Facebook Pixel Με κινητήρα ντίζελ!
Ποδόσφαιρο
| 2010-12-17 16:54:00

Με κινητήρα ντίζελ!

Με κινητήρα ντίζελ!

Μία από τις πιο πλούσιες ομάδες στον πλανήτη, με… πλάτη από τα δολάρια των πετρελαιοπηγών του Αμπού Ντάμπι, αλλά και ντιζελοκινητήρα, θα βρεθεί στον δρόμο του Άρη.

Τη Μάντσεστερ Σίτι του… των, καλύτερα, Αντεμπαγιόρ, Τέβες, Γκίβεν, Τουρέ, Μπαλοτέλι, Ντε Γιόνγκ, Βιεϊρά κ.λπ-κ.λπ. καλούνται να αντιμετωπίσουν οι «κίτρινοι» στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Οι «Πολίτες» είναι, τα τελευταία χρόνια, μία από τις πλουσιότερες ομάδες στον πλανήτη και επιδιώκουν να καθιερωθούν ως μία από τις σταθερά μεγάλες δυνάμεις στον ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χάρτη.

Συγκατοικεί με Άρσεναλ

Στη δεύτερη θέση του αγγλικού πρωταθλήματος βρίσκεται αυτό το διάστημα η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι, συγκατοικώντας με την Άρσεναλ, με τη συμπολίτισσα να Γιουνάιτεντ να προπορεύεται με δύο πόντους. Γεγονός που από μόνο του λέει πολλά και δείχνει τον βαθμό δυσκολίας για τους ποδοσφαιριστές του Έκτορ Ραούλ Κούπερ.

Ξοδεύει, ξοδεύει και ξοδεύει

Σε μία καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο που οι μεγάλες ομάδες της Ευρώπης δεν έδωσαν πολλά χρήματα για την ενίσχυσή τους, η Μαν. Σίτι αναδείχθηκε άνετα… πρωταθλήτρια στον συγκεκριμένο τομέα. Ξόδεψε τριψήφιο αριθμό (σε εκατομμύρια ευρώ) για να ντύσει με τη φανέλα της ποδοσφαιριστές που θα της αλλάξουν επίπεδο.

Όπως ο Γιάγια Τουρέ, για παράδειγμα, ο οποίος αν μείνει για πέντε χρόνια στο Μάντσεστερ θα εισπράξει συνολικά περίπου 60 εκ. ευρώ. Το ρόστερ της Σίτι αποτελείται από 37 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, με περισσότερους από 25 να είναι διεθνείς (έχουν δοθεί μερικοί δανεικοί). Σύμφωνα με υπολογισμούς από Άγγλους δημοσιογράφους που γνωρίζουν καλά το ρεπορτάζ του συλλόγου, για το υπάρχον έμψυχο δυναμικό έχουν δαπανηθεί περισσότερα από 400 εκ. ευρώ.

Μία… κατοστάρα για Ινιέστα

Όπως γράψαμε σε πρωινό θέμα, οι άνθρωποι της Σίτι φαίνονται αποφασισμένοι για νέα «βόμβα» τον Γενάρη. Πρόθεσή τους είναι να φέρουν στο Μάντσεστερ τον Αντρές Ινιέστα και ετοιμάζουν πρόταση-μαμούθ προς την Μπαρτσελόνα, ύψους περίπου 100 εκ. ευρώ για να αποσπάσουν τη θετική τους απάντηση.

Προβλήματα Μαντσίνι

Το χρήμα δεν φέρνει πάντοτε την ευτυχία, λένε, κι αυτό είναι κάτι που γνωρίζει καλά ο Ρομπέρτο Μαντσίνι. Ο Ιταλός προπονητής φαίνεται ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα πειθαρχίας στα αποδυτήρια της Σίτι, με τους Μπαλοτέλι και Μπόατενγκ να στήνουν… οικογενειακό καυγά μπροστά στους συμπαίκτες τους πρόσφατα.

Το ίδιο διάστημα που ο Κάρλος Τέβεζ αντέδρασε άσχημα κατά τη διάρκεια αντικατάστασής του από τον προπονητή του. Και, παρά το γεγονός ότι σχολίασε σε δηλώσεις του ότι δεν έχει πρόβλημα με τον Ιταλό τεχνικό, ζήτησε να πάρει μεταγραφή άμεσα από τη Σίτι. Ένας πονοκέφαλος λιγότερος, δηλαδή, για τον Ε. Κούπερ, αν αποχωρήσει ο βραχύσωμος επιθετικός από τους «Πολίτες».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags