Facebook Pixel Πάλι πριν τις εκλογές για γήπεδο ο Βούρος;
| 2012-06-12 12:42:00

Πάλι πριν τις εκλογές για γήπεδο ο Βούρος;

Πάλι πριν τις εκλογές για γήπεδο ο Βούρος;

"Θέλουν να χτίσουν το γήπεδο και βλέπουν και την ΠΑΕ", δήλωσε ο Βούρος για τους Κινέζους που θέλουν να ...απογειώσουν την ΑΕΚ.

Ο Γιάννης Βούρος, ο άνθρωπος που έφερε σε επαφή της ΑΕΚ με τους Κινέζους, με τελευταία εξέλιξη το χθεσινό ραντεβού των Δημητρέλου - Μπρουσιανού με τον Έλληνα εκπρόσωπο των Κινέζων, μιλώντας στο aek365 αποκάλυψε τις προθέσεις της CSCEC.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Ποια είναι όμως τώρα τα δεδομένα: "Είναι αλήθεια πως χθες έγινε μία συνάντηση στο Χίλτον. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο αναχώματα που πρέπει να ξεπεραστούν: Το ένα είναι να υπάρξει Κυβέρνηση, ώστε να ξεκινήσει να λειτουργεί ο λογαριασμός του Κράτους, να ξέρεις δηλαδή που πρέπει να απευθυνθείς για όλα τα θέματα. Το άλλο να συνεννοηθεί η ΑΕΚ. Να συζητήσει η ΠΑΕ με την Ερασιτεχνική και να αποφασίσουν τι θέλουν. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί το γήπεδο δεν βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των θεμάτων που πρέπει να απασχολούν την ΑΕΚ. Προσωπικά, έφερα το νόμο, ήρθαν δύο κατασκευαστικές (σ.σ. η μία είναι η Κινέζικη) και μου είπαν πως ενδιαφέρονται για το γήπεδο, πατώντας φυσικά στον νόμο. Τους έφερα, ως όφειλα, και σε επαφή με την ΑΕΚ. Τι άλλο να κάνω; Η ΑΕΚ αυτό που πρέπει να κάνει είναι να προκηρύξει έναν διαγωνισμό για το γήπεδο ΑΜΕΣΑ! Μακάρι η ΠΑΕ να είχε τα χρήματα και να έκανε απευθείας ανάθεση. Αλλά δεν τα έχει.

Η εταιρεία από την Κίνα είναι ένας "κολοσσός". Έχουν πρότζεκτ και ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα οι άνθρωποι. Έχουν στη χώρα μας και μία εταιρεία δική τους, που τους εκπροσωπεί, πάρα πολύ σοβαρή και αξιόλογη που δεν ζητά διαφήμιση, αλλά δουλειά και έργα.

Η κατασκευαστική θέλει να φτιάξει το γήπεδο, να το χρηματοδοτήσει και από εκεί και πέρα, επειδή οι άνθρωποι κάνουν μία επένδυση να τα βρουν με την ΑΕΚ, ώστε να πάρει ή ένα ποσοστό του γηπέδου ή να ποσοστό από τις διαφημίσεις ή να εκμεταλλεύεται για κάποια χρόνια τα εμπορικά κέντρα", μας λέει ο Γιάννης Βούρος και συνεχίζει: "Έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και για την ΠΑΕ, με πρόκριμα φυσικά το γήπεδο. Είναι βασικό το γήπεδο. Σου λένε πως έχουν δυνατότητα να χτίσουν το γήπεδο, να μπει η ΑΕΚ σε μία σειρά και μετά γιατί όχι να επενδύσουν ακόμη περισσότερα χρήματα στην ομάδα. Όλα αυτά είναι αλληλένδετα".

Όσο για το χρονικό περιθώριο που πρέπει και θα τραβήξει αυτή η ιστορία; Ο Γιάννης Βούρος εξηγεί: "Μέχρι τέλος Ιουνίου θα έχουμε εξελίξεις είτε θετικές είτε αρνητικές. Θέλω να πιστεύω πως θα είναι θετικές, για να προχωρήσει και η ομάδα. Αλλά πρέπει να υπάρξει συνεννόηση μέσα στην ΑΕΚ. Πρόκειται για μία εταιρεία, που εκπροσωπεί τους Κινέζους στην Ελλάδα, άκρως σοβαρή. Και ακριβώς επειδή είναι σοβαρή, δεν θέλει να βγαίνει και να λέει με ονόματα.

Εγώ θα μιλήσω για όλο το πακέτο όταν τελειώσει η ιστορία και υπάρξει κάτι σίγουρο. Δεν θέλω να μπω στη διαδικασία γιατί φτάσαμε εδώ, ποιος το ανακόπτει, ποιος ενδιαφέρετε και τι γίνεται... Δεν θέλω να επεκτείνομαι και να δηλώνω πράγματα που δημιουργούν ελπίδες στον ταλαιπωρημένο κόσμο της ΑΕΚ, όταν δεν υπάρχει κάτι σίγουρο. Παρατηρώ, πως γίνονται συνεχώς συζητήσεις για το ποιος ευθύνεται που έφτασε η ΑΕΚ σε αυτή την κατάσταση. Μα είναι δυνατόν; Η ΑΕΚ πρέπει τώρα να ψάξει τρόπο να σωθεί. Όλοι έφταξαν. Όπως και για την κατάσταση στην Ελλάδα. Θα αναζητήσουμε τώρα, αυτή την κρίσιμη ώρα, ευθύνες ή θα κοιτάξουμε να δούμε πώς θα σωθούμε; Ας σωθούμε πρώτα και μετά ήρεμοι "καταδικάζουμε". Η προοπτική του γηπέδου θεωρώ πως αν προχωρήσει άμεσα θα δώσει ώθηση και στα εισιτήρια διαρκείας της ΑΕΚ φέτος. Θα δει ο κόσμος πως κάτι γίνεται. Μία καλή προοπτική υπάρχει. Σε 10 με 15 ημέρες ελπίζω να έχουμε εξελίξεις..."!
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags