Facebook Pixel "Ανατολάκης που ξέρει μπάλα στον Ολυμπιακό" - "Παίρνει καλύτερο από... Χουλτ ο Παναθηναϊκός"!
| 2017-08-01 22:00:00

"Ανατολάκης που ξέρει μπάλα στον Ολυμπιακό" - "Παίρνει καλύτερο από... Χουλτ ο Παναθηναϊκός"!

του Γιώργου Κτενά
"Ανατολάκης που ξέρει μπάλα στον Ολυμπιακό" - "Παίρνει καλύτερο από... Χουλτ ο Παναθηναϊκός"!

O Aντρέα Παλομπαρίνι, φοβερός γνώστης του ιταλικού ποδοσφαίρου, αναλύει τους κορυφαίους στόχους των δύο "αιωνίων". Τι λέει για Ρέτσο, Ταχτσίδη και... μεγάλους.

Με έναν βαθύ γνώστη τού ιταλικού ποδοσφαίρου επικοινώνησε το sportdog.gr, τον Αντρέα Παλομπαρίνι, προκειμένου να μάθουμε την άποψή του για τον Εζεκίελ Μουνιός, που το όνομά του βρέθηκε στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού.

Ο Αργεντινός αμυντικός μπορεί να απασχολήσει, υπό προϋποθέσεις, τους "ερυθρόλευκους" και ο γνωστός δημοσιογράφος μάς μίλησε για την καριέρα του στην Ιταλία, τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του, αλλά τι μπορεί να κάνει αν αποκτηθεί από τον Ολυμπιακό.

Ακόμα, αναφέρθηκε με πολύ καλά λόγια στον Παναγιώτη Ρέτσο, η περίπτωση του οποίο συνδέεται άμεσα με εκείνη του Μουνιός, ενώ μας μίλησε για τον Παναγιώτη Ταχτσίδη, που έκανε για αρκετά χρόνια καριέρα στη Serie A, αλλά και για τον Γκάμπριελ Σίλβα που απασχολεί τον Παναθηναϊκό.

"Είναι παίκτης που ξεκίνησε από πολύ μικρός σε ομάδες όπως η Αρχεντίνος Τζούνιορς και η Μπόκα Τζούνιορς, για αυτό και το παρατσούκλι του ήταν El Chiquito. Στη συνέχεια πήγε στην Παλέρμο και έπαιξε πολύ καλά τα δύο πρώτα χρόνια, αντιμετώπισε έναν σοβαρό τραυματισμό στη συνέχεια και το 2015 έμεινε ελεύθερος και τον απέκτησε η Τζένοα. Στην Παλέρμο βρέθηκε την καλή εποχή, αλλά παρότι το περίμεναν δεν έκανε ποτέ μεταγραφή σε μεγαλύτερη ομάδα", σχολίασε σε δηλώσεις του στο sportdog.gr ο Αντρέα Παλομπαρίνι για τον Μουνιός και στη συνέχεια συμπλήρωσε για τα ατομικά του χαρακτηριστικά:

"Είναι πολύ καλός στο man to man, δεν είναι πολύ γρήγορος, αλλά είναι καλός τεχνήτης, με την μπάλα στα πόδια δηλαδή. Έχει φτιάξει την τακτική του και μάλιστα νεότερος είχε συμμετοχή στις μικρές Εθνικές της Αργεντινής. Δεν έκανε ποτέ το μεγάλο μπαμ στην καριέρα, αν και υπήρχαν οι προϋποθέσεις για να κάνει μεταγραφή στη Λάτσιο, τη Ρόμα, τη Μίλαν, για παράδειγμα. Στην Τζένοα προσπάθησε μετά από τον τραυματισμό του να επανέλθει, αλλά δεν ήταν πάντα στις βασικές επιλογές του προπονητή του".

Αντρέα, έχεις άριστη εικόνα του Μουνιός και της καριέρας του και, φυσικά, του Ολυμπιακού. Μπορεί ο Αργεντινός στόπερ να σταθεί στο επίπεδο του Ολυμπιακού;

"Δεν είναι ο αμυντικός - ηγέτης, αλλά μπορεί να γίνει. Δεν είχε ποτέ ηγετικά χαρακτηριστικά, ακόμα και στην Παλέρμο ήταν περισσότερο ο Γκονζάλες που ήταν ηγέτης και λιγότερο ο Μουνιός. Αν επανέλθει πλήρως, μπορεί να τα πάει καλύτερα από πριν, να παίξει καλύτερα και, γιατί όχι, να γίνει ηγέτης στην άμυνα".

"Ανατολάκης που ξέρει μπάλα"

Ποιον αμυντικό, γνωστό στο ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό, μπορούμε να πούμε ότι θυμίζει;

"Θα έλεγα ότι είναι στο στιλ του Γιώργου Ανατολάκη, αλλά ξέρει καλύτερη μπάλα. Απλώς ως στόπερ κολλάει πάνω στον αντίπαλο επιθετικό, όπως έκανε και ο Ανατολάκης".

Η περίπτωση του Μουνιός συνδέεται στο ρεπορτάζ τού Ολυμπιακού με τον Παναγιώτη Ρέτσο: Αν πωληθεί ο Έλληνας άσος, ο Μουνιός μπορεί να έρθει στη θέση του. Ποια είναι η άποψή σου για τον Ρέτσο;

"Ο Ρέτσος είναι ό,τι καλύτερο έχει παράξει το ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία 2-3 χρόνια. Κλήθηκε και στην Εθνική ομάδα και μελλοντικά περιμένω να είναι βασικό μέλος της. Είναι ποδοσφαιριστής που μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις της άμυνας, ακόμα και στη μεσαία γραμμή, αλλά αυτό που σε κάνει να τον γουστάρεις είναι ότι αν και 19 ετών, παίζει με την ωριμότητα 30άρη! Έχει αίσθηση του χώρου, μπορεί να παίξει πάνω στον επιθετικό, αριστερά η δεξιά στην πλευρά, στη μεσαία γραμμή, είναι υπερπλήρης ως παίκτης. Ίσως του λείπει κάτι που, αν αγωνιζόταν στο ιταλικό πρωτάθλημα για παράδειγμα, θα τον ολοκλήρωνε: η προσαρμογή στην τακτική. Έχει και πολύ καλά χαρακτηριστικά σαν παιδί, γιατί φαίνεται ότι είναι μετρημένος, χαμηλών τόνων, κάτι που θα τον βοηθήσει στην καριέρα του".

"Πιο ολοκληρωμένος από τον Χουλτ"

Τις τελευταίες ημέρες το όνομα του Γκάμπριελ Σίλβα βρέθηκε στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ποια είναι η άποψή σου;

"Η πρώτη του χρονιά στην Ουντινέζε ήταν εξαιρετική. Παίζοντας ως αριστερό μπακ - χαφ πίστευε κάποιος ότι θα έκανε μεταγραφή σε μεγάλη ομάδα. Έμεινε πίσω λόγω των τραυματισμών όμως, ενώ στη συνέχεια η Ουντινέζε αντιμετώπισε κάποια πρόβλημα, δόθηκε δανεικός κ.λπ. Αλλά είναι παίκτης που αν είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση, ξεχωρίζει. Θα είναι πολυτέλεια για τον Παναθηναϊκό. Ίσως ως παίκτης να είναι περισσότερο ολοκληρωμένος σε σχέση με τον Χουλτ, ενώ μπορεί να παίξει και με το δεξί πόδι".

"Άφηνε στον πάγκο τον Ντε Ρόσι"

Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης συμμετείχε για χρόνια στο ιταλικό πρωτάθλημα - Μπορεί να αντεπεξέλθει σε απαιτήσεις βασικού στον Ολυμπιακό;

"Το γεγονός ότι τον εμπιστέυτηκε να τον χρησιμοποιήσει βασικό στη Ρόμα ο Ζέμαν, αφήνοντας στον πάγκο ακόμα και τον Ντε Ρόσι, κάτι που πλήρωσε αργότερα ο Τσέχος προπονητής ("έσπασε" το παρεάκι στα χαφ της Ρόμα), ήταν γιατί έβλεπε το προφανές: έχει πολύ καλή κάθετη πάσα. Τον φρενάρει ίσως το κορμί του, η σωματοδομή του, αλλά έχει βελτιωθεί στη φυσική κατάσταση και την αντοχή. Κάποιοι προπονητές του, στη Βερόνα και την Κάλιαρι, τον χρησιμοποιούσαν μπροστά από την άμυνα. Είχε διπλό ρόλο: προστάτευε τα σέντερ μπακ, αλλά προσπαθούσε και να δημιουργήσει. Κάτι που είναι επίπονο και χρειάζεται ενέργεια για να αντεπεξέλθει ένας ποδοσφαιριστής".

Τέλος, πες μου την άποψή σου για την πρώτη εικόνα που έχει σχηματίσει για τους τέσσερις μεγάλους του πρωταθλήματος.

"Τη φετινή σεζόν, τουλάχιστον με βάση εκείνα που έχουν δείξει στα φιλικά και στα παιχνίδια της Ευρώπης, οι προπονητές που ξεχωρίζουν είναι εκείνοι που γνωρίζουν καλά το υλικό που έχουν στα χέρια τους και μπορούν να πάρουν το 100% από εκείνους. Ο Χάσι και ο Ουζουνίδης το έχουν καταφέρει, σε αντίθεση με τον Στανόγεβιτς και τον Χιμένεθ που δείχνουν ότι θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο. Ξέρουμε ότι οι ομάδες στην Ελλάδα είναι ανυπόμονες και θέλουν άμεσα αποτελέσματα, οπότε ή θα προσαρμοστούν γρήγορα οι προπονητές ή θα προσαρμοστούν οι διοικήσεις των ομάδων. Αλλά σίγουρα εκείνοι που παίρνουν το μάξιμουμ από το υλικό που δουλεύουν, είναι εκείνοι που ξεχωρίζουν".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags