Facebook Pixel Φερνάντο, τολμάς χωρίς το «τσούκου- τσούκου»;
| 2012-08-16 14:32:00

Φερνάντο, τολμάς χωρίς το «τσούκου- τσούκου»;

 Φερνάντο, τολμάς χωρίς το «τσούκου- τσούκου»;

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για την αχρείαστη κουβέντα περί σχημάτων και διατάξεων στην Εθνική ομάδα, το πραγματικό ζητούμενο ενόψει των προκριματικών του Μουντιάλ και το «ρίσκο» που αξίζει να πάρει ο Πορτογάλος προπονητής.
 

Θεωρούν πολλοί ότι στην Εθνική Ελλάδας ταιριάζει περισσότερο το 4-4-2 και ότι τώρα, χωρίς τον Καραγκούνη, είναι πιο εύκολο για τον Σάντος να το εφαρμόσει, όπως χθες στο β΄ μέρος. Διαφωνώ όχι ως προς τα… σχήματα και τις διατάξεις, αλλά ως προς την ουσία του ζητήματος. Το θέμα, λοιπόν, δεν είναι ο σχηματισμός, το 4-3-3 ή το  4-4-1-1 (το 4-4-2 έχει… καταργηθεί, δεν υπάρχει πουθενά!).

Το θέμα είναι η νοοτροπία, ο ρυθμός, ή ένταση, ο τρόπος! Θα τολμήσει ο προπονητής σ΄ αυτή την προκριματική φάση με βατούς αν μη τι άλλο αντιπάλους να ρισκάρει αλλαγή φιλοσοφίας, έστω και σταδιακά; Η’ θα βασιστεί στην δοκιμασμένη πεπατημένη του… αργά – αργά, με «ασφάλειες» πίσω, να βγάλουμε 1-2 γκολάκια, να «καθαρίσουμε» την πρόκριση; Είναι άραγε μόνο αυτό ζητούμενο πια για αυτή την εθνική Ελλάδας ή μήπως έχει έρθει η ώρα να (προσπαθήσουμε) για ένα βήμα προς τα μπρος;

Διαβάστε ολόκληρο το σχόλιο στο gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags