Facebook Pixel Κυρίαρχος του Ράλι Ακρόπολις ο Λεμπ
| 2012-05-27 17:35:00

Κυρίαρχος του Ράλι Ακρόπολις ο Λεμπ

Κυρίαρχος του Ράλι Ακρόπολις ο Λεμπ

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Σεμπαστιάν Λεμπ, κατέκτησε την πρωτιά στο 58ο Ράλι Ακρόπολις και έκανε ένα ακόμη βήμα προς την κατάκτηση και του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Ο Γάλλος οδηγός της Σιτροέν κατέκτησε για τρίτη φορά στην καριέρα του το Ράλι Ακρόπολις (2005 και 2008) και έφθασε τις 71 συνολικά νίκες. Δεύτερος ήταν ο Φιλανδός «ομόσταυλος» του στη Σιτροέν Μίκο Χιρβόνεν και τρίτος ο Φιλανδός Γιάρι Μάτα Λάτβαλα της Φορντ.

Ο οκτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής ανέβηκε στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης την πρώτη ημέρα του αγώνα και έμεινε εκεί μέχρι την ολοκλήρωση των 22 ειδικών. Ο Λεμπ κέρδισε έξι από τις 22 ειδικές, ενώ είχε εύκολο έργο λόγω των ατυχιών - που χτύπησαν για ακόμη μια φορά - το δίδυμο της Φορντ.

Το κορυφαίο ελληνικό πλήρωμα στον τερματισμό ήταν οι Γιάννης Ζούνης-Μιχάλης Πατρικούσης, οι οποίοι πήραν την 21η θέση της γενικής κατάταξης, ενώ ο κύπριος Σπύρος Παυλίδης τερμάτισε 12ος. Επόμενος αγώνας (7ος) για τους μονομάχους του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί στη Νέα Ζηλανδία από τις 22 μέχρι τις 24 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags