον Παναθηναϊκό πρέπει να είσαι πεισμωμένος κάθε μέρα και περισσότερο".

Είναι ταφόπλακα για τον Παναθηναϊκό το -2 της επόμενης αγωνιστικής περιόδου;

"Δεν θεωρώ ότι είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα αυτό. Για εμένα το ζητούμενο είναι να φτιάξει καλύτερη ομάδα και να γίνει περισσότερο δυνατός στους θεσμούς. Να περιφρουρήσει το γήπεδό του, να σταματήσουν να υπάρχουν χρέη. Πρέπει να βρει συμπαίκτες η διοίκηση, αλλά και εκείνη να βάλει περισσότερα χρήματα. Να ξεκαθαρίσει τη στάση της. Αντιλαμβάνομαι ότι η χώρα βρίσκεται σε κρίση, το ποδοσφαιρικό προϊόν δεν πουλάει, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να είναι κομπάρσος. Με ό,τι σημαίνει αυτό, τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου".

"Ήταν ο διαιτητής που έκλεισε τον ΠΑΟ στο Καραϊσκάκης"

Από τον Παναθηναϊκό σχολιάζουν και το θέμα τού ορισμού του Καλογερόπουλου, για το παιχνίδι της Τούμπας.

"Από τον Καλογερόπουλο θυμάμαι το ντέρμπι στο Φάληρο, που ο Ολυμπιακός είχε νικήσει στο τέλος με γκολ του Αυλωνίτη. Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού είχαν σταθεί στη φάση τού Πέτριτς στο τέλος, που ο Καλογερόπουλος λανθασμένα είχε δείξει χέρι. Γενικότερα η διαιτησία του εκείνη την ημέρα είχε κλείσει τον Παναθηναϊκό στην περιοχή του, με πολλά φάουλ κ.λπ. Νομίζω ότι ο Καλογερόπουλος έχει κάνει πολλά λάθη για όλες τις ομάδες, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν είχε ποτέ φιλική αντιμετώπιση από κανέναν διαιτητή και όχι μόνο από τον Καλογερόπουλο. Θα πρέπει ο Ουζουνίδης να αντιμετωπίσει τις απουσίες στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Όταν λείπουν Μπεργκ, Ζέκα και Εμποκού, καταλαβαίνει κανείς ότι είναι δύσκολο το παιχνίδι".

Τι πρέπει να γίνει το καλοκαίρι, για να φτάσει η ομάδα να κάνει πρωταθλητισμό συνέπειας; Ειδικά από τη στιγμή που θα αρχίσει νωρίς τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις;

"Να ξεκαθαρίσει ο Αλαφούζος τι θέλει. Για εμένα πρέπει να ανεβάσει το μπάτζετ και να το πιστέψει. Δηλαδή να δώσει ποιότητα στην ομάδα και να την προστατεύσει στους θεσμούς. Πρέπει να βρει έναν τρόπο να προστατεύσει την ομάδα, όπως το κάνουν ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα για εμένα είναι η Ευρώπη, ειδικά από τη στιγμή που δεν θα έχει μεγάλο διάστημα προετοιμασίας και βλέπω ότι ο προγραμματισμός δεν τρέχει όπως πρέπει. Το πρόβλημα στην Ευρώπη είναι ότι για να μπει ο Παναθηναϊκός στους ομίλους, θα βρίσκεται στους ανίσχυρους στα πλέι οφ. Οπότε μπορεί να βρει δυνατό αντίπαλο μπροστά του και αν δεν μπει στους ομίλους θα είναι η μεγαλύτερη καταστροφή. Το ποδόσφαιρο έχει καταντήσει να παίζει μια ομάδα την οικονομική της ύπαρξη, μέσα στο κατακαλόκαιρο. Θα πρέπει η ομάδα να διεκδικήσει να είναι στους ομίλους. Αν δεν μπορούνε να διεκδικήσουν την είσοδο στους ομίλους, ας το πούνε στον κόσμο".

"Δεν μπορεί να κρατήσει τον Μολέντο, θα μείνει ο Λέτο"

H σεζόν έφτασε στο τέλος της. Ποιοι πιστεύεις είναι οι ποδοσφαιριστές που πρέπει να μείνουν στην ομάδα οπωσδήποτε;

"Το πιο εύκολο είναι να πεις όλοι όσοι είναι στην 11άδα. Κουλιμπαλί, Χουλτ, Μολέδο, Λουντ, Ζέκα, Κουρμπέλης, Βιγιαφάνιες, Κλωναρίδης, Εμποκού. Φυσικά και ο Μπεργκ. Ο Μολέδο θα είναι μεγάλη ζημιά αν δεν μείνει, καθώς ο Τελάντερ δεν δείχνει ότι μπορεί να παίξει στο επίπεδο που ήταν πριν από τον τραυματισμό του. Βέβαια φαίνεται ότι είναι έτοιμος για τη Βραζιλία, ο Παναθηναϊκός δεν δείχνει ότι μπορεί να τον σταματήσει και από τέτοια εξέλιξη δύσκολα θα έχει κέρδος. Θα πάρει ένα ποσό, αλλά δεν θα είναι μεγάλο. Αλλά όλοι γνωρίζουν ότι είναι δύσκολο να μείνουν Εμποκού και Μολέδο. Τότε, αν αποχωρήσουν, αμέσως χρειάζεται ο Παναθηναϊκός δύο παίκτες 11άδας. Αλλά γενικότερα τη νέα αγωνιστική περίοδο, με το νέο σύστημα του πρωταθλητή μέσω των πλέι οφ και αν βρεθεί και στους ομίλους τού Γιουρόπα Λιγκ, χρειάζεται 25 μάχιμους ποδοσφαιριστές. Η σεζόν θα είναι Γολγοθάς και πρέπει να θυμηθούμε ότι μάλλον θα φύγουν οι Ρέις και Χουχούμης, πιθανότατα ο Μέστο, μπορεί και ο Στιλ, ο Τελάντερ και ο Μόλινς. Αλλά η ομάδα θα χρειαστεί 23-24 παίκτες για να βγάλει τη σεζόν, άρα ίσως χρειαστούν αρκετές κινήσεις".

Κράτησα τον Λέτο σε ξεχωριστή ερώτηση, γιατί και η περίπτωσή του είναι ξεχωριστή.

"Πρέπει να μείνει στον Παναθηναϊκό, κι ας μην είναι ο Λέτο που ξέραμε πριν. Αλλά ξέρει τη νοοτροπία του Παναθηναϊκού, την ελληνική νοοτροπία, είναι ώριμος στη συμπεριφορά του, μπορεί να παίξει για 30 λεπτά σε έναν πολύ ποιοτικό Παναθηναϊκό και πάλι να κάνει τη διαφορά. Τόσο λόγω ποιότητας όσο και λόγω πάθους και προσωπικότητας. Αλλά και ο ίδιος πρέπει να καταλάβει ότι δεν πρόκειται να βρει τις 400-500 χιλ. ευρώ που φέρεται να ζητάει από τον Παναθηναϊκό. Ούτε στην Αργεντινή θα τα βρει, ούτε αν τον πάρει ο Στραματσόνι στην Τσεχία μπορεί να του δώσει αυτό το συμβόλαιο. Θεωρώ ότι ακόμα κι αν γίνει η πρώτη επαφή, μετά τη λήξη των πλέι οφ και δεν προκύψει συμφωνία, μετά από 1 μήνα περιμένω να γίνει κι άλλη επαφή και τελικά να μείνει".  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags