Facebook Pixel Ρυθμίσεις και...αρρυθμίες ενός πρωταθλήματος!
| 2012-07-14 10:54:00

Ρυθμίσεις και...αρρυθμίες ενός πρωταθλήματος!

Ρυθμίσεις και...αρρυθμίες ενός πρωταθλήματος!

Την ώρα που η Εθνική Νέων διεκδικεί από την Ισπανία τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης στο ποδόσφαιρο η Σούπερ Λίγκα διεκδικεί την κατάργηση κάθε νόμου και κανονισμού στο όνομα ενός πρωταθλήματος με λιγότερα προβλήματα.

Αναφέρομαι στην προσπάθεια της ΑΕΚ, του Άρη, του ΟΦΗ, της Κέρκυρας και του Πανιωνίου να πείσουν την διοργανώτρια του πρωταθλήματος κι εκείνη με την σειρά της τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη, να ρυθμιστούν εκ νέου τα ήδη… ρυθμισμένα χρέη τους ώστε να καταφέρουν να πάρουν φορολογική ενημερότητα.

Όπως πιθανότατα γνωρίζετε, ως τις 30 Ιουλίου η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού θα πρέπει να έχει αποφανθεί για την δυνατότητα των 16 ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας να μετέχουν στο νέο πρωτάθλημα.

Κι επειδή οι 5 προαναφερόμενες ομάδες φαντάζει δύσκολο να έχουν εξασφαλίσει φορολογική ενημερότητα ο κίνδυνος αποβολής τους είναι μεγάλος.

Για να αποφευχθεί λοιπόν, ένα σούπερ μπλέξιμο, (αφού την Δευτέρα θα γίνει και η κλήρωση του πρωταθλήματος) οι ομάδες ζήτησαν από την Λίγκα να μεσολαβήσει στον Γιάννη Ιωαννίδη κι εκείνος με την σειρά του στο υπουργείο Οικονομικών για να πετύχουν μια σειρά διευκολύνσεων.

Οι ομάδες ζητούν επιμήκυνση των δόσεων για οφειλές στο δημόσιο και τη ρύθμιση των χρεών τους από την φορολογία των συμβολαίων. Αν αυτό επιτευχθεί, τότε με κάποιες μικρότερες καταβολές θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν φορολογική ενημερότητα.

Αν όχι, η ΕΕΑ είναι υποχρεωμένη να τους βάλει «ΣΤΟΠ» στη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα. Θυμίζω ότι η ΕΠΟ δεν έχει αδειοδοτήσει 6 από τις 16 ομάδες της Λίγκας, αλλά εδώ βρέθηκε η «χρυσή τομή» με την επιβολή ποινής απαγόρευσης μεταγραφών.

Τα χρέη στην εφορία είναι όμως μια άλλη παράμετρος που επίσης πρέπει να αντιμετωπιστεί. Ολόκληρη η χώρα βαδίζει σε τεντωμένο σχοινί . Το ίδιο και το ποδόσφαιρό της.

Ιστορικές ομάδες απειλούνται με λουκέτο κυρίως γιατί οι διαχειριστές τους δεν φρόντισαν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για το κράτος που έκανε πάντοτε τα στραβά μάτια για να μην απολέσει (σε ψήφους) την οπαδική πελατεία των ομάδων.

Σήμερα βρισκόμαστε στο σημείο «μηδέν» για όλους. Για τη χωρά, τους πολίτες της, τους κρατικούς θεσμούς και φυσικά το ποδόσφαιρο. Μόνο προσεκτικές και μελετημένες ενέργειες θα συμβάλουν στην έξοδο από την κρίση. Και μόνο αν τηρηθούν ίδια μέτρα και σταθμά για όλους.

Πηγή: pamesports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags