Facebook Pixel Αυτός είναι ο Γκούλαν
| 2012-07-06 16:11:00

Αυτός είναι ο Γκούλαν

Αυτός είναι ο Γκούλαν

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τον Σέρβο που πιάνει Λιμάνι.

Ο Νίκολα Γκούλαν μπήκε σήμερα το πρωί στο αεροπλάνο για να μεταβεί με την αποστολή του Ολυμπιακού στην Αυστρία και να μπει για τις δυο επόμενες εβδομάδες στο μικροσκόπιο του Λεονάρντο Ζαρντίμ.

Ο 23χρονος Σέρβος που από μικρός είχε ξεδιπλώσει το πλούσιο ταλέντο του στην Παρτιζάν όπου αγωνιζόταν, κατάφερε να κεντρίσει το ενδιαφέρον των Ιταλών που έσπευσαν να τον αποκτήσουν.

Ο Τσέζαρε Πραντέλι νυν ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιταλίας και πρώην μεταξύ άλλων της Φιορεντίνα είχε χαρακτηρίσει «λαβράκι» τον Γκούλαν κι άναψε το «πράσινο φως» στους διοικούντες τον σύλλογο για να τον φέρουν στην Φλωρεντία. Οπερ κι εγένετο.

Το καλοκαίρι του 2007 λοιπόν, ο 18χρονος τότε Γκούλαν μάζεψε τα μπαγκάζια του και πήγε στο «Αρτέμιο Φράνκι». Ωστόσο, δεν κατάφερε να μείνει για πολύ, καθώς ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος και παίκτες φτασμένοι, όπως οι Κρόλντρουπ, Πασκουάλ, Γκαμπερίνι δεν θα μπορούσαν να καθίσουν στον πάγκο για τον άσημο Σέρβο πιτσιρικά.

Ετσι λοιπόν τον Γενάρη του 2008 παραχωρήθηκε δανεικός στην Σαμπντόρια, από την οποία ξεκίνησε το αγροτικό του. Ούτε στην «Σαμπ» όμως κατάφερε να στεριώσει, καθώς δεν έκανε ούτε… μισή συμμετοχή. Η επόμενη χρονιά τον βρήκε στην Γερμανία και στην Μόναχο 1860. Αλλά κι εκεί δεν ήταν γραφτό του να κάνει προκοπή, καθώς είχε μόλις τρεις συμμετοχές.

Η πιο «γεμάτη» χρονιά της καριέρας του ήταν το 2009-2010 όταν κι αγωνίστηκε στην Serie B με την Εμπολι. Στα 25 ματς που έκανε τα 14 ξεκίνησε βασικός και είχε μια αρκετά καλή χρονιά με τον τεχνικό της Φιορεντίνα, Σίνισα Μιχαΐλοβιτς να επανεξετάζει το καλοκαίρι την περίπτωσή του.

Ο Μιχαΐλοβιτς του έδωσε πράγματι την ευκαιρία να αποδείξει την αξία του, όμως ο Γκούλαν δεν την άρπαξε από τα… μαλλιά, καθώς οι τραυματισμοί δεν του επέτρεψαν να το πράξει.

Πέρυσι, ο 23χρονος μετακόμισε ως δανεικός στην Κιέβο, αλλά έκανε όλο κι όλο ένα ματς, καθώς πήγαινε από τραυματισμό σε τραυματισμό! Προσαγωγοί, κοιλιακοί και τετρακέφαλοι τον κράτησαν στα «πιτς» και φέτος, υγιής πλέον καλείται να αποδείξει ότι ούτε οι προπονητές που τον εμπιστεύτηκαν δεν απέτυχαν στην κρίση τους παταγωδώς.

Πηγή: sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags