Μέχρι στιγμής, το σενάριο που παιζόταν στον ΠΑΟΚ ήταν το εξής απλό: «Στηρίζουμε έναν προπονητή που έχει αναλάβει ένα δύσκολο έργο, μέχρι να προσαρμοστεί και να βρει τα πατήματά του». Ο Ζήσης Βρύζας και ο Παντελής Κωνσταντινίδης έδειχναν έτοιμοι να στηρίξουν τον προπονητή, παρότι είχαν ουκ ολίγες ενστάσεις για τον τρόπο που διαχειριζόταν την ομάδα, όχι μόνο κατά τη διάρκεια των αγώνων αλλά και στην καθημερινότητά της.
Ο Λάσλο Μπόλονι είχε το ελαφρυντικό ότι δεν είχε ξαναδουλέψει στην Ελλάδα και, βεβαίως, πως δεν είχε χρειαστεί να ελέγξει ένα τόσο ιδιότροπο (αλλά και απλήρωτο) γκρουπ όπως το σημερινό ΠΑΟΚ. Αυτό το γεγονός φάνηκε να το δυσκολεύει ιδιαίτερα.
Τα κρούσματα απειθαρχίας, όσο περνούσε ο καιρός, αυξάνονταν, οι παίκτες έδειχναν να μην πιστεύουν στο πλάνο του προπονητή και ταυτόχρονα άρχισαν να δείχνουν ότι δεν το θέλουν στην ομάδα.
Σε εκείνη τη φάση, Βρύζας και Κωνσταντινίδης αποφάσισαν να βάλουν πιο δυνατά πλάτη στον Μπόλονι, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που η ομάδα θέλει να αποβάλει έναν προπονητή. Το έκανε με τον Μπερέτα, το έκανε με τον Δερμιτζάκη, γιατί να μην το κάνει με τον Μπόλονι. Οι δύο παράγοντες έπεσαν πάνω στον Ρουμάνο προσπαθώντας να του δώσουν να καταλάβει τι συμβαίνει λάθος και ποιες είναι οι ιδιομορφίες που υπάρχουν στον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ. Επίσης, προσπάθησαν και οι ίδιοι να καταλάβουν πώς σκέφτεται ο Μπόλονι, αλλά το γεγονός είναι ότι, μιλώντας μαζί του, δεν πήραν και πολύ ξεκάθαρες απαντήσεις για το πλάνο του και το πώς η ομάδα θα βγει από το αγωνιστικό αδιέξοδο.
Ο αγώνας εναντίον της Κέρκυρας ήταν αυτός που έβγαλε όλο τον εκνευρισμό που υπέβοσκε κάτω από το χαλί της Τούμπας. Ανοιχτά πλέον διοίκηση αλλά και παίκτες δείχνουν τη δυσφορία τους για τον προπονητή. Σημασία έχει τι του χρεώνει κυρίως η διοίκηση. Και είναι δύο οι άξονες οι οποίοι μάλιστα συνδέονται μεταξύ τους.
Πρώτον, ότι δεν υπάρχει κορμός σε μία ομάδα που υποτίθεται δουλεύεται από το καλοκαίρι. Ιδιαίτερα ο άξονας αλλάζει με περίσσια άνεση κι αυτό έχει αποτέλεσμα τις διακυμάνσεις στην απόδοση. Δεύτερον, και βασικότερο, ότι είναι φανερή η έλλειψη ξεκάθαρης εικόνας για το πού οδηγείται η ομάδα.
Μέσα από τους γενικότερους πειραματισμούς, αυτό που ενοχλεί τα διοικητικά κλιμάκια είναι οι επιλογές τύπου Κοντρέρας στα χαφ. Μία επιλογή που δεν έχει κανέναν ορθολογισμό αφού δεν αφορά το μέλλον. Αλλωστε ο Χιλιανός έχει καθίσει στο τραπέζι με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ και δεν αποκλείεται να αποχωρήσει. Επιπλέον, με αυτή την κίνηση ο Μπόλονι «χάνει» και τον Λάζαρ, όπως έχει συμβεί και με αρκετούς άλλους παίκτες από την αρχή της σεζόν με τη συμπεριφορά του.
Ο αγώνας στο Λονδίνο δεν είναι σίγουρα κριτήριο για το τι μέλει γενέσθαι στις σχέσεις ΠΑΟΚ και Μπόλονι. Ουσιαστικά, για να ισορροπήσει το πράγμα, θα πρέπει να συμβεί ένα θαύμα, αφού το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με μία απλή «κακιά στιγμή» της ομάδας, αλλά με την έλλειψη στρατηγικής και ξεκάθαρου πλάνου που θα μπορέσει να υποστηρίξει η ομάδα μελλοντικά. Με λίγα λόγια, ο Μπόλονι μάλλον μετράει αντίστροφα.
Πηγή: Εξέδρα