Facebook Pixel "Βόμβες" για Βασιλακόπουλο: Αυτά κάνει τόσα χρόνια
| 2017-09-16 14:45:00

"Βόμβες" για Βασιλακόπουλο: Αυτά κάνει τόσα χρόνια

του Γιώργου Κτενά
"Βόμβες" για Βασιλακόπουλο: Αυτά κάνει τόσα χρόνια

Απίστευτες καταγγελίες στο SportDog.gr από τον Νίκο Παύλου για τον τρόπο λειτουργεί επί δεκαετίες η EOK. Οι... τενεκέδες λάδι, οι πληρωμένες διακοπές και το παρασκήνιο με Μίσσα!

Καταγγελίες που θα συζητηθούν έκανε στο spordog.gr ο Νίκος Παύλου, αναφερόμενος στον τρόπο που αποφασίζει ο Γιώργος Βασιλακόπουλος και λειτουργεί η ΕΟΚ τόσα χρόνια στο ελληνικό μπάσκετ. 

Ο έμπειρος προπονητής διηγήθηκε μερικά αδιανόητα περιστατικά με πρωταγωνιστές υψηλόβαθμα στελέχη της Ομοσπονδίας, ενώ αποκάλυψε και το παρασκήνιο της πρόσληψης του Κώστα Μίσσα.

"Ήταν κάζο αυτό που συνέβη στην Εθνική ομάδα, μια από τις χειρότερες χρονιές που έχουμε παρακολουθήσει. Τα τελευταία χρόνια βέβαια δεν ήμασταν σε καλύτερο επίπεδο, αλλά αν φτάσαμε να κάνουμε τα παιχνίδια με Πολωνία και Φινλανδία ντέρμπι, τι να πω; Αν αυτές οι ομάδες είναι ισοδύναμές μας θα πρέπει να έχουμε υποτιμήσει τους εαυτούς μας ή όντως αυτοί να είμαστε τελικά", είπε αρχικά μέσω του sportdog.gr ο Νίκος Παύλου και στη συνέχεια συμπλήρωσε για τον Γιώργο Βασιλακόπουλο και τις δικές του ευθύνες για όσα συνέβησαν:

"Είμαι στο άθλημα 50 χρόνια, είμαι στην ηλικία του Μίσσα και κάποτε ήμασταν συμπαίκτες στον Πανιώνιο. Από παιδί που ξεκίνησα βλέπω συνεχώς τα ίδια άτομα. Βασιλακόπουλο και Τσαγκρώνη. Μόνο όταν πεθάνει κάποιος φεύγει, αποσύρεται από την Ομοσπονδία. Το ίδιο συμβαίνει και με τους προπονητές. Θυμάμαι ονόματα που ήταν πάνω από 40-45 χρόνια στην Ομοσπονδία, ίσως και να είναι ακόμα. Σε καμιά παραγωγική διαδικασία δεν γίνεται αυτό το πράγμα, σε κανένα μέρος του κόσμου".

"'Eχουν αδικήσει παιδί για δύο τενεκέδες λάδι"

Θα μας εξηγήσετε τι ακριβώς εννοείτε;

"Έχουν φτάσει στα αυτιά μου περιστατικά ότι έχουν αδικήσει κάποιο παιδί για δύο τενεκέδες λάδι! Έχουν αδικήσει παιδί γιατί ο μπαμπάς άλλου παιδιού τούς πρόσφερε διακοπές στη Ρόδο ή στην Κρήτη. Είναι τραγελαφικά πράγματα αυτά. Τι νομίζετε ότι κάνει ο Τσαγκρώνης; Βολεύει και βολεύεται. Βολεύει φίλους, όλοι βολεύονται. Ξέρετε πώς διορίζονται οι προπονητές στην Ομοσπονδία; Μέσω φίλων, φίλου κ.λπ. Αν τάξεις δωρεάν διακοπές στον Τσαγκρώνη, είσαι προπονητής".

Ξέρετε ότι οι δηλώσεις σας αυτές θα συζητηθούν...

"Δεν με ενδιαφέρει, μιλάω επώνυμα. Αν η Ελλάδα κέρδιζε τη Ρωσία θα συνεχιζόταν το κακό για το ελληνικό μπάσκετ. Δεν μπορώ να πω ότι καλώς χάσαμε και αποκλειστήκαμε, αλλά είναι καλό να σκεφτούμε κάποια πράγματα στην Ομοσπονδία. Είναι γερασμένοι, πρέπει να φύγουν, να δώσει τη σκυτάλη ο Βασιλακόπουλος και όλο το συγγενολόι. Είναι μεγάλος σε ηλικία, έχει προσφέρει φυσικά πολλά στο μπάσκετ, αλλά υπάρχουν νέα παιδιά για να ηγηθούν και να έρθει η φυσική συνέχεια. Υπάρχουν ικανά παιδιά που έπαιξαν και αγάπησαν την ομάδα και έχει έρθει ο καιρός να παραδώσει τη σκυτάλη ο κύριος Βασιλακόπουλος και να μην έχει τους καρεκλοκένταυρους αβανταδόρους στο προσκήνιο".

"Δεν έκανε στα 59 και έκανε στα 64;"

Η άποψή σας για τον Κώστα Μίσσα και την παρουσία του στην άκρη του πάγκου ποια είναι;

Μίσσας είχε να δουλέψει από το 2000. Είναι μπασκετάνθρωπος, έχουμε μεγαλώσει μαζί. Εγώ είμαι εκτός δουλειάς από το 2009/10. Ίσως κι εγώ αν μου έκανε πρόταση κάποια ομάδα, να μην μπορούσα να ανταποκριθώ με το καλημέρα. Πώς ήταν δυνατόν να τα κατάφερνε εκείνος που είχε περισσότερα χρόνια εκτός; Όταν φτιάχνει προγράμματα Εθνικών και έχει κοουτσάρει γυναικείο και εφηβικό τμήμα, δεν σημαίνει ότι είναι ετοιμοπόλεμος. Το ξέρει και ο ίδιος ότι δεν ήταν ετοιμοπόλεμος. Το ήξερε και η Ομοσπονδία. Αλλά ο Βασιλακόπουλος δεν έβαλε νερό στο κρασί του, για να πάρει κάποιους που μπορούσε. Υπήρχαν λύσεις".

Μπορείτε να μας πείτε ποιες ήταν αυτές οι λύσεις αλλά και ποια μπορεί να είναι μια καλή λύση για την επόμενη μέρα στην Εθνική ομάδα;

"Υπήρχαν ελεύθεροι οι Γιαννάκης και Πεδουλάκης. Ακόμα και ο Μαρκόπουλος ελεύθερος ήταν. Δεν αναφέρομαι στους Ιτούδη - Μπαρτζώκα που είχαν συμβόλαια. Ο Πεδουλάκης, για παράδειγμα, με τα καλά και τα κακά του, είναι ετοιμοπόλεμος. Ίσως να μην είμαι fan του Πεδουλάκη, αλλά μέχρι τις προάλλες δούλευε, ήταν σε ομάδα. Ο Μαρκόπουλος το ίδιο. Τον Μίσσα ήθελαν να τον πάρουν ξανά στην Εθνική Ανδρών πριν από 5 χρόνια και τον έκοψαν γιατί ήταν εκτός. Και στη θέση του είχε έρθει ο Τρινκέρι. Μετά από 5 χρόνια κι ενώ συνέχισε εκτός, ήταν κατάλληλος; Δεν έκανε στα 59 και έκανε στα 64; Χωρίς στο μεταξύ να έχει δουλέψει πουθενά! Κι αυτά δεν είναι μόνο δικές μου απόψεις, αλλά γενικές. Μόνο που δεν βγαίνουν να τα μιλήσουν δημόσια".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags