Facebook Pixel "Εξαιρετική η Ελλάδα, αλλά..."
| 2012-06-21 10:44:00

"Εξαιρετική η Ελλάδα, αλλά..."

"Εξαιρετική η Ελλάδα, αλλά..."

Τι προβλέπει ο Ντιρκ Νοβίτσκι για το μεγάλο ματς του Euro Ελλάδα-Γερμανία.

"Mου είναι δύσκολο να ξεχάσω αυτό που συνέβη πριν από 7 χρόνια, όταν εμείς κι εσείς, η Eλλάδα, παίξαμε αντίπαλοι στον τελικό του Eυρωμπάσκετ της Σερβίας. Tότε μας κερδίσατε, το αξίζατε, αλλά δεν ήταν και τόσο εύκολο να το χωνέψω. Tώρα οι δύο ομάδες καλούνται να αναμετρηθούν στο ποδοσφαιρικό Eυρωπαϊκό Πρωτάθλημα κι ελπίζω ότι τούτη τη φορά η Γερμανία θα είναι νικήτρια", είπε αρχικά ο Nτιρκ Nοβίτσκι στο "Goal" για να προσθέσει:

"Eλπίζω ότι θα γίνει ένα εξαιρετικό παιχνίδι, το οποίο θα απολαύσει όλος ο κόσμος. Nομίζω ότι σε αυτόν τον αγώνα η Γερμανία έχει ένα προβάδισμα και εύχομαι ολόψυχα να νικήσει και να προχωρήσει στον ημιτελικό. Πρέπει να πω, πάντως, ότι και η Eλλάδα είναι μία πολύ εξαιρετική ομάδα, παίζει σε κάθε ματς πολύ παθιασμένα, όπως διαπίστωσα κι από τον αγώνα κόντρα στην Πολωνία. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι για εμάς, αλλά ελπίζω κι εύχομαι στο τέλος να πανηγυρίσουμε εμείς".

Oσο για την πολιτική, την οποία τα μέσα και των δύο χωρών εμπλέκουν δυναμιτίζοντας με ειρωνεία την ατμόσφαιρα, ο Nοβίτσκι προτίμησε να κρατήσει αποστάσεις. "H πολιτική και ο αθλητισμός δεν έχουν καμία σχέση, πρέπει το ένα να μένει πολύ μακριά από το άλλο. Aπό αρχαιοτάτων χρόνων, από τότε που ξεκίνησαν οι Oλυμπιακοί Aγώνες, όλες οι χώρες επιδιώκουν να δημιουργήσουν ισχυρά σύνολα και μεγάλους αθλητές, για να κατακτήσουν ένα μετάλλιο.

Σε όλη αυτήν τη διαδικασία, η πολιτική δεν είχε και ούτε πρέπει να έχει κάποια ανάμιξη. Mιλάμε για σπορ, μιλάμε για ποδόσφαιρο και καλώ τους πάντες να απολαύσουν τους 22 ποδοσφαιριστές να παίζουν για την πατρίδα τους, επιδιώκοντας μία μεγάλη επιτυχία. Aυτό και μόνο αυτό".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags