Facebook Pixel «Ιδέες Μάρκο Σίλβα και ...πρόσωπο Μπέντο» - «Έτσι του αρέσει να παίζει» - «O Ερνάνι ο καλύτερός του»!
| 2017-05-31 12:45:00

«Ιδέες Μάρκο Σίλβα και ...πρόσωπο Μπέντο» - «Έτσι του αρέσει να παίζει» - «O Ερνάνι ο καλύτερός του»!

του Γιώργου Κτενά
«Ιδέες Μάρκο Σίλβα και ...πρόσωπο Μπέντο» - «Έτσι του αρέσει να παίζει» - «O Ερνάνι ο καλύτερός του»!

Ο δημοσιογράφος της "Α΄ Bola", Μίγκελ Κορέια, σκιαγραφεί στο Sportdog το προφίλ του Πορτογάλου τεχνικού που φέρεται να είναι το φαβορί για τον πάγκο των ερυθρολεύκων.

Ως έναν προπονητή που του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο, αξιοποιεί το σύστημα 4-3-3 και μπορεί να κάνει καλή καριέρα αν υπογράψει συμβόλαιο στον Ολυμπιακό, περιέγραψε τον Πέδρο Μάρτινς στον SportDog ο Μίγκελ Κορέια.

Ο δημοσιογράφος της Α΄ Bola αναφέρθηκε ακόμα στο ενδιαφέρον της Πόρτο για τον Πορτογάλο προπονητή, το γεγονός ότι του αρέσει συνεργάζεται και να αναδεικνύει νεαρά παιδιά στις ομάδες του, αλλά και ότι προπονητικά θυμίζει πολύ τον Μάρκο Σίλβα.

Κύριε Κορέια, το όνομα του Πέδρο Μάρτινς βρίσκεται στην επικαιρότητα του Ολυμπιακού. Υπάρχει πληροφόρηση στην Πορτογαλία για το συγκεκριμένο θέμα;

"Έχουν γραφτεί κάποια πράγματα εδώ, αλλά ακόμα όχι κάτι ιδιαίτερο. Γι' αυτό και δεν ξέρουμε ακόμα τι μπορεί να γίνει με το μέλλον του. Το όνομά του έχει συνδεθεί και με την Πόρτο, αν και πιθανότατα ο καινούργιος προπονητής της Πόρτο θα είναι ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο".

Ποια στοιχεία του, αγωνιστικά, θα μπορούσαμε να αναδείξουμε προκειμένου να φτιάξουμε το αγωνιστικό προφίλ του;

"Είναι νέος προπονητής, που ανέβηκε σιγά-σιγά και μέσα από τη δουλειά του. Του αρέσει να συνεργάζεται με νεαρούς ποδοσφαιριστές και το σύστημα που παίζει είναι το 4-3-3. Θυμίζει τον Μάρκο Σίλβα στην προόδο του ως προπονητής και στις ιδέες του. Μοιάζει και ως άνθρωπος μαζί του: Του αρέσει να δουλεύει πολύ στην προπόνηση, αλλά δεν βγαίνει στις εφημερίδες. Κανένας δεν γνωρίζει τι κάνει έξω από το ποδόσφαιρο, αν είναι παντρεμένος, αν έχει παιδιά. Είναι ήσυχος άνθρωπος και στο γήπεδο με την παρουσία του θυμίζει τον Πάουλο Μπέντο".

Δηλαδή;

"Δεν πανηγυρίζει έξαλλα όταν η ομάδα του βάζει γκολ για παράδειγμα, πολλές φορές το πρόσωπό του είναι σκυθρωπό, αλλά όλοι του οι παίκτες τον αγαπάνε. Μέχρι τώρα ήταν σε μικρές ομάδες, αλλά έκανε πολύ καλή δουλειά. Ο Ολυμπιακός, βέβαια, δεν είναι Γκιμαράες και αν συμφωνήσει και έρθει, θα είναι η πρώτη φορά που θα βρεθεί σε ομάδα εκτός Πορτογαλίας. Οπότε θα πρέπει να του δοθεί χρόνος για να μάθει το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και τη νέα ομάδα του. Αν υπογράψει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, θα πρόκειται για μία πολύ καλή επιλογή. Δεν έχει την πείρα τού Μπέντο ή του Ζαρντίμ, αλλά στον Ολυμπιακό μπορεί να κάνει καλή καριέρα".

Υπάρχει κάποιος παίκτης τής Γκιμαράες που μπορεί να σταθεί στο επίπεδο του Ολυμπιακού και, θεωρητικά έστω, θα μπορούσε να τον φέρει μαζί του αν έρθει στην Ελλάδα;

"Φέτος έπαιξε πολύ καλά ο Ερνάνι, που ήταν στον Ολυμπιακό την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Ήταν από τους καλύτερους και αγωνίστηκε στη Γκιμαράες με τη μορφή δανεισμού από την Πόρτο. Το ίδιο ισχύει και για τον Μαρεγκά, που ήταν ο καλύτερος σκόρερ τους. Δεν είχε αγαπημένο παιδί στη Γκιμαράες, αλλά το σημαντικό είναι ότι του αρέσει να δουλεύει με νεαρά παιδιά. Κι αυτό είναι το σπουδαίο στην καριέρα του: Ό,τι πέτυχε το πέτυχε με μικρές ομάδες, χωρίς παίκτες-σταρ, μεγάλα ονόματα κ.λπ. Οπότε φτιάχνει καλά σύνολα, χωρίς μεγάλα ονόματα, που παίζουν καλά ως ομάδα. Το ίδιο συνέβη και στη Ρίο Άβε, πριν από την Γκιμαράες".

Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα, με πίεση πρωταθλητισμού και συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις που υπάρχουν;

"Από τη στιγμή που κάνει τόσο καλή δουλειά με τις μικρές ομάδες, αν βρεθεί σε σύλλογο με καλύτερους ποδοσφαιριστές και καλύτερες συνθήκες, θα είναι ευκολότερο να τα καταφέρει. Του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο, άλλωστε, που ταιριάζει στον Ολυμπιακό, γιατί οι οπαδοί στην Πορτογαλία είναι όπως οι αντίστοιχοι στην Ελλάδα: Θέλουν να βλέπουν καλό ποδόσφαιρο, είναι απαιτητικοί. Μετά την Μπενφίkα, την Πόρτο και την Σπόρτινγκ, η Γκιμαράες έπαιξε φέτος το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Πορτογαλία. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τερμάτισε στην 4η θέση, πίσω από αυτές τις ομάδες". 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags