Facebook Pixel "Μπαμπά, μη φεύγεις…"
| 2012-03-30 16:15:00

"Μπαμπά, μη φεύγεις…"

"Μπαμπά, μη φεύγεις…"

Δύο είναι τα "παιδιά" του Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό και, όπως έμαθε ο σκύλος σε μια βόλτα του στου Ρέντη, παρακαλάνε να μείνει ο Βάσκος στο λιμάνι για να μη ψάχνουν ομάδα το καλοκαίρι.

Ο λόγος, φυσικά, για τον Πάμπλο Ορμπάιθ και τον Ιβάν Μαρκάνο. Οι δύο παίκτες έχουν αρκετά κοινά χαρακτηριστικά στη θητεία τους στον Πειραιά. Ήρθαν το καλοκαίρι ως δανεικοί από Μπιλμπό και Βιγιαρεάλ αντίστοιχα, ξεκίνησαν αρκετά νωθρά τη χρονιά, ωστόσο προς το τέλος και στα κρίσιμα παιχνίδια σε Ελλάδα κι Ευρώπη, βοήθησαν αρκετά τον Ολυμπιακό.

Ωστόσο, εκτιμάται ότι οι δύο παίκτες θα μείνουν στο λιμάνι μόνο αν συνεχίσει στον πάγκο του Ολυμπιακού ο Βαλβέρδε. Όχι μόνο επειδή θεωρούνται "παιδιά" του Ερνέστο, αλλά και επειδή ο Ολυμπιακός πρέπει να δαπαντήσει αρκετά χρήματα για να τους αγοράσει, τη στιγμή που αρκετοί στον Πειραιά πιστεύουν ότι το καλοκαίρι μπορεί να βρεθούν άξιοι αντικαταστάτες τους. Αν όχι καλύτεροι, αν φυσικά οι σκάουτερ της ομάδας κάνουν σωστά της δουλειά τους!

Γι’ αυτό λέμε ότι οι δύο παίκτες εύχονται για να μείνει ο Βαλβέρδε στο Λιμάνι, προκειμένου να μη ψάχνουν ομάδα το καλοκαίρι. Οι δύο τους έχουν …βολευτεί στον Ολυμπιακό, εξασφαλισμένη θέση στην ενδεκάδα έχουν, Ευρώπη και Τσάμπιονς Λιγκ θα παίζουν, τους αρέσει η Ελλάδα και δεν θέλουν να μπουν στη διαδικασία αλλαγής ποδοσφαιρικής στέγης.

Πάντως, η περίπτωση του Μαρκάνο είναι λίγο πιο περίπλοκη από του Ορμπάιθ. Στη Βιγιαρεάλ κάνουν σκέψεις επιστροφής του στο ρόστερ καθώς έχει το ατού ότι μπορεί να καλύψει δύο θέσεις στην άμυνα, ενώ κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο ακούστηκε έντονο ενδιαφέρον από την Ρούμπιν Καζάν, που δεν αποκλείεται να επανέλθει το καλοκαίρι.

Δεν είναι, δηλαδή, μόνο στο χέρι του Ολυμπιακού η παραμονή Μαρκάνο (κυρίως) και Ορμπάιθ. Αν θέλουν, πάντως, οι παίκτες (που θέλουν…) κι ο Βαλβέρδε (άρα κατ’ επέκταση και ο πρόεδρος...) όλα γίνονται πιο εύκολα...   

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags