Facebook Pixel "Φωτιές" για ΑΕΚ – "Αδύναμη ομάδα, πριν 10 χρόνια ο Χιμένεθ στη Σεβίλλη", "Και στη Ρωσία ζέστη έχουμε"!
Ποδόσφαιρο
| 2017-07-25 10:15:00

"Φωτιές" για ΑΕΚ – "Αδύναμη ομάδα, πριν 10 χρόνια ο Χιμένεθ στη Σεβίλλη", "Και στη Ρωσία ζέστη έχουμε"!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Φωτιές" για ΑΕΚ – "Αδύναμη ομάδα, πριν 10 χρόνια ο Χιμένεθ στη Σεβίλλη", "Και στη Ρωσία ζέστη έχουμε"!

Απίστευτες ατάκες απ' τη Ρωσία για την Ένωση λίγο πριν τη σέντρα της αποψινής μεγάλης αναμέτρησης στο "καυτό" ΟΑΚΑ. "Εμείς έχουμε στόχο να φτάσουμε μέχρι... προημιτελικά"!

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει, στην πρώτη αναμέτρηση του τρίτου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία ήρθε να αγωνιστεί στο "καυτό", λόγω κόσμου αλλά και καιρικών συνθηκών, ΟΑΚΑ.

Η ζέστη, όμως, δε θα είναι παράγοντας που θα επηρεάσει τη ρώσικη ομάδα, η οποία προέρχεται από μία εντός έδρας ήττα σε ντέρμπι με τη Λοκομοτίβ που έφερε μεν προβληματισμό, αλλά και επαγρύπνιση στις τάξεις του συλλόγου.

Αυτό υποστηρίζει μιλώντας στο sportdog.gr ο Ντανίλα Ιγνάτοφ, δημοσιογράφος του δημοφιλέστερου αθλητικού μέσου της Ρωσίας, "championat.com". Ο συνάδελφος ρεπόρτερ μίλησε για τον τρόπο που θα παίξουν οι Μοσκοβίτες κόντρα στην Ένωση, για την οποία, όπως παραδέχτηκε, λίγα πράγματα γνωρίζουν στη ρωσική πρωτεύουσα.

Έτσι παίζει ο Γκοντσαρένκο

"Υπάρχει ισορροπία στο ποδόσφαιρο που παίζει η ΤΣΣΚΑ. Ο τρόπος που αγωνίζεται είναι τόσο επιθετικογενής όσο και αμυντικογενής. Οπότε, έτσι θα εμφανιστεί στον αγώνα εναντίον της ΑΕΚ", ήταν το πρώτο σχόλιο του Ιγνάτοφ στο sportdog.gr και αποκάλυψε στη συνέχεια τα δύο συστήματα που "αγαπάει" ο προπονητής της ρώσικης ομάδας.

"Η τακτική του Γκοντσαρένκο είναι να παίζει 3-5-2 ή 3-4-3 με γρήγορες πτέρυγες και δημιουργικό μέσο στο κέντρο", τόνισε για τον 40χρονο Λευκορώσο, στο πρόσωπο του οποίο υπάρχει μεγάλη εκτίμηση στη Μόσχα. "Είναι πολύ καλός προπονητής, έχει δουλέψει σε μικρότερες ομάδες στη Ρωσία, πάντα όμως είχε θαυμάσια αποτελέσματα. Είναι καλός τόσο στην τακτική όσο και στην ψυχολογία".

"Αδύναμη η ΑΕΚ μπροστά στην ΤΣΣΚΑ"

Αυτά, τα δύο τελευταία, είναι τα κοινά στοιχεία που ενώνουν Γκοτσαρένκο και Χιμένεθ, ο οποίος ειδικά στο θέμα της ψυχολογικής προετοιμασίας της ομάδας θεωρείται "σπεσιαλίστας" στην ΑΕΚ. Όπως παραδέχτηκε ο Ιγνάτοφ, στην πατρίδα του δεν υπάρχουν σαφή εικόνα τόσο για τον Ισπανό, όσο και την Ένωση.

"Ξέρουμε ότι ο Χιμένεθ ήταν πριν 10 χρόνια στη Σεβίλλη. Για την ΑΕΚ, ειλικρινά, δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα. Σίγουρα όμως φαίνεται αδύναμη αντίπαλος για την ΤΣΣΚΑ", επεσήμανε.

"Στόχος τα προημιτελικά"

Η ομάδα της Μόσχας, όπως είναι γνωστό, ηττήθηκε τη 2η αγωνιστική της ρώσικης Πρέμιερ Λιγκ από τη συντοπίτισσα Λοκομοτίβ. Με το καλημέρα του πρωταθλήματος η ΤΣΣΚΑ έμεινε στην 7η θέση, κάτι που σίγουρα δεν την αντιπροσωπεύει. Εξάλλοι οι στόχοι της είναι υψηλοί. "Η ήττα από την Ατμομηχανή θα λειτουργήσει σαν ηχηρό μήνυμα για την ομάδα, προκειμένου να δουλέψει στα λάθη και τις αδυναμίες της. Η ΤΣΣΚΑ πρέπει να κερδίσει φέτος τον τίτλο και το Κύπελλο. Στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, αν φτάσει σε προημιτελική φάση, θα είναι τέλειο αποτέλεσμα", ισχυρίστηκε ο συνάδελφος για τις επιδιώξεις της ομάδας του Κόκκινου Στρατού.

"Προσέξτε Φερνάντες και Τζαγκόεφ"

Ποιους παίκτες της ΤΣΣΚΑ πρέπει να προσέξει η ΑΕΚ σύμφωνα με τον Ντανίλα Ιγνάτοφ; "Τον τερματοφύλακα, Ιγκόρ Ακινφέεφ, τον δεξιό μπακ, Μάριο Φερνάντες και τον δημιουργικό μέσο, Άλαν Τζαγκόεφ, ο οποίος πολλές φορές αγωνίζεται ως δεύτερος επιθετικός", τονίζει. Από την Ένωση ο ρεπόρτερ του championat.com ξεχωρίζει τρεις ποδοσφαιριστές, τους οποίους έτσι και αλλιώς γνωρίζει από τη θητεία τους στη ρώσικη Πρέμιερ Λιγκ. "Βράνιες, Λιβάγια και Τσόσιτς είναι αρκετά γνωστοί σε εμάς", είπε.

"Δεν είναι πρόβλημα η ζέστη"

Την ώρα του αγώνα, στο ΟΑΚΑ, ο υδράργυρος θα είναι ανεβασμένος στους 33 βαθμούς Κελσίου. Πολλοί περιμένουν ότι η ζέστη θα επηρεάσει την ΤΣΣΚΑ, ο Ντανίλα Ιγνάτοφ όμως έχει αντίθετη άποψη. "Οι υψηλές θερμοκρασίες δεν θα είναι πρόβλημα για την ΤΣΣΚΑ. Εξάλλου, το καλοκαίρι στη Ρωσία είναι επίσης καυτό", κατέληξε ο Ρώσος συνάδελφος, ο οποίος θα βρίσκεται το βράδυ της Τρίτης στις εξέδρες του σταδίου, προκειμένου να καλύψει για το Μέσο που εκπροσωπεί την πρώτη αναμέτρηση του τρίτου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags