Facebook Pixel Το ημερολόγιο του πρωταθλητή!
| 2012-05-23 12:38:00

Το ημερολόγιο του πρωταθλητή!

Το ημερολόγιο του πρωταθλητή!

Παρότι γεννήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου (του 1985) δεν τον βάφτισαν Νίκο! Διαβάστε το άρθρο του Βαγγέλη Μπραουδάκη.

Τον είπαν Αρη (ομάδα που υποστηρίζει με πάθος ο πατέρας του και ο ίδιος πια) και ήδη με το χθεσινό χρυσό στα 100 μ. ύπτιο μετράει πέντε ευρωπαϊκά μετάλλια (δύο ασημένια και δύο χάλκινα) και φυσικά το χρυσό στο Παγκόσμιο του 2005.

Ο Γρηγοριάδης, ακόμα ένας top κλάσης Ελληνας αθλητής που -ακόμα και σ' αυτή την απελπιστική κατάσταση για τη χώρα- στέκεται πάνω από το ύψος των περιστάσεων. Και με την προσωπική του υπέρβαση στέλνει το κατάλληλο μήνυμα

Τι πέρασε όλη τη σεζόν για να ανέβει χθες (ξανά) στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και να στοχεύει σε μετάλλιο στους Ολυμπιακούς σε τρεις μήνες; Ας δούμε τι κατέγραφε στο προσωπικό του μπλογκ όλο αυτόν τον καιρό:

22/9/11: «Είμαστε μια χώρα που έχει ικανούς αθλητές και είναι λάθος να μην τους παρέχονται σωστές συνθήκες προετοιμασίας, όταν αυτό ουσιαστικά δεν στοιχίζει πολλά. Από τη στιγμή που υπάρχουν οι κατάλληλοι αθλητικοί χώροι, δεν είναι σωστό να μένουν αναξιοποίητοι, γιατί έτσι πηγαίνουν χαμένες και όλες οι προσπάθειες και τα όνειρα των αθλητών. Ακόμα χειρότερο είναι αυτό που πάει να γίνει τώρα, σε μια προολυμπιακή χρονιά, που υποτίθεται ότι έπρεπε να δοθεί η μεγαλύτερη προσοχή και να μη γίνεται τίποτε στην τύχη. Ηδη στο Εθνικό Κολυμβητήριο μία 50άρα πισίνα δεν λειτουργεί, παρότι η διοίκηση του κολυμβητηρίου κάνει ό,τι μπορεί για να την ξανανοίξει. Το μέλλον μοιάζει αβέβαιο και δυσκολεύομαι πολύ να βρω λόγους για να σκέφτομαι αισιόδοξα»

5/10/11: «Στο προηγούμενο blog μου είχα εκφράσει τις ανησυχίες μου για την κατάσταση στα κολυμβητήρια της Θεσσαλονίκης. Δυστυχώς, οι ανησυχίες μου επαληθεύτηκαν με το χειρότερο τρόπο. Ηδη το φυσικό αέριο έχει κοπεί στο Εθνικό και στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο, επειδή η διοίκηση του Εθνικού Ναυταθλητικού Κέντρου δεν παίρνει επιχορήγηση και δεν μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς. Πλέον λειτουργεί μόνο η 25άρα πισίνα του Εθνικού, όπου είναι αναγκασμένοι να προπονούνται ο ένας πάνω στον άλλο όλοι οι σύλλογοι της Θεσσαλονίκης μέσα σε μόνο 6 διαδρομές. Υπάρχει βέβαια και η εξωτερική πισίνα του Ποσειδωνίου, αλλά εκεί η κατάσταση είναι τραγική.

Επειδή έχει κοπεί το αέριο, το νερό είναι κρύο και βρώμικο, αφού δεν δουλεύει ούτε το σύστημα καθαρισμού. Προς το παρόν εγώ και κάποια άλλα παιδιά της εθνικής ομάδας προπονούμαστε στο δημοτικό κολυμβητήριο της Τούμπας, το οποίο όμως πρόκειται να κλείσει σε περίπου δύο μήνες, όταν πιάσει χειμώνας. Το τι θα γίνει μετά, αν δεν έχει διορθωθεί η κατάσταση, ούτε θέλω να το σκέφτομαι. Να φύγω από τη Θεσσαλονίκη; Να πάω στην Αθήνα και να κάνω τον τουρίστα, πηγαίνοντας από κολυμβητήριο σε κολυμβητήριο; Δεν είναι πράγματα αυτά»

21/1/12: «Πλέον, τα πράγματα είναι αρκετά καλύτερα σε ό,τι αφορά τις συνθήκες που επικρατούν στα κολυμβητήρια της Θεσσαλονίκης. Εχει αλλάξει η διοίκηση του Εθνικού Ναυταθλητικού Κέντρου, έχει θεσπιστεί μηνιαία συνδρομή για τα παιδιά των συλλόγων και όλα δείχνουν να έχουν μπει σε μια σειρά. Το βάρος θα το ρίξω για άλλη μια χρονιά στα 100 μ. ύπτιο, που είναι και ολυμπιακό αγώνισμα και σ' αυτό θα στοχεύσω. Το 100άρι μου ''βγαίνει'' καλύτερα απ' ό,τι το 50άρι, είναι ίσως και θέμα ψυχολογίας. Δεν θέλω να σκεφτώ ότι η φετινή χρονιά θα πάει χαμένη. Μακάρι να βγει σε κάτι καλό όλη αυτή η ψυχική ταλαιπωρία, να έχει ένα αίσιο τέλος»

20/3/12: Το επόμενο σημαντικό βήμα θα το κάνουμε το Πάσχα, όταν κατά πάσα πιθανότητα θα πάμε στην Πάφο για προετοιμασία. Θα είναι η κύρια προετοιμασία της χρονιάς και είμαι βέβαιος ότι θα είναι από τις καλύτερες της καριέρας μου! Η Πάφος έχει ένα πολύ ωραίο κολυμβητήριο και επιπλέον στην Κύπρο θα κάνει ζέστη εκείνο τον καιρό. Οι συνθήκες θα είναι ιδανικές. Από εκεί και πέρα, θα αρχίσω να σκέφτομαι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που θα γίνει στα τέλη Μαΐου. Στόχος μου εκεί θα είναι ένα ατομικό ρεκόρ, αλλά έχουμε αρκετό καιρό μέχρι τότε»

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags