Facebook Pixel Τι είχαμε, τι θέλουμε
| 2012-05-27 16:01:00

Τι είχαμε, τι θέλουμε

Τι είχαμε, τι θέλουμε

Οι βασικοί λόγοι που ο Βρύζας άνοιξε την πόρτα της εξόδου στον Μπόλονι και έβαλε Νο 1 στη λίστα τον Δώνη.

Ο Λάζλο Μπόλονι είχε τελειώσει εδώ και καιρό στο μυαλό του Ζήση Βρύζα, απλά ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ήθελε πρωτίστως να ολοκληρωθούν τα πλέι οφ για να μπορέσει να κρίνει σε όλο το φάσμα τη δουλειά του Ρουμάνου.

Ο ένας έχει μια νοοτροπία παραπλήσια του Σάντος (βλέπε τον Βρύζα), μια και τέτοιον προπονητή θέλει να έχει απέναντί του, κι ο άλλος (δηλαδή ο Μπόλονι) είναι πιο χαλαρός, έχοντας μια διαφορετική φιλοσοφία, πιο κεντροευρωπαϊκή.

Η «SportDay» αναλύει τα λάθη του Μπόλονι που τον οδήγησαν στην πόρτα της εξόδου, αλλά και τους λόγους που τοποθέτησαν τον Γιώργο Δώνη σε θέση... τιμονιέρη στη λίστα του Βρύζα.

ΛΑΖΛΟ ΜΠΟΛΟΝΙ

ΤΑ «ΧΑΜΕΝΑ» ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ

Η σχέση του με τους παίκτες, μεγάλους και μικρούς, δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα έχασε και τον τελευταίο υποστηρικτή του στα αποδυτήρια. Ποτέ δεν κέρδισε πραγματικά τα μέλη της ομάδας με τα «πιστεύω» του και τη νοοτροπία του, μια και ο ίδιος δεν έφταιγε ποτέ για τα αποτυχημένα αποτελέσματα.

ΟΙ ΘΛΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΣΚΑΡ
Ο Ρουμάνος προπονητής, είτε το θέλει είτε όχι, φορτώθηκε τις δεκάδες θλάσεις των παικτών του, που δεν του επέτρεψαν (συν τις αποχωρήσεις βασικών παικτών τον περασμένο Ιανουάριο) να έχει γεμάτη... φαρέτρα για τα δύσκολα παιχνίδια σε Ελλάδα κι Ευρώπη. Δεν είναι δυνατόν οι παίκτες του να τραυματιζόταν ακόμη και στο... ζέσταμα.

ΤΑ ΜΕΝΩ-ΦΕΥΓΩ
Μετά τον αγώνα με τη Ρούμπιν Καζάν στην Τούμπα, την ισοπαλία και την εξασφάλιση της πρωτιάς του ΠΑΟΚ στον όμιλό του, ο Μπόλονι επιβεβαίωσε (με λανθασμένο τρόπο) την πληροφορία για πρόταση από τη Σαουδική Αραβία. Κι όλα αυτά αντί να συσπειρώνουν την ομάδα για τα δύσκολα, την αποδιοργάνωναν και την άφηναν να... πλέει στην αβεβαιότητα για το μέλλον.

Η ΚΑΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΣΑΝΤΟΣ
Ο Ζήσης Βρύζας δεν μπορούσε να κατανοήσει τη χαλαρότητα που διέπει τον Μπόλονι. Η ομάδα ήταν αρκετά ανοργάνωτη σε ορισμένα θέματα. Μάλιστα, λόγω της συνεργασίας του με τον... υπεροργανωτικό Φερνάντο Σάντος, τόσο ως παίκτης (ΠΑΟΚ) όσο και ως στενός του συνεργάτης (Εθνική), τον οδηγούσε αναπόφευκτα σε συγκρίσεις. Τα πολλά και πολυήμερα ταξίδια του Ρουμάνου στη Γαλλία είναι ενδεικτικά...

ΟΙ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η... ΧΑΛΑΡΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΗΤΤΑ
«Και που χάσαμε, δεν πειράζει, απέναντί μας είχαμε μια μεγάλη ομάδα...». Τέτοιες φράσεις εξόργισαν τον Ζήση Βρύζα, μια και ο Μπόλονι δεν μπήκε ποτέ, στους 11 μήνες που βρίσκεται στην Ελλάδα, στη νοοτροπία του ΠΑΟΚτσή. Η χαλαρότητα στην ήττα δεν δημιουργούσε κλίμα ανασύνταξης στην ομάδα για το επόμενο (δύσκολο ή θεωρητικά εύκολο) παιχνίδι.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΩΝΗΣ

ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΟΣ...

Ο Γιώργος Δώνης γνωρίζει πολύ καλά τα ελληνικά δεδομένα. Είναι ετοιμοπόλεμος... Δεν χρειάζεται διάστημα προσαρμογής. Εχει την εμπειρία για να μπει άμεσα στη μάχη ενός μεγάλου συλλόγου, όπως ο ΠΑΟΚ. Αλλωστε αγαπάει πολύ τη δουλειά του, διαβάζει αρκετά, έχει ανεβασμένο τον δείκτη αυτοπεποίθησης και πιστεύει πολύ στους παίκτες του.

ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΝΙΚΗΤΗ
Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι ο Δώνης οδήγησε τον Ατρόμητο σε δύο συνεχείς τελικούς Κυπέλλου, κάτι που δεν έχει πράξει ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια. Στον «Δικέφαλο» τον βλέπουν ως την ιδανική λύση για να φέρει έναν τίτλο στην ομάδα. Μάλιστα τον έχει κατακτήσει (αυτόν του Κυπέλλου) ως προπονητής της Λάρισας. Είναι κόουτς που γνωρίζει τον τρόπο να κερδίζει.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗ
Κάθε χρόνο βελτιώνει σταδιακά τα χαρακτηριστικά των ομάδων που βρίσκεται και ειδικότερα των ποδοσφαιριστών του. Η βελτίωση είναι διαρκής και εμφανής. Οι Σκόνδρας, Μπάλλας, Τάτος, Καραγκούνης, Καραμάνος είναι ορισμένοι μόνο από τους παίκτες που στα χέρια του άλλαξαν άρδην την απόδοσή τους και απέκτησαν πρωταγωνιστικό ρόλο. Η διαχείριση του ρόστερ είναι από τα ατού του.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΓΕΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΣ ΠΙΣΩ
Φέτος είναι και ανασταλτικά καλός. Αλλωστε είναι κοινώς αποδεκτό ότι φτιάχνει ομάδες με αρκετά επιθετικό προσανατολισμό, όμως πλέον δημιουργεί δεμένες ομάδες σε όλες τις γραμμές. Αλλωστε διαβάζει, παρακολουθεί, ενημερώνεται διαρκώς. Επίσης είναι και κόουτς πέρα από προπονητής. Δεν... μασάει να αλλάξει σύστημα κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, πλευρές τους παίκτες κ.ά.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ... ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΩΝ
Ο Γιώργος Δώνης μπορεί και διαχειρίζεται ιδανικά τα... αποδυτήρια, κάτι που δεν κατάφερε ο Μπόλονι στον φετινό ΠΑΟΚ. Ξέρει να παίρνει από τον παίκτη του το 100% των δυνατοτήτων του, αφού πρώτα κερδίσει την εμπιστοσύνη του. Αναλαμβάνει τις ευθύνες στα δύσκολα και μοιράζει πολλά μπράβο στις επιτυχίες. Δεν πετάει την... καυτή πατάτα από τα χέρια του.

Πηγή: SportDay

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags