Facebook Pixel Το... Χοσέ ο Τοτσέ!
| 2012-07-18 19:53:00

Το... Χοσέ ο Τοτσέ!

Το... Χοσέ ο Τοτσέ!

Νικητής αναδείχτηκε ο Παναθηναϊκός στο τελευταίο φιλικό προετοιμασίας επί αυστριακού εδάφους. Οι “πράσινοι” επικράτησαν 1-0 της Φορτούνα Ντίζελντορφ με το γκολ του Τοτσέ.

Με νίκη ολοκλήρωσε την παρουσία του στην Αυστρία ο Παναθηναϊκός. Το “τριφύλλι” νίκησε 1-0 τη Φορτούνα Ντίζελντορφ στο τέταρτο και τελευταίο φιλικό προετοιμασίας χάρη στο τέρμα που πέτυχε ο Χοσέ Τοτσέ στο 28' της αναμέτρησης.

Ο Παναθηναϊκός φεύγει από την Αυστρία έχοντας δύο νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα στα φιλικά προετοιμασίας.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με δύο αλλαγές σε σχέση με το ματς με την Ελ Γιαΐς. Ο Καρνέζης ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Σπυρόπουλος ήταν αριστερά, ο Βύντρα δεξιά και στο κέντρο της άμυνας ο Μπουμσόνγκ με τον Βελάσκες. Ο Μαρίνος με τον Βιτόλο έπαιξαν αμυντικά χαφ, ο Χουχούμης αριστερά, ο Ζέκα δεξιά και ο Χριστοδουλόπουλος πίσω από τον Τοτσέ. Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να πιέσουν ψηλά από το ξεκίνημα, ενώ κατάφερναν να κυκλοφορούν την μπάλα, χωρίς αρχικά να απειλούν. Ο Βιτόλο δέσποζε στη μεσαία γραμμή, βοηθώντας την καλή κυκλοφορία, ενώ ήταν εκπληκτικός στη θέση του ο Ζέκα. Ο Πορτογάλος βοηθούσε και ανασταλτικά, ήταν... παντού στο γήπεδο, ενώ όταν έπαιρνε μπάλα βοηθούσε και στο επιθετικό παιχνίδι.

Γκολ... όπως το θέλει ο Φερέιρα!

Οι Γερμανοί, απο την άλλη, ήταν ξεκάθαρα υψηλότερης δυναμικότητας από τον προηγούμενο αντίπαλο του Παναθηναϊκού. Προσπαθούσαν να επιτεθούν κυρίως από τα δεξιά, είχαν κι αυτοί τα διαστήματα της κατοχής, αλλά δεν είχαν φάσεις, με εξαίρεση μία προσπάθεια στο 23`. Ο Λάμπερντς έκανε μία σέντρα, η άμυνα του Παναθηναϊκού αδράνησε, αλλά η κεφαλιά του Νάντο πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Οι «πράσινοι» στο μεταξύ είχαν μόνο δύο σουτ από Μαρίνο και Λάζαρο, τα οποία δεν απείλησαν. Την κατάλληλη στιγμή, όμως, η ομάδα του Φερέιρα κατάφερε να χτυπήσει! Στο 28`, μετά από πολύ καλή ενέργεια του Ζέκα από τα δεξιά, ο Πορτογάλος βρήκε στην περιοχή τον Τοτσέ, που με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ. Το γκολ ήταν η επιτομή των όσων ζητάει ο Φερέιρα στις προπονήσεις. Πίεση, κλεψίματα και γρήγορες επιθέσεις. Στη συνέχεια οι «πράσινοι» έδωσαν χώρο στη Φορτούνα, αλλά στο 37` λίγο έλειψε να γίνει το 2-0, με τον Ζέκα να κλέβει ξανά στην καρδιά της άμυνας και τους Γερμανούς να καταφέρνουν να απομακρύνουν, κόβοντάς του την ντρίμπλα!

Άλλαξε το σύστημα, φανερή η κόπωση

Στο δεύτερο μέρος, ο Σείταρίδης πήρε τη θέση του Βύντρα, με τον Μαρίνο να γυρίζει δεξί μπακ, τον Γιούρκα να παίζει μπροστά του και τον Ζέκα να πηγαίνει στον άξονα. Η Φορτούνα έκανε 7 αλλαγές και έδειξε... ανανεωμένη, μπαίνοντας πιο δυνατά. Για ένα περίπου δεκάλεπτο άσκησε πίεση, αλλά χωρίς ο Παναθηναϊκός να δεχτεί ευκαιρίες. Σταδιακά, το «τριφύλλι» κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι, με τον Φερέιρα να κάνει δύο ακόμα αλλαγές. Ο Ιωαννίδης πήρε τη θέση του Χουχούμη και ο Πετρόπουλος αυτή του Τοτσέ. Σε αντίθεση με το προηγούμενο ματς, ο Πορτογάλος δεν πειραματίστηκε με τους δύο επιθετικούς στην 11άδα. Έπαιξε ένα 4-3-3 με τον Βιτόλο αμυντικό χαφ και τον Ζέκα με τον Ιωαννίδη εσωτερικούς μέσους, το οποίο όμως δεν λειτούργησε πολύ καλά. Ήταν και η συσσωρευμένη κούραση που βάραινε τα πόδια των παικτών. Ο Σεϊταρίδης στο μεταξύ άλλαξε θέση με τον Μαρίνο, πηγαίνοντας δεξιά στην άμυνα.

Ακίνδυνοι οι Γερμανοί

Στο 69` ο Λάζαρος με ωραία ενέργεια από τα αριστερά έκανε κίνηση προς τον άξονα και δοκίμασε ένα διαγώνιο σουτ, το οποίο πέρασε λίγο άουτ. Οι «πράσινοι» είχαν κερδίσει κάποια μέτρα, αλλά σταδιακά ο ρυθμός είχε ξεκινήσει να πέφτει. Η Φορτούνα είχε τον έλεγχο, αλλά η κατοχή της ήταν ανούσια. Με σωστή τακτική ο Παναθηναϊκός κρατούσε τους Γερμανούς μακριά από την εστία του, με τον Καρνέζη ουσιαστικά να μην έχει κινδυνεύσει στο δεύτερο μέρος και φυσικά όσο περνούσαν τα λεπτά, η κούραση αυξανόταν. Ο Φερέιρα έδωσε λεπτά συμμετοχής και στους Λαγό και Ταμπάκη, με τους Γερμανούς να ανεβαίνουν κάπως, να κερδίζουν κάποιες στημένες φάσεις προς το τέλος, αλλά το 1-0 να διατηρείται χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία για τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags