Facebook Pixel To "αντίο" του Αντώνη (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2014-06-18 22:00:00

To "αντίο" του Αντώνη (ΒΙΝΤΕΟ)

To "αντίο" του Αντώνη (ΒΙΝΤΕΟ)

Σαν σήμερα ο αποχαιρετιστήριος αγώνας του Νικοπολίδη με την Εθνική.

Στις 18 Ιουνίου του 2008 η Εθνική Ελλάδος αντιμετωπίζει την Ισπανία στο Σάλτσμπουργκ στο τελευταίο αγώνα για το Euro 2008. Το παιχνίδι δεν είχε κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον καθώς η Ελλάδα μετά από τις δύο ήττες με Σουηδία και Ρωσία δεν είχε ελπίδα, ενώ οι Ισπανοί είχαν καταφέρει να πάρουν το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Λουίς Αραγονές παρέταξε μια ενδεκάδα με δέκα αναπληρωματικούς, πλην του Ινιέστα.  

Από την άλλη ο Ότο Ρεχάγκελ έκανε και εκείνος αλλαγές δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν είχαν αγωνιστεί μέχρι εκείνη τη στιγμή. Ο Νίκος Σπυρόπουλος πήρε θέση στα αριστερά της άμυνας, ο Λουκάς Βύντρα στα δεξιά, ενώ ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έπαιξε στη δεξιά πλευρά της επίθεσης.

Οι Ισπανοί ήταν αυτοί που είχαν τον έλεγχο του αγώνα, ωστόσο λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Καραγκούνης εκτέλεσε ένα φάουλ-σέντρα από αριστερά, και ο Χαριστέας με δυνατή κεφαλιά στο 42’έκανε το 1-0.

Οι «φούριας ρόχας» συνέχισαν να κυριαρχούν και στο δεύτερο ημίχρονο, ώσπου στο   61΄ο Ντε λα Ρεδ  ισοφάρισε με σουτ μετά από κεφαλιά-πάσα του Γκουίθα. Στη συνέχεια και οι δύο ομάδες έχασαν ευκαιρίες, ωστόσο η Ισπανία ήταν αυτή επιβεβαίωσε την κυριαρχία της πετυχαίνοντας ένα δεύτερο γκολ με τον Γκουίθα στο 88΄. Ήταν και το πρώτο τέρμα του Ισπανού  με την Εθνική του ομάδα, όπως και ο ντε λα Ρεδ λίγο νωρίτερα είχε σκοράρει για πρώτη φορά φορώντας το εθνόσημο.

Αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Αντώνη Νικοπολίδη με τη φανέλα της Εθνικής. Μάλιστα ο Άγγελος Χαριστέας αφιέρωσε το γκολ που πέτυχε στον Έλληνα τερματοφύλακα που φορούσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Στην εθνική ομάδα της Ελλάδας έκανε το ντεμπούτο του στις 18 Αυγούστου 1999 εναντίον του Ελ Σαλβαδόρ. Αγωνίστηκε στα προκριματικά για το Μουντιάλ του 2002 και διακρίθηκε στο Euro 2004, αφού κράτησε το μηδέν στην εστία του στα τρία νοκ-άουτ παιχνίδια και ήταν ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους στην κατάκτηση του κυπέλλου. Έτσι ψηφίστηκε ως ο τερματοφύλακας της All-Star ομάδας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, στο οποίο αγωνίστηκε σε όλα τα παιχνίδια και δέχτηκε συνολικά 4 γκολ.

«Αντίο» στη «γαλανόλευκη» είπε εκείνο το βράδυ και ο Παρασκευάς Άντζας. 

ΕΛΛΑΔΑ- ΙΣΠΑΝΙΑ 1-2

Γήπεδο: Βαλς Ζιτσενχάιμ, Σάλτσμπουργκ, Αυστρία

ΕΛΛΑΔΑ (Ρεχάγκελ): 1.Νικοπολίδης, 11.Βύντρα, 4.Σπυρόπουλος, 5.Δέλλας, 16.Κυργιάκος (62΄ Αντζας), 21.Κατσουράνης, 6.Μπασινάς, 10.Καραγκούνης (74΄ Τζιόλης), 20.Αμανατίδης, 9.Χαριστέας, 14.Σαλπιγγίδης (86΄ Γιαννακόπουλος)

ΙΣΠΑΝΙΑ (Αραγονές): 23.Ρέινα, 2.Αλμπιόλ, 3.Ναβάρο, 18.Αρμπελόα, 20.Χουανίτο, 6.Ινιέστα (58΄ Καθόρλα), 22.Ντε Λα Ρεντ, 14.Τσάμπι Αλόνσο, 10.Φάμπρεγκας, 16.Γκαρθία, 17.Γουΐθα
 
Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλος)
Βοηθοί: Ντάρεν Καν, Μάικλ Μάλαρκι

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags