Facebook Pixel «Μεταγραφή-διάνα ο ΠΑΟ, παίρνει παίκτη που βάζει τα πόδια στη φωτιά» - «Είναι καλύτερος από Χουλτ»!
| 2017-08-27 14:15:00

«Μεταγραφή-διάνα ο ΠΑΟ, παίρνει παίκτη που βάζει τα πόδια στη φωτιά» - «Είναι καλύτερος από Χουλτ»!

του Γιώργου Κτενά
«Μεταγραφή-διάνα ο ΠΑΟ, παίρνει παίκτη που βάζει τα πόδια στη φωτιά» - «Είναι καλύτερος από Χουλτ»!

Έναν ποιοτικό αλλά και σκληροτράχηλο αμυντικό βάζουν στα πλάνα τους οι "πράσινοι" – Ποιος έρχεται για να πάρει τη φανέλα βασικού και να αλλάξει το επίπεδο του Τριφυλλιού;

Την άποψη ότι ο Εμάνουελ Ινσούα έρχεται για να βάλει δύσκολα στον Χουλτ και, ίσως, για να μετατοπίσει τον Σουηδό σε ρόλο ακραίου αριστερού μέσου, εξέφρασε σε συνέντευξή του στο sportdog.gr ο Θοδωρής Βασίλης.

Ο υπεύθυνος για το πρωτάθλημα της Αργεντινής στην εφημερίδα King Bet, γνωρίζει άριστα το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού και συμπλήρωσε ότι οι "πράσινοι" πέτυχαν διάνα με την περίπτωσή του.

Είναι ποδοσφαιριστής που βάζει τα πόδια του στη φωτιά και, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, τέτοιους παίκτες χρειάζεται ο Παναθηναϊκός.

Θοδωρή, πώς σχολιάζεις τη μεταγραφή του Ινσούα στον Παναθηναϊκό;

Είναι μια πολύ καλή μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό. Μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που έχει βγει από τις ακαδημίες της Μπόκα Τζούνιορς, κι έχει αγωνιστεί στο ανώτερο επίπεδο με τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στον κόσμο. Εκτός από την Μπόκα έχει παραστάσεις από Primera Division και Serie A ενώ και στην Αργεντινή έχιε αγωνιστεί σε ομάδες που έκαναν πρωταθλητισμό όπως η Νιούελς Ολντ Μπόις και η Ράσινγκ Κλουμπ. Με βάση την οικονομική κατάσταση των «πρασίνων» και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι έρχεται ως ελεύθερος από την Ουντινέζε θεωρώ ότι η ελληνική ομάδα πέτυχε διάνα.

Ποια στοιχεία είναι που τον κάνουν να ξεχωρίζει;

Είναι ένας ποδοσφαιριστής που διακρίνεται για την τεχνική του. Είναι ένα επιθετικό μπακ, ο οποίος όμως δεν διστάζει να βάλει τα πόδια του στην φωτιά. Αν δει κανείς και το ιστορικό με τις κάρτες δεν διστάζει να κάνει ένα σκληρό φάουλ αν χρειαστεί. Επίσης, το γεγονός ότι με εξαίρεση την Γρανάδα και την Ουντινέζε (την Γοδόι Κρουζ δεν την υπολογίζουμε γιατί εκεί έκανε το αγροτικό του από την Μπόκα) στην καριέρα του έχει αγωνιστεί σε τρεις τεράστιες ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό (Μπόκα, Νιούελς, Ράσινγκ). Καταλαβαίνεις έχει μάθει να κερδίζει και τέτοιους ποδοσφαιριστές χρειάζεται ο Παναθηναϊκός.

Ποιον αριστερό μπακ θυμίζει από το ελληνικό πρωτάθλημα, για να γίνει κατανοητή η αγωνιστική του παρουσία;

Δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει σύγκριση με κάποιον που να αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα γιατί προσωπικά θεωρώ ότι αν δείξει τα στοιχεία που έδειξε στην Μπόκα Τζούνιορς θα είναι το καλύτερο αριστερό μπακ στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι είναι καλύτερος και από τον Χουλτ αν τους βάλουμε στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους.

Είναι καλύτερος του Χουλτ; Ποιος από τους δύο περιμένεις να παίζει βασικός;

Διάβαζα ότι ο Μαρίνος Ουζουνίδης σκέφτεται σοβαρά εφόσον δεν καταφέρει να αποκτήσει εξτρέμ, να μετατοπίσει τον Χουλτ σε ρόλο ακραίου μέσου. Το σίγουρο είναι ότι ο Ινσούα δεν έρχεται στην Ελλάδα για να συμπληρώσει τον Χουλτ, αλλά να του βάλει δύσκολα και να πάρει θέση βασικού. Αυτή την στιγμή σίγουρα ο Σουηδός έχει το προβάδισμα αφού θα πρέπει ο Ινσούα να ενσωματωθεί σταδιακά και να γνωριστεί με το νέο του περιβάλλον. Επίσης δεν γνωρίζω τον βαθμό ετοιμότητάς του και αν έκανε προετοιμασία με την Ουντινέζε.

Μπορεί να παίξει σε άλλη θέση; Π.χ. μπροστά από τον Χουλτ, ως χαφ ή εξτρέμ, ή ως εσωτερικός μέσος;

Σε κάποια ματς με βάση τις συνθήκες του αγώνα στην Μπόκα είχε παιξει και μπροστά από τον μπακ. Μπορεί να πάρει όλη την πλευρά και δεν περιορίζεται μόνο σε αυτή του μπακ. Αν χρειαστεί βεβαίως και μπορεί να παίξει και σε άλλη θέση εκτός από αυτή του αριστερού μπακ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

"Πέσιμο" Φυλακούρη σε Ζέκα: "Σου δώσαμε αύξηση και το 10" - Απορία για Ολυμπιακό!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags