Facebook Pixel «Φάντασμα Ζιλέ, τραγωδία Μίλιτς, τέλος ο Χάσι αν...»!
| 2017-09-20 15:15:00

«Φάντασμα Ζιλέ, τραγωδία Μίλιτς, τέλος ο Χάσι αν...»!

του Γιώργου Κτενά
«Φάντασμα Ζιλέ, τραγωδία Μίλιτς, τέλος ο Χάσι αν...»!

Συνέντευξη-φωτιά του Kώστα Μιαούλη για τους παίκτες και τον τεχνικό των Ερυθρολεύκων.

Ο Εμάνουελ Εμενίκε μπορεί να γίνει κομβικός παίκτης για τον Ολυμπιακό και να βοηθήσει την ομάδα να ξεμπλοκάρει, σύμφωνα με όσα είπε στο sportdog.gr ο Κώστας Μιαούλης.

Ο γνωστός δημοσιογράφος συμπλήρωσε ότι παικτικά θα ταίριαζε ο Καρίμ Ανσαριφάρντ ως δίδυμο του Εμενίκε στην επίθεση, ενώ συμπλήρωσε ότι ο Ταχτσίδης είναι καλύτερος από το... φάντασμα Ζιλέ, ακόμα και εκτός πλήρους αγωνιστικού ρυθμού.

Αναφέρθηκε στην παρουσία του Προτό και του Φορτούνη, στο μέλλον του Χάσι και τα αποδυτήρια που δεν δείχνει τη διάθεση να τα κερδίσει ξανά ο Κοσοβάρος τεχνικός και, τέλος, μίλησε για τον χειρότερο παίκτη του Ολυμπιακού.

«Το έγραψα και στην αρθρογραφία μου, ο Εμενίκε είχε κέφι από την αρχή του αγώνα. Ήταν ο πιο κινητικός φορ του Ολυμπιακού και είναι μεγάλη κλάση. Αν ο Εμενίκε μπορέσει να βρει δίχτυα, είναι κομβικός παίκτης και μπορεί να ξεμπλοκάρει τον Ολυμπιακό. Το πρόβλημα είναι να δημιουργήσεις τις προϋποθέσεις για να κάνει φάσεις ο Εμενίκε. Πήρε μια εκτέλεση πέναλτι και στη συνέχεια ένα έτοιμο γκολ από τον Φορτούνη. Το θέμα με τον Νιγηριανό είναι να πάρει τις φάσεις για να σκοράρει. Για τον Εμενίκε θα ήταν ευκολότερο το να παίξει με κάποιον ακόμα στο πλευρό του στην επίθεση και θεωρώ ότι παικτικά θα ταίριαζε με τον Ανσαριφάρντ σε ένα 4-4-2. Αλλά ο Ολυμπιακός έχει άλλα προβλήματα να λύσει πρώτα», σχολίασε αρχικά ο καλός συνάδελφος στο sportdog.gr και στη συνέχεια συμπλήρωσε για την αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού:

«Αμυντικά έχει τεράστια προβλήματα, ακόμα και σε παιχνίδια όπως εκείνο εναντίον του Αστέρα Τρίπολης για το Κύπελλο. Ο Ολυμπιακός είχε 7 τελικές προσπάθειες και οι αντίπαλοί του είχαν 8. Έχω παρατηρήσει, μάλιστα, πως όταν δέχεται γκολ, αμέσως μετά δέχεται και μια μεγάλη φάση ακόμα. Πρώτη φορά βλέπω τόσο αδύναμο αμυντικά στον αέρα τον Ολυμπιακό. Χάνει τις κεφαλιές για πλάκα».

«Σαν φάντασμα ο Ζιλέ»

Πόσο σχετίζονται τα αμυντικά προβλήματα του Ολυμπιακού με τον χώρο του κέντρου, με τα χαφ του δηλαδή, και κατά συνέπεια πώς σου φάνηκε η παρουσία του Ταχτσίδη εναντίον του Αστέρα Τρίπολης;

«Το πρόβλημα στην άμυνα του Ολυμπιακού δεν ξεκινάει από τους ίδιους τους αμυντικούς, αλλά από το κέντρο. Τον Ταχτσίδη τον έχω παρακολουθήσει από το πρώτο παιχνίδι που είχε δώσει με τη φανέλα της ΑΕΚ και τον έχω σε εκτίμηση. Ακόμα και χθες που φάνηκε ότι θέλει παιχνίδια για να βρει ρυθμό, από τον Ζιλέ που παρουσιάζεται σαν φάντασμα είναι καλύτερος. Θα δώσει κάποιες πάσεις από το κέντρο που μπορούν να διευκολίνουν την ανάπτυξη. Μπορεί να λειτουργήσει με τον Οφόε, να τον ταΐσει και να συνδέσει την μεσαία γραμμή με την επίθεση. Και να ρίξει και καμιά κλωτσιά, για να καταλαβαίνουν οι αντίπαλοι ότι υπάρχουν χαφ εκεί πέρα. Μέχρι σήμερα βλέπουμε να γίνεται παρέλαση από το κέντρο του Ολυμπιακού. Εμενίκε και Ταχτσίδης δινουν υπόσχεση ότι μπορούν να σουλουπώσουν λίγο την κατάσταση για τον Ολυμπιακό, αλλά μόνο με αυτούς τους δύο δεν μπορεί να υπάρξει τρομερή βελτίωση. Πρέπει να λειτουργήσουν κι άλλοι τομείς».

Ποια είναι η άποψη που σχηματίσες για τον Προτό;

«Έχει εμπειρία. Το ψηλό παιχνίδι και το παιχνίδι με τα πόδια μπορεί να το διαχειριστεί καλύτερα τον Καπίνο, αλλά ο Χάσι και ο οποισδήποτε μετά τον Χάσι αν δεν πάνε καλά τα πράγματα, έχει να διαχειριστεί μια δύσκολη κατάσταση με τον τερματοφύλακα».

«Τραγωδία ο Μίλιτς»

Είδες άλλο «θέμα» στον Ολυμπιακό;

«Μεγάλη αδυναμία βλέπω στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Κούτρης μπορεί να αντεπεξέλθει και να παίξει καλά στο επιθετικό κομμάτι, αλλά χρειάζεται αρκετά μαθήματα στο ανασταλτικό κομμάτι. Για τον Μίλιτς δεν έχω να πω πολλά, ο παίκτης είναι τραγωδία. Οποιονδήποτε παίκτη Α΄ Εθνικής και να είχε πάρει στη θέση του Ολυμπιακός, αντί για τον Μίλιτς δηλαδή, δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερος».

Η άποψή σου για τον Χάσι και το μέλλον του στον Ολυμπιακό ποια είναι;

«Η ζωή του προπονητή του Ολυμπιακού είναι αυτή. Ο ίδιος ο Χάσι κατάφερε με τις επιλογές του να βάλει σε τόσο άσχημη θέση τον εαυτό του. Χθες μάλλον γλίτωσε από το ανόητο πέναλτι του Ζούμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι για 25 λεπτά, μέχρι να πει το γκολ ο κόσμος του Ολυμπιακού προσπαθούσε να καταλάβει το σύστημα της ομάδας. Μόνο ότι έπαιζαν τρεις στην άμυνα, τα υπόλοιποια ήταν τελείως υποθετικά. Προσωπικά θεωρούσε πολύ σωστά τις κινήσεις που είχε κάνει ο Χάσι μέχρι το παιχνίδι με τη Ριέκα και την εκκαθάριση στο ρόστερ. Αλλά από εκεί και μετά τα έχει κάνει όλα λάθος, δεν έδωσε ταυτότητα στην ομάδα και κυρίως δεν κατάφερε να ισορροπήσει το κέντρο του, για να μπορέσει να αμύνεται σωστά αλλά και να παράγει φάσεις για την επίθεση. Θεωρώ ότι θα πρέπει να κάνει το κάτι παραπάνω για να μείνει. Με ισοπαλία εναντίον της ΑΕΚ και ήττα από τη Γιουβέντους, ως υποθετικό σενάριο, θα φύγει. Θεωρώ ότι θα πρέπει να νικήσει τουλάχιστον την ΑΕΚ για να συνεχίσει στον Ολυμπιακό».

«Τρομερή απογοήτευση ο Φορτούνης» 

Θεωρείς ότι υπάρχει πρόβλημα στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού με τον Χάσι;

«Παρότι δεν είμαι ρεπόρτερ του Ολυμπιακού, σε επίπεδο συμπεριφοράς αρκετοί έχουν παράπονα από την καθημερινότητα στις προπονήσεις και τον τρόπο που συμπεριφέρεται γενικώς. Παρά τη νίκη χθες δεν φάνηκε ότι γίνεται κάποια καθοριστική προσπάθεια για να κερδίσει τα αποδυτήρια. Και βέβαια τρομερή απογοήτευση στον Ολυμπιακό εκτός από τον Χάσι, είναι ο Φορτούνης. Ο οποίος βρίσκεται σε τραγική κατάσταση και η πίεση που αισθάνεται είναι αφόρητη. Κι ενώ έδωσε μια ασίστ που βοήθησε την ομάδα του να κλειδώσει τη νίκη, δύο λεπτά μετά "πούλησε" την μπάλα έξω από την περιοχή της ομάδας του και ο Ολυμπιακός δέχτηκε μείωση στο σκορ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

«Στον αέρα» ο Χάσι και ο... Σόλιντ στο Ρέντη!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags