Facebook Pixel Tα "στήνουν" και στους Ολυμπιακούς!
| 2012-08-01 13:48:00

Tα "στήνουν" και στους Ολυμπιακούς!

Tα "στήνουν" και στους Ολυμπιακούς!

Kατηγορούνται τέσσερις χώρες στο μπάντμιντον ότι διάλεγαν αντιπάλους!

Στο στόχαστρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μπάντμιντον μπήκαν οκτώ αθλήτριες (τέσσερα ζευγάρια) που «έστησαν» παιχνίδια στη φάση των ομίλων του διπλού γυναικών των Ολυμπιακών Αγώνων, διαλέγοντας έτσι αντιπάλους στην επόμενη φάση.

«Τα δίδυμα κατηγορούνται γιατί «δεν χρησιμοποίησαν την καλύτερή τους βολή για να κερδίσουν το ματς» και «καθοδήγησαν τα πάντα με τρόπο ώστε να υπάρχει ξεκάθαρη ζημιά και κατάχρηση στο άθλημα»», αναφέρει η ανακοίνωση της διεθνούς ομοσπονδία.

Στο... μίνι σκάνδαλο εμπλέκονται οι Κινέζες παγκόσμιες πρωταθλήτριες Βανγκ Ξιάολι και Γιου Γανγκ, οι Ινδονήσιες Γκρέσια Πόλι και Μεϊλιάνα Γιαουζάρι και τα δύο ζευγάρια από την Νότια Κορέα, οι Γιουνγκ Κιουνγκ-εν / Κιμ Χα-να και οι Χα Γιουνγκ-εν / Κιμ Μιν Γιανγκ.

Το χειρότερο για τις ίδιες είναι πως και οι θεατές που βρέθηκαν χθες στις εγκαταστάσεις του Γουέμπλεϊ, πήραν... χαμπάρι όσα έκαναν και τις αποδοκίμασαν έντονα όταν σέρβιραν επίτηδες στο φιλέ για να χάνουν πόντους.

«Οι Κινέζες τα άρχισαν όλα. Αυτές το έκαναν πρώτες», σχολίασε ο προπονητής της Νότιας Κορέας, Σανγκ Χαν-κουκ, ο οποίος νωρίτερα παραδέχθηκε πως δεν ήθελε να βρει τις παγκόσμιες πρωταθλήτριες στα ημιτελικά.

«Κάναμε λοιπόν κι εμείς το ίδιο»! πρόσθεσε, ενώ ο τεχνικός της Κίνας, Λι Γιονγκμπο είπε απλά: «Δεν έγινε τίποτα. Είναι απλά ένα παιχνίδι»! Ακόμα κι όταν άλλες ομάδες και άλλες αθλήτριες κατηγόρησαν την Κίνα για... κωμωδία, δεν υπήρξε άλλη αντίδραση.

Η Βουλγάρα Αλέσια Ζάιτσαβε έλεγε: «Κάνουν το ίδιο εδώ και χρόνια. Δεν έχουν παίξει ποτέ μεταξύ τους στα τελευταία είκοσι παιχνίδια. Κάνουν ό,τι θέλουν»!

Κι επειδή ζούμε στον κόσμο των social media, το περιστατικό δεν έμεινε ασχολίαστο... «Ο αθλητισμός δεν είναι μόνο επιδόσεις, είναι πόσο καλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις το μυαλό σου», έγραψε ένας, αλλά φυσικά υπάρχουν και οι αντίθετες απόψεις: «Πρέπει να αποβληθούν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες»!

Πηγή: sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags