Facebook Pixel Παπαφωτίου-Κις Vs Παρασκάκη-Κατερίνη στον τελικό της Τήνου
Άλλα Σπορ
| 2012-07-08 17:46:00

Παπαφωτίου-Κις Vs Παρασκάκη-Κατερίνη στον τελικό της Τήνου

Παπαφωτίου-Κις Vs Παρασκάκη-Κατερίνη στον τελικό της Τήνου

Το δίδυμο των Αθηνά Παπαφωτίου και Κάταλιν Κις και αυτό των Γιούλης Παρασκάκη και Νίνας Κατερίνη θα διεκδικήσουν την πρώτη θέση στο Masters της Τήνου, με τις πρώτες να γλιτώνουν τον αποκλεισμό-σοκ και τις δεύτερες να πετυχαίνουν την πρόκριση-έκπληξη.

Αρχικά, οι Κατερίνη / Παρασκάκη κέρδισαν μια θέση στον ημιτελικό μετά το 2-1 επί των Κοτέογλου / Μουντάκη, που στάθηκαν άτυχες, καθώς στο τάι μπρέικ τραυματίστηκε η πρώτη στο πόδι και αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν. Στην 4άδα περίμεναν τις δύο αθλήτριες που στη σάλα έπαιξαν πέρυσι στην Α2 (σε Ρέθυμνο και ΖΑΟΝ) οι Αθηνά Δηλαβέρη και Κατερίνα Νικολαϊδου, νικήτριες της Αίγινας.

Τα φαβορί όμως δεν τα κατάφεραν και παρότι πήραν εύκολα το πρώτο σετ, ηττήθηκαν, σε ένα ματς για γερά νεύρα (Νικολαϊδου και Παρασκάκη πήραν από μία κίτρινη κάρτα η πρώτη για διαμαρτυρία και η δεύτερη για… καθυστέρηση). Στο φινάλε, η Κρητικιά Γιούλη Παρασκάκη έκανε… τούμπες για να πανηγυρίσει και οι Δηλαβέρη / Νικολαϊδου έφευγαν απογοητευμένες. Παρασκάκη και Κατερίνη μετά την 3η θέση στην Αίγινα και την 5η στη Θεσσαλονίκη, διεκδικούν σήμερα στην παραλία Καλάμιας το πρώτο τους βάθρο.

Στον άλλο ημιτελικό, όπου περίμεναν οι Κις και Παπαφωτίου, βρέθηκαν οι Αρετή Τέζα και η Άννα Φωτεινού που νωρίτερα είχαν αποκλείσει τις Βουλγάρες, Αλάντοβα / Τσολακόβα, κάνοντας «τρομερή» ανατροπή στο πρώτο σετ, όπου βρέθηκαν να χάνουν με 15-20 και τελικά το πήραν με 22-20, κάνοντας λίγο μετά το 2-0!

Στην 4άδα πήγαν να κάνουν νέο «μπαμ», αλλά δεν τα κατάφεραν. Πήραν το πρώτο σετ από τις Παπαφωτίου / Κις, αλλά στη συνέχεια «παραδόθηκαν» στις πρωταθλήτριες Ελλάδας με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Ο μεγάλος τελικός έχει προγραμματιστεί για τις 5μ.μ. σε απευθείας μετάδοση από το OTE Sport.

Τα βιογραφικά των τεσσάρων φιναλίστ

ΑΘΗΝΑ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ

Γεννημένη στις 23 Αυγούστου του 1989 στην Αθήνα, όπου μένει έως σήμερα, με ύψος 1.80μ. και βάρος 68 κιλά. Πρωταθλήτρια Ελλάδας φέτος στη σάλα με την ΑΕΚ, πρωταθλήτρια και την προηγούμενη χρονιά με τον Παναθηναϊκό. Νωρίτερα είχε αγωνιστεί σε Πανιώνιο (4η θέση στην Α1 γυναικών), Αγία Παρασκευή και Ηλυσιακό, από όπου και ξεκίνησε. Στο beach volley αγωνίζεται από το 2005, με εξαίρεση την περσινή χρονιά. Έχει κατακτήσει με την Ματιάδη το πανελλήνιο U20 και με την Τερζόγλου πήρε την 9η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα U21. Στα Πανελλήνια Σιρκουί έχει αγωνιστεί κατά καιρούς με συμπαίκτριες της Παπαδοπούλου, Κατερίνη και Νάστου. Χορηγοί είναι η εταιρεία AEROPELMA και το beach bar ΚΑΡΑΒΙ στον Σχοινιά.

ΚΑΤΑΛΙΝ ΚΙΣ

Γεννημένη στις 2 Φεβρουαρίου το 1979 στην Ουγγαρία, εδώ και πολλά χρόνια είναι μόνιμη κάτοικος Αθήνας. Έχει ύψος 1.84μ. και βάρος 70 κιλά. Πρωταθλήτρια Ελλάδας στη σάλα με την ΑΕΚ, στην οποία έπαιζε από πρόπερσι. Νωρίτερα ήταν στον Πανιώνιο για δύο χρόνια (την δεύτερη πήραν την 4η θέση στην Α1 γυναικών) και παλιότερα στον Κτησιφώντα και τον Ηρακλή Κηφισιάς. Πριν έρθει στην Ελλάδα είχε αγωνιστεί στην πατρίδα της και στο ιταλικό πρωτάθλημα. Στο beach volley πρωτοεμφανίστηκε το 2009 και για δύο χρόνια έπαιξε με την Αθηνά Δηλαβέρη, με την οποία κατέκτησαν δύο 3ες θέσεις στο Πανελλήνιο Σιρκουί. Πέρυσι δεν αγωνίστηκε στην άμμο, καθώς είχε υποχρεώσεις με την εθνική Ουγγαρίας και φέτος επέστρεψε με την Παπαφωτίου. Χορηγοί είναι η εταιρεία AEROPELMA και το beach bar ΚΑΡΑΒΙ στον Σχοινιά.

ΓΙΟΥΛΗ ΠΑΡΑΣΚΑΚΗ

Γεννημένη στις 26 Ιουνίου του 1981 στα Χανιά, με ύψος 1.82μ. και βάρος 67 κιλά. Ζει πλέον στο Ρέθυμνο, όπου και αγωνίζεται, κερδίζοντας φέτος την άνοδο στην Α1 γυναικών. Νωρίτερα είχε αγωνιστεί στην ΑΘΛΕΣ Ηρακλείου, ξανά στο Ρέθυμνο, στον Βύρωνα δύο φορές, στον Ιωνικό Ν.Φ., ενώ ξεκίνησε την καριέρα της στον Κύδωνα Χανίων. Από το 2000 έως το 2004 ήταν στην εθνική ομάδα γυναικών. Beach volley παίζει πρώτη φορά φέτος, ενώ είναι αξιοσημείωτο πως είναι μητέρα δύο παιδιών, 3 και 6 χρόνων.

ΝΙΝΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Γεννημένη στις 12 Μαϊου του 1983 στην Αθήνα, με ύψος 1.80μ. και βάρος 66κ., ζει στο Νέο Ηράκλειο. Στη σάλα έπαιξε πέρυσι στον ΖΑΟΝ, ενώ είχε ξεκινήσει από τον Τυφώνα. Στο ενδιάμεσο έπαιξε σε ΑΣΠ Παπάγου, Απολλώνιο Κερατσινίου, Ίωνες και Κερατέα. Beach volley παίζει αρκετά χρόνια, έχοντας συμπαίκτρια, μεταξύ άλλων την Αθηνά Παπαφωτίου.

 

Τα σημερινά αποτελέσματα

ΟΙ ΝΙΚΗΤΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ - ΟΙ ΗΤΤΗΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΤΑΣΣΟΝΤΑΙ 5ες
ΚΟΤΕΟΓΛΟΥ Μ. / ΜΟΥΝΤΑΚΗ Φ. - ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΑΝ. / ΠΑΡΑΣΚΑΚΗ Γ. 1-2 (19-21, 22-20, 7-15)
ΤΕΖΑ Α. / ΦΩΤΕΙΝΟΥ Α. - ALADJOVA M. (BUL) / TCHOLAKOVA E. (BUL) 2-0 (22-20, 21-14)

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
ΔΗΛΑΒΕΡΗ Α. / ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ Κ. - ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΑΝ. / ΠΑΡΑΣΚΑΚΗ Γ. 1-2 (21-12, 18-21, 16-18)
KISS K. (HUN) / ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥΑ. - ΤΕΖΑ Α. / ΦΩΤΕΙΝΟΥ Α. 2-1 (15-21, 21-17, 15-11)

ΤΕΛΙΚΟΣ
ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΑΝ. / ΠΑΡΑΣΚΑΚΗ Γ. - KISS K. (HUN) / ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ Α.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags