Facebook Pixel Ψηφίστε για τους κορυφαίους του Ιουνίου
Άλλα Σπορ
| 2012-07-18 20:26:00

Ψηφίστε για τους κορυφαίους του Ιουνίου

Ψηφίστε για τους κορυφαίους του Ιουνίου

Επτά αθλητές και ισάριθμες αθλήτριες είναι υποψήφιοι/ες για τον τίτλο των κορυφαίων του Ιουνίου 2012, στη μηνιαία δημοσκόπηση που πραγματοποιεί ο ΣΕΓΑΣ μέσω της ιστοσελίδας του στο διαδίκτυο (www.segas.gr).
 

Όλοι τους ξεχώρισαν μέσα στον συγκεκριμένο μήνα για τις επιτυχίες που είχαν και τις επιδόσεις στα αγωνίσματά τους και κυρίως στους Πανευρωπαϊκούς του Ελσίνκι και τους πανελλήνιους αλλά και σε άλλους αγώνες όπου «κυνηγούσαν» τα όρια για τους Πανευρωπαϊκούς και τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.
Αναλυτικά:


ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Η αγωνιστικότητα της Νικόλ Κυριακοπούλου (ΑΟ Μεγάρων) ανταμείφτηκε με το χάλκινο μετάλλιο (μοναδικό της ομάδας) στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες του Ελσίνκι με άλμα στα 4.60μ.
Η Νίκη Πανέττα και η Αθανασία Πέρρα και οι δύο του ΑΟ Μεγάρων, κατέλαβαν στο Ελσίνκι την 6η και την 7η θέση αντίστοιχα με 14.23μ και οι δύο αθλήτριες.
Η Κατερίνα Στεφανίδη (ΑΟ Φιλοθέης) πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ Νέων γυναικών με 14.51μ σε αγώνες στις ΗΠΑ, βελτιώνοντας το δικό της ρεκόρ και παράλληλα πετυχαίνοντας το όριο για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.
Επικράτησε στα δύο αγωνίσματα ταχύτητας η Μαρία Μπελιμπασάκη (Σητειακός ΑΟ) και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας στα 100 και 200μ τόσο στην κατηγορία γυναικών όσο και στις νέες. Πέτυχε όμως και πανελλήνιο ρεκόρ στα 200μ νέων γυναικών (23.28) αλλά και το όριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες.
Η Αθηνά Κοΐνη (ΓΕΑ Τρικάλων) στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών γυναικών πέτυχε δύο ρεκόρ, στα 3.000μ στιπλ και στα 5.000μ, στην κατηγορία νέων γυναικών αλλά και πρωταθλήτρια στα αντίστοιχα αγωνίσματα τόσο της κατηγορίας της όσο και γυναικών.
Εντυπωσιακή ήταν το διάστημα αυτό η Νεάνιδα Έφη Θεοδώρου (ΑΟ Μεγάρων) που πέτυχε σπουδαία επίδοση στα 400μ εμπόδια με 58.89 και κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ στα 400μ εμπόδια στους βαλκανικούς αγώνες Ε/Ν που έγιναν στο Εσκί Σεχίρ. Παράλληλα κέρδισε στο πρωτάθλημα της κατηγορίας της τόσο τα 400 όσο και στα 100μ εμπόδια.

ΑΝΔΡΕΣ

Στο Ελσίνκι ο Κώστας Φιλιππίδης (ΓΣ Βόλου) με επίδοση 5.72μ κατέκτησε την πέμπτη στο επί κοντώ ενώ την όγδοη θέση πήρε ο Περικλής Ιακωβάκης (ΕΚΑ Δωδώνη) στα 400μ εμπόδια με 50.57 και ο Κώστας Δουβαλίδης (ΕΑ Ρεθυμνιακού) ο οποίος έκανε εντυπωσιακή κούρσα στον ημιτελικό των 110 μ. εμπ., που με 13.37 βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ και αγωνίστηκε στον τελικό (8ος).
Πανελλήνιο ρεκόρ στη κατηγορία νέων ανδρών πέτυχε ο Λυκούργος Τσάκωνας (ΕΑ Ρεθυμνιακού) σε διεθνή αγώνα στη Γενεύη με 20.52. Όμως ο πρωταθλητής μας αγωνίστηκε στους Πανευρωπαϊκούς του Ελσίνκι όπου μετά από μια εκπληκτική κούρσα στον ημιτελικό των 200μ ακυρώθηκε (ενώ έμπαινε στον τελικό με 20.48) γιατί πάτησε την γραμμή του διαδρόμου του.
Ο Δημήτρης Διαμαντάρας (ΓΣ Κηφισιάς) πέτυχε 8.01 σε άλμα του στο τελικό (και 8.09 με άνεμο 2,5) πιάνοντας το όριο για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου και στέφθηκε πανελληνιονίκης για πρώτη φορά στη καριέρα του.
Την δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών πέτυχε στη δισκοβολία «ρίχνοντας» 62.92 στο διασυλλογικό πρωτάθλημα της Λάρισας ο Γιώργος Τρέμος (ΓΣ Τρικάλων) χάνοντας το όριο του Λονδίνου για 8 εκατοστά.
Ο Ανδρέας Σταύρου (Ηρακλής Φιλιατών) έφηβος και ελπιδοφόρος σπρίντερ μας, κέρδισε τα 100 και 200μ στο πρωτάθλημα εφήβων, στέφθηκε βαλκανιονίκης στα 200μ ενώ πήρε και το αργυρό μετάλλιο στα 100μ.
Οι υποψήφιοι κορυφαίου του Ιουνίου είναι:
Δημήτρης Διαμαντάρας (ΓΣ Κηφισιάς
Κώστας Δουβαλίδης (ΕΑ Ρεθυμνιακού)
Περικλής Ιακωβάκης (ΕΚΑ Δωδώνη)
Ανδρέας Σταύρου (Ηρακλής Φιλιατών)
Λυκούργος Τσάκωνας (ΕΑ Ρεθυμνιακού)
Γιώργος Τρέμος (ΓΣ Τρικάλων)
Κώστας Φιλιππίδης (ΓΣ Βόλου)
ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Έφη Θεοδώρου (ΑΟ Μεγάρων)
Αθηνά Κοΐνη (ΓΕΑ Τρικάλων)
Νικόλ Κυριακοπούλου (ΑΟ Μεγάρων)
Μαρία Μπελιμπασάκη (Σητειακός ΑΟ)
Νίκη Πανέττα (ΑΟ Μεγάρων)
Αθανασία Πέρρα (ΑΟ Μεγάρων)
Κατερίνα Στεφανίδη (ΑΟ Φιλοθέης)

Όλοι οι φίλοι του κλασικού αθλητισμού καλούνται να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία που θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 24 Ιουλίου.

Για συμμετοχή στη διαδικασία πρέπει να επιλέξετε στο μενού «ψηφοφορίες» αριστερά στην αρχική σελίδα του σάιτ του ΣΕΓΑΣ και στη συνέχεια να ψηφίσετε τον αθλητή και την αθλήτρια που επιθυμείτε.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags