Facebook Pixel Εντός EURO με τον Έλληνα Σάντος
| 2012-06-17 13:10:00

Εντός EURO με τον Έλληνα Σάντος

Εντός EURO με τον Έλληνα Σάντος

Η ταμπέλα πίσω από τον Καραγκούνη την ώρα που σκούπιζε τον ιδρώτα από το πρόσωπό του έτοιμος να κάνει δηλώσεις έγραφε …RESPECT. Γράφει ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης.

Μια εικόνα, μια στιγμή, που περιέγραφε τα πάντα. Αυτό που πραγματικά αξίζει η Ελλάδα και οι διεθνείς ποδοσφαιριστές, τον σεβασμό. Οι τελευταίοι συνειδητοποίησαν μετά τους δύο πρώτους αγώνες στη διοργάνωση με αντιπάλους την Πολωνία και την Τσεχία, ότι είχαν αδικήσει τους εαυτούς τους. Και την ώρα που… τέντωσαν τα σχοινιά έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο. Μένοντας εντός… EURO, εκπληρώνοντας τον (αρχικό) στόχο, που ήταν η οκτάδα.

Αυτή ναι, ήταν εθνική Ελλάδας. Με σχέδιο, με συγκέντρωση από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό, με ομαδικό πνεύμα, με πίστη στο αποτέλεσμα, διαβασμένη, παθιασμένη, εφαρμόζοντας στο γήπεδο αυτό που ξέρει και μπορεί να κάνει καλά. Έχοντας ως «όπλο» την καλή αμυντική λειτουργία, την ομαδικότητα, το καθαρό μυαλό, «χτυπώντας» στις αντεπιθέσεις σαν την κόμπρα, κερδίζοντας με το αγαπημένο 1-0. Αφήνοντας εκτός, το φαβορί του ομίλου, τη Ρωσία, η οποία έδειξε «μπλοκαρισμένη», χωρίς ιδέες στον αγωνιστικό χώρο, δίχως εναλλακτικό πλάνο, με συνέπεια να πιαστεί στις «δαγκάνες» της ελληνικής ομάδας.

Δεν ήταν η πρώτη φορά, πάντως, που η Ελλάδα βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και, τελικά, έδειξε τα νύχια της. Οι μπλε «μαχητές» είναι μαθημένοι τα τελευταία χρόνια να επιβιώνουν από δύσκολες καταστάσεις. Το έπραξαν εναντίον της Κροατίας στην προκριματική φάση του EURO, είχε προηγηθεί πριν από μερικά χρόνια το αποτέλεσμα στην Ουκρανία, το οποίο έστειλε την εθνική στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 και, βέβαια, νωρίτερα η πορεία στα προκριματικά (με τη νίκη επί της Ισπανίας) και ο άθλος της κατάκτησης του EURO το 2004 στην Πορτογαλία.

Την κατάλληλη στιγμή, λοιπόν, οι διεθνείς ύψωσαν ψηλά ξανά την ελληνική σημαία. Με «σημαιοφόρο» τον Γιώργο Καραγκούνη, ο οποίος απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι το λέει η καρδιά του. Δεν είναι μόνο το τέρμα που πέτυχε, το οποίο ήρθε να σβήσει από τη μνήμη το χαμένο πέναλτι στην πρεμιέρα της διοργάνωσης εναντίον της Πολωνίας. Ήταν η συνολική παρουσία του αρχηγού της εθνικής ομάδας στο παιχνίδι με τους Ρώσους, το πάθος του και το πώς ενθάρρυνε τους συμπαίκτες του στον αγωνιστικό χώρο. Σε αυτό το τελευταίο, την ψυχολογική προετοιμασία, θα είναι πολύτιμη η συνεισφορά του ενόψει του νοκ άουτ αγώνα της προημιτελικής φάσης, αφού ο Σουηδός διαιτητής Έρικσον δεν επέτρεψε (με την κίτρινη κάρτα που έδειξε) στον Καραγκούνη να αγωνιστεί την ερχόμενη Παρασκευή στο Γκντανσκ.

Παρεμπιπτόντως, ήταν σπουδαία η κίνηση των διεθνών μετά το τέρμα του Καραγκούνη, κάτι που δείχνει και το (οικογενειακό) κλίμα που υπάρχει στους κόλπους της ομάδας, να πάρουν στα χέρια τους τη φανέλα με τον αριθμό 8, αφιερώνοντας το γκολ στον τραυματία και άτυχο του τουρνουά Αβραάμ Παπαδόπουλο.

Καθαρό μυαλό δεν υπήρξε τούτη τη φορά μόνο εντός αγωνιστικού χώρου, αλλά και στον πάγκο, καθώς ο Φερνάντο Σάντος διαχειρίστηκε σωστά τον αγώνα και αξιοποίησε τα προτερήματα της ομάδας. Ο Πορτογάλος τεχνικός ήταν σε καλή βραδιά και αυτό φάνηκε και αργότερα, στις δηλώσεις του και από τον τρόπο που απάντησε σε ερώτηση Βρετανού δημοσιογράφου.

Υ.Γ.: Ο Σηφάκης με την απόδοσή του (και) εναντίον της Ρωσίας, (απ)έδειξε για ακόμα μια φορά πως δικαιούται να είναι ο βασικός πορτιέρο της εθνικής ομάδας.

Υ.Γ. 2: Κεντρικός αμυντικός… top class. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος ήταν ε-ξαι- ρε- τι-κός για ακόμη ένα παιχνίδι.

Πηγή: contra.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags