Facebook Pixel Θα καεί το Πέλε - κούδι
| 2012-07-15 10:08:00

Θα καεί το Πέλε - κούδι

Θα καεί το Πέλε - κούδι

Δεν θα περιμένω τον τελικό της εθνικής νέων για να γράψω. Είναι 3 ξημερώματα Κυριακής και πριν από δύο ώρες έμαθα κάτι που με γέμισε αισιοδοξία, χαρά και υπερηφάνεια. Γράφει ο Παναγιώτης Περπερίδης.

Ο Παναγιώτης Πελεκούδας είναι εδώ και λίγες ώρες παίκτης της Ιταλικής Ραβένα. Δηλαδή θα παίξει κι αυτός στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου!

Κι επειδή αυτα τα παιδιά τα έζησα να μεγαλώνουν, βίωσα τα αγχη, την προσπάθεια, την αγωνία και τηβ οργη τουσ, αυτή τη στιγμή τολμώ να πω ότι είμαι ευτυχισμένος, γιατί είμαι βέβαιος ότι η γενιά των σημερινών 22-23άρηδων θα βρει το δρόμο της και σύντομα θα ανοίξει νέους δρόμους ύπαρξης και θριάμβου στον (οργανωτικά) ανύπαρκτο ελληνικό αθλητισμό.

Δεν έχουν περάσει και πολλά χρόνια (4) από τότε που μας τον σύστησε ο Λεώνης στην ανδρών και λίγο αργότερα έψαξα να βρω το τηλέφωνο του για να του πω μπράβο όταν προκρίθηκε με την εφήβων στα τελικά του παγκόσμιου με τους Φράγκους , τους Δρογκάρηδες  και τους Ασπιώτηδες.

Σαν χθες τον θυμάμαι τον Πέλε που τσαντιζόταν επειδή ο Μέιφορθ άφηνε μόνο εκείνον να λιώνει στο τετράγωνο των αναπληρωματικών. Και μετά... ατελείωτες συζητήσεις για υπομονή. Σαν χθες θυμάμαι που έφευγε ζοχαδιασμένος και άφραγκος απο τη Γλυφάδα και κάναμε ψυχανάλυση καθώς οδηγούσε στην εθνική οδό. Σαν χθες μου φαίνεται που δεν είχε λεφτά να πληρώσει διόδια και την έψαχνε για τη μεγάλη μεταγραφή που ήρθε σύντομα. Αλλά και από τον Ηρακλή (μολονότι φεύγει πρωταθλητής και κυπελλούχος) φεσωμένος είναι.

Δεν πάει στα κομμάτια όμως...; Έφυγε από αυτή την αηδιαστική χώρα με τους σιχαμερούς ανθρώπους και το αστείο πρωτάθλημα, όπως άλλωστε εμετικά είναι σχεδόν όλα γύρω μας.  Εντάξει το βόλεϊ έχει σπάσει όλα τα κοντέρ, το παραδέχομαι.

Στο θέμα μας όμως. Το ψηλόχοντρο παιδάκι που γνώρισα έγινε ψιλόλιγνος άντρας και μέσα σε τρία χρόνια έκανε όλα τα όνειρά του πραγματικότητα. Χαίρομαι που έζησα όλες τις αγωνίες, τις λύπες και τις χαρές του. Δε σου πήρε και πολύ εδω που τα λέμε ρε Πέλε.

Επίσης αθώο πιτσιρίκι με τα μυαλά στο μίξερ σε γνώρισα και φεύγεις ώριμος άντρας. Και τέλος κατσίκι που πήδαγε ασκοπως στο φιλέ σε πρωτοείδα, κορυφαίος κεντρικός φεύγεις. Μάγκας κι εσύ που δούλεψες, μάγκες κι όσοι πίστεψαν σε σένα. Ο Ανδρεόπουλος, ο Λεώνης, ο Γκόρντον, ο Δρίκος. Απ´ όλους τελικά πήρες αυτό που έπρεπε. Κι απ τους συμπαίκτες σου επίσης. Λίγο απ το μυαλό του αδελφού σου του Θάνου, λίγο απ την τεχνική και τη δουλειά του Σμα που θαυμάζεισ, λίγο απ τους "ελιγμούς" του κολλητού σου του Προύσαλη. Και πολύ από το δικό σου πατρινό πείσμα (έχετε και κάποια καλά οι πατρινοί).

Τώρα ξέρω ότι ο Φραγκος, ο Μητσος κι εσύ στην Ιταλία, ο Ασπιώτης στη Γερμανία φορτώνετε εμπειρίες και τεχνογνωσία για να γυρίσετε μια μέρα και να κάνετε την εθνική πρωταθλήτρια Ευρώπης! Ναι ρε , μη γελάς , ΠΡΩΤΑΘΛΉΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ. Να ξεστραβωθείτε και να
Μας ξεστραβώσετε.

Είμαι ήσυχος για τη νέα γενιά. Τον έχει βρει το δρόμο. Είμαι υπερήφανος για τα φιλαράκια μου που είδα να μεγαλώνουν. Για τους Κωστήδες και τον Βαγγελάκη στο μπάσκετ, για τον Αντρίκο, τον Πάνο, τον Μήτσο και τον Άκη στο βόλεϊ και για άλλους που θα σας τους συστήσω εν καιρώ.

Τους πιτσιρικάδες του Τσάνα δεν τους γνωρίζω προσωπικά. Όμως ό,τι κι αν γίνει απόψε, θα καεί το πελε-κούδι, γιατί είμαι σίγουρος ότι αυτη η γενιά σε όλα τα αθλήματα έχει το εσωτερικό κίνητρο και το ταλέντο που θα μας δείξουν το δρόμο για να γίνουμε όλοι καλύτεροι. Για να πάψουμε να ζούμε στο μικρόκοσμο των αθλητικών μπουρδέλων που μας κληροδότησαν, και τα οποία η δική
μου γενιά φρόντισε να διατηρήσει, γιατί ενδεχομένως τη βόλεψε η λειτουργία τους. Τώρα με αυτά τα παιδιά είναι αλλιώς.

Κι όπως γράφω πάντα στον Κωστάκη τον Παπανικολάου: proud και respect γατάκια!

Με πολλή αγάπη και απεριόριστη ευγνωμοσύνη για την ελπίδα που μας δίνετε. Για την παικτική αξία σας, αλλά κυρίως για τις προσωπικότητες και το όραμά σας!

Μην αλλάξετε ποτέ ρε μάγκες! Να αλλάξετε όλους εμάς!

Σαν τα πιτσιρίκια (μου) δεν έχει!!!

Πηγή: pamesports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags