Facebook Pixel "Δεν κάνει ο Ουζουνίδης για ΠΑΟ, εγώ τα λέω και με βρίζουν" - "Οι μάνατζερ λένε για να παίζει ο Ρέτσος"
| 2017-09-03 11:45:00

"Δεν κάνει ο Ουζουνίδης για ΠΑΟ, εγώ τα λέω και με βρίζουν" - "Οι μάνατζερ λένε για να παίζει ο Ρέτσος"

του Γιώργου Κτενά
"Δεν κάνει ο Ουζουνίδης για ΠΑΟ, εγώ τα λέω και με βρίζουν" - "Οι μάνατζερ λένε για να παίζει ο Ρέτσος"

Ο Ν. Ασημακόπουλος σχολιάζει στο Sportdog.gr την «καυτή» επικαιρότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και λέει ορισμένα πράγματα που θα προκαλέσουν σίγουρα μεγάλο θόρυβο.

Σε κρίση διαρκείας βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, γι' αυτό και ενώ προσπαθεί να πουλήσει ακριβά τους ποδοσφαιριστές του στην ουσία πουλάει φθηνά, σύμφωνα με όσα σχολίασε σε συνέντευξή του στο sportdog.gr ο Νίκος Ασημακόπουλος.

Ο γνωστός δημοσιογράφος χαρακτήρισε... γαντζωμένο τον Ουζουνίδη στον πάγκο των "πράσινων" και εξήγησε γιατί οι "πράσινοι" δεν περιμένουν τίποτα από τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Ακόμα, αναφέρθηκε στους μάνατζερ που έχουν ρόλο προπονητή στον Ολυμπιακό, στον αυτοκαταστροφικό ΠΑΟΚ, αλλά και στην ΑΕΚ που δεν δείχνει ικανή να κοντράρει τον Ολυμπιακό.

Υπήρξε ένα ντεμαράζ μεταγραφών στον Παναθηναϊκό τις τελευταίες ημέρες, με ενδιαφέρουσες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών να υπογράφουν στην ομάδα, αλλά δεν παύει να υπάρχει ριζική αλλαγή στο προφίλ της 11άδας.

"Την αλλάζει την εικόνα του Παναθηναϊκού όλο αυτό που γίνεται, αλλά το ζήτημα είναι αν αλλάζει τους συσχετισμούς σε σχέση με τον Ολυμπιακό. Και το ίδιο ισχύει και για τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Αν οι μεταγραφές που γίνονται λειτουργήσουν υπέρ του Παναθηναϊκού, τότε καλώς γίνονται. Γιατί ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει μεταγραφικά αλλά και βαθμολγικά καθώς ήδη από τον Παναθηναϊκό είναι στο +6. Έχουν έρθει ορισμένα καλά ονόματα, όπως είναι ο Χίλιεμαρκ, ο Μαουρίτσιο και ο Αραούχο και εύχομαι όλο αυτό να συμβάλει για να δούμε καλή μπάλα στο φετινό πρωτάθλημα".

Οι πολλές πωλήσεις που έχει κάνει ο Παναθηναϊκός, ακόμα κι αν αναπληρώθηκαν οι παίκτες που έφυγαν, οδηγεί στη δημιουργία εντελώς νέας ομάδας στα τέλη Αυγούστου.

"Αναγκαστικά έγιναν όλες αυτές οι πωλήσεις, γιατί στον Παναθηναϊκό δεν υπάρχουν λεφτά. Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να πουλήσει ακριβά, αλλά στην ουσία το δικό του ακριβά είναι σαν να πουλάει φθηνά. Τι άλλο μπορεί να κάνει όμως; Όταν υπάρχουν δόσεις σε συμβόλαια που διπλώνουν και ξεδιπλώνουν, όταν υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας και όχι ένας ιδιοκτήτης που βάζει πολλά χρήματα, πρέπει να λειτουργήσει με πωλήσεις. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε κρίση διαρκείας και αυτά είναι τα αποτελέσματά της".

"Tα γράφω για Ουζουνίδη και με βρίζουν"

Όλοι έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους για μια καλύτερη μέρα στον Μαρίνο Ουζουνίδη, αλλά κι αυτός δεν είναι μάγος.

"Ο Ουζουνίδης είναι ένας καλός προπονητής για το επίπεδο που έχει σήμερα ο Παναθηναϊκός. Αν ο Παναθηναϊκός ήταν στο παλιό του επίπεδο, ούτε που θα το σκεφτόταν ο Ουζουνίδης να καθίσει στον πάγκο του. Το γράφω συνεχώς και με βρίζουν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, γιατί δεν το αποδέχονται: το μοναδικό που τους ενδιαφέρει είναι να μην τους πειράξεις τον Ουζουνίδη. Είναι καλός προπονητής για τον σημερινό Παναθηναϊκό, για τον Πανιώνιο, για την Ξάνθη, αλλά δεν είναι για το επίπεδο ευρωπαϊκής ομάδας. Αρκεί να σκεφτούμε ότι αν φύγει από τον Παναθηναϊκό, θα πάει σε μικρότερη ομάδα. Γι' αυτό και έχει γαντζωθεί πάνω στον Παναθηναϊκό, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι οι οπαδοί θέλουν μια σημαία ως σημείο αναφοράς στον σύλλογο".

Είστε αισιόδοξος για τη σεζόν που έρχεται, όταν ήδη από τον Αύγουστο ο Παναθηναϊκός είναι εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων και στο -6 από την κορυφή;

"Πιστεύω ότι και οι ίδιοι άνθρωποι του Παναθηναϊκού δεν πιστεύουν ότι κάτι μπορεί να αλλάξει και δεν περιμένουν τίποτα. Γι' αυτό πουλάνε τους παίκτες. Δεν ξέρω βέβαια πόσο μπορούν να τον μεταμορφώσουν όλοι αυτοί οι παίκτες που έχουν έρθει τώρα, αλλά το ερώτημα είναι γιατί αυτοί οι παίκτες ήρθαν στον Παναθηναϊκό με λίγα χρήματα; Ο Χίλιεμαρκ, για παράδειγμα, μπορεί να μίλησε με τον Μπεργκ και τον Χουλτ και να είδε ότι στον Παναθηναϊκό οι δύο συμπατριώτες του αναβάθμισαν την καριέρα τους. Οπότε ήρθε και αυτός για να δοκιμάσει. Οι υπόλοιποι γιατί να επιλέξουν τον Παναθηναϊκό; Μακάρι να πάνε όλα καλά στον Παναθηναϊκό και να ανακάμψει, να καλύψει τη βαθμολογική διαφορά από τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα, γιατί μπορεί να το κάνει. Αλλά το ζήτημα είναι κατά πόσο μπορεί να είναι ανταγωνιστικός στον Ολυμπιακό, όπως είπα από την αρχή".

"Οι μάνατζερ κανονίζουν να παίζει ο Ρέτσος"

Η άποψή σας για τον Ολυμπιακό και τις κινήσεις του;

"Ο Ολυμπιακός έχει παραδώσει την ομάδα στους μάνατζερ τα τελευταία χρόνια και αυτοί κρίνουν τι θα γίνει. Αγοράζει φθηνά και πουλάει ακριβά. Δεν αλλάζει όμως τη δυναμική του, καθώς ακόμα και την περσινή κακή σεζόν του, πήρε το πρωτάθλημα με περίπατο. Η συνταγή προχωράει, λοιπόν, και είναι συνταγή την οποία δεν μπορούν να ακολουθήσουν Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Στον Ολυμπιακό, πάντως, δεν εξαρτάται από τον προπονητή αν θα παίξει ο Ρέτσος, αλλά από τους μάνατζερ! Που συντηρούν έναν Ολυμπιακό που αγοράζει φθηνά και πουλάει ακριβά. Εντάξει, τα πράγματα έχουν ξεφύγει στις μεταγραφές. Υπάρχει φούσκα, αλλά μέχρι να σκάσει θα 'κονομήσει όποιος προλάβει. Ξέκινησε από πέρσι αυτή η φούσκα, καθώς για να φτάσει η τιμή του Ρέτσου στα 22 εκατ. ευρώ, έπρεπε να φτάσει εκείνη του Νεϊμάρ στα 222 εκατ. ευρώ. Συγκοινωνούντα δοχεία είναι αυτά. Η φούσκα θα σκάσει στο τέλος, όπως σκάει κάθε φούσκα, αλλά στο μεταξύ όποιος προλάβει θα τα έχει 'κονομήσει".

"Αυτοκαταστροφικός ο ΠΑΟΚ"

Το σχόλιό σας για τον ΠΑΟΚ;

"Ο ΠΑΟΚ είναι αυτοκαταστροφικός, το έχω ξαναπεί αυτό το πράγμα. Το πρόβλημα είναι μέσα στον ίδιο τον ΠΑΟΚ, που δεν μπορεί να διαχειριστεί τη δυναμική του ονόματός του και τη δυναμική των οπαδών του. Είναι ομάδα που την εκφράζει η εσωστρέφεια και δεν ανοίγει τα παράθυρα να δει τι γίνεται παραέξω. Περιφέρεται στη Θεσσαλονίκη και στοχοποιεί την κακιά Αθήνα. Βέβαια αυτοί οι παίκτες που ήρθαν τώρα είναι καλοί. Και ο Μαουρίτσιο και ο Ελ Καντουρί και ο Βιεϊρίνια είναι καλοί παίκτες. Επειδή νίκησε στον τελικό του Κυπέλλου, νόμισαν στον ΠΑΟΚ ότι έγιναν κορυφαία ομάδα. Δείγμα των προβλημάτων που έχει ο σύλλογος".

Τέλος, θα πείτε δύο λόγια και για την ΑΕΚ; Οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι είναι, ίσως, η μοναδική ομάδα που μπορεί να κοντράρει τον Ολυμπιακό φέτος για να κατακτήσει το πρωτάθλημα;

"Δεν φαίνεται κανείς ικανός να κοντράρει τον Ολυμπιακό. Γι' αυτό είπα στην αρχή για τους συσχετισμούς που πρέπει να αλλάξουν για να αλλάξει κάτι στο πρωτάθλημα, κι αυτό φυσικά συμπεριλαμβάνει και στην ΑΕΚ. Το θέμα είναι να δούμε αν μπορεί να πλησιάσει τον Ολυμπιακό. Αυτό δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει".


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags