Facebook Pixel Η εκθρόνιση του Ολυμπιακού
Άλλα Σπορ
| 2012-06-05 11:37:00

Η εκθρόνιση του Ολυμπιακού

Η εκθρόνιση του Ολυμπιακού

Ο Γιάννης Χωριανόπουλος γράφει για την ιστορική κατάκτηση του νταμπλ από τη Βουλιαγμένη και το… stop της κυριαρχίας του Ολυμπιακού.

Ιστορική από πολλές πλευρές η φετινή χρονιά στο πόλο. Η Βουλιαγμένη όχι μόνο κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα μετά το 1998 και το πρώτο νταμπλ στην ιστορία της αλλά άφησε και τον Ολυμπιακό χωρίς τίτλο από το 1994.

Η αξία του νικημένου δίνει δόξα στον νικητή και στο Λαιμό το ξέρουν πολύ καλά. Αλλωστε, ήταν η πρώτη φορά από το 2006 που όσοι βρέθηκαν στα κολυμβητήρια είδαν τελικούς ανάμεσα σε δύο ισάξιες ομάδες. Από τη στιγμή που ο τίτλος κρίθηκε στα πέναλτι όποιος και να κατακτούσε το πρωτάθλημα θα το κατακτούσε δίκαια. Επιτέλους όλοι είδαν ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό μια και εκτός από τους φιναλίστ τόσο η Χίος όσο και ο Παναθηναϊκός παρουσίασαν αξιοπρεπείς ομάδες. Το θέμα είναι τι γίνεται του χρόνου.

Η Βουλιαγμένη παρουσίασε μια ομάδα που έκανε ότι έπρεπε για να νικήσει το «βασιλιά» του αθλήματος στη χώρα μας τα τελευταία 15 χρόνια. Φρέσκια ομάδα με άμυνα παράδειγμα για όλους, προπονητή με όραμα και μοντέρνες απόψεις όπως ο Λοράντος. Στη Βουλιαγμένη οι τίτλοι δεν είναι αυτοσκοπός αλλά όπως και να το κάνουμε είναι μεγάλο πράγμα να νικάς τον Ολυμπιακό σε τελικούς.

Για τη Βουλιαγμένη είναι εφαλτήριο για τις επόμενες χρονιές. Η βάση υπάρχει, θα γίνουν 1-2 προσθήκες αλλά αν όλα πάνε καλά ο «κορμός» θα μείνει ίδιος.

Αντίθετα, στον Ολυμπιακό θα πρέπει να γίνουν μεταγραφές αν και λεφτά δεν υπάρχουν. Παρ' όλα αυτά υπάρχει ήδη πλάνο για την επόμενη χρονιά ενώ και η παρουσία του Θοδωρή Βλάχου στην τεχνική ηγεσία δεν μπορεί να κριθεί αποτυχημένη.

Ok, δεν είναι μικρό πράγμα να μην κατακτά τίτλους ο Ολυμπιακός αλλά θα πρέπει όλοι να υπολογίζουν και τις συνθήκες. Ο Βλάχος ανέλαβε μια ομάδα που έφυγαν επτά παίκτες και πολλοί λίγοι προπονητές θα έπαιρναν το ρίσκο. Εχει, όμως, φιλοδοξίες του και η φιλοσοφία του ταιριάζει με αυτή του Ολυμπιακού.

Αν τα προβλήματα περιοριστούν- κάτι που φαντάζει απίθανο- τότε και το επόμενο πρωτάθλημα θα είναι το ίδιο ανταγωνιστικό με το φετινό. Οτι καλύτερο δηλαδή για το άθλημα που έχει φέρει τόσες επιτυχίες στον ελληνικό αθλητισμό και αναλογικά έχει τόσο μικρή αναγνώριση. Ηταν, πάντως, «ένεση» ελπίδας ότι και τα κολυμβητήρια ήταν κατάμεστα και τους αγώνες έδειξε η τηλεόραση. Για να παρακολουθήσουν και οι μη μυημένοι ένα σπορ ιδιαίτερο αλλά τόσο γοητευτικό.

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags