Facebook Pixel H Φλόγα του Μαραθωνίου σε Κύπρο και Ανταρκτική
Άλλα Σπορ
| 2012-07-19 17:51:00

H Φλόγα του Μαραθωνίου σε Κύπρο και Ανταρκτική

H Φλόγα του Μαραθωνίου σε Κύπρο και Ανταρκτική

Στην άκρη του κόσμου και την Ανταρκτική ετοιμάζεται να ταξιδέψει η Φλόγα του Μαραθωνίου Δρόμου, συνεχίζοντας το ταξίδι της ανά τον κόσμο, ενώ στη συνέχεια θα βρεθεί στην Κύπρο, με αφορμή το 3o Διεθνή Μαραθώνιο Λευκωσίας.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου της Ανταρκτικής (Ice Antarctica Marathon), ενός μοναδικού γεγονότος που εξελίσσεται στην παγωμένη γη του Νότιου Πόλου, υπέβαλε αίτημα προς το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ προκειμένου να φιλοξενήσει και να τιμήσει τη Φλόγα του Μαραθωνίου Δρόμου κατά τη διάρκεια της 7ης επετείου του, που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Νοεμβρίου 2012. Τη Φλόγα στην Ανταρκτική θα μεταφέρει για λογαριασμό του ΣΕΓΑΣ ο Ελληνοκύπριος Μαραθωνοδρόμος και πρώτος Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNICEF Νάσος Κτωρίδης.

Λίγες μέρες αργότερα η Φλόγα του Μαραθωνίου Δρόμου θα ταξιδέψει στην Κύπρο ύστερα από σχετικό αίτημα που υπέβαλε η Οργανωτική Επιτροπή του διεθνούς Quantum Μαραθωνίου Λευκωσίας, με την υποστήριξη του Δήμου Λευκωσίας. Η Φλόγα του Μαραθωνίου θα γίνει δεκτή με τιμές από τις αρχές της πόλης και τους ιθύνοντες της διοργάνωσης, ενώ προγραμματίζονται ήδη οι εκδηλώσεις υποδοχής της.

«Είναι μεγάλη τιμή για την Ομοσπονδία μας και τον ίδιο το θεσμό της Φλόγας του Μαραθωνίου η υποβολή αιτημάτων φιλοξενίας της Φλόγας από τους δύο αυτούς Μαραθωνίους Δρόμους, που αν και τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους πρεσβεύουν πάντα το ίδιο μήνυμα. Με μεγάλη χαρά κάναμε δεκτά και τα δύο αιτήματα και είμαστε πεπεισμένοι ότι η Φλόγα – και στις δύο περιπτώσεις – θα τύχει της υποδοχής που της αρμόζει», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής.

Από την πλευρά του ο κ Νάσος Κτωρίδης, ως οργανωτής του Quantum Nicosia Marathon δήλωσε: «Η φλόγα αντιπροσωπεύει την ελληνική παρακαταθήκη στην αρχέγονη δίψα του ανθρώπου να ονειρεύεται και να διεκδικεί το ακατόρθωτο. Ευχαριστούμε τους φίλους του ΣΕΓΑΣ που μας δίνουν την δυνατότητα να μεταφέρουμε την Ελλάδα σε Ανταρκτική και Κύπρο».

Ήδη η Φλόγα του Μαραθωνίου Δρόμου έχει ταξιδέψει σε τέσσερις ηπείρους (Ευρώπη, Ασία, Αμερική, Αφρική) και μια σειρά από πρωτεύουσες και άλλες μεγάλες πόλεις του κόσμου, όπου έγινε δεκτή με αισθήματα σεβασμού απέναντι στη ιστορία του θεσμού και τους συμβολισμούς της.

Πιο συγκεκριμένα, τα τελευταία τρία χρόνια η Φλόγα του Μαραθωνίου Δρόμου έχει επισκεφτεί την Πράγα (Τσεχία), το Ομσκ (Ρωσσία), τη Βιέννη (Αυστρία), τη Ξιαμέν και τη Σανγκάη (Κίνα), το Βελιγράδι (Σερβία), τη Βοστώνη και το Σικάγο (ΗΠΑ), το Τορόντο (Καναδάς), τη Βομβάη (Ινδία), το Κουίτο (Εκουαδόρ) και το Μαριτζμπουργκ (Νότιος Αφρική).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags