Facebook Pixel Υψηλής επικινδυνότητας
Ποδόσφαιρο
| 2012-08-30 14:10:00

Υψηλής επικινδυνότητας

Υψηλής επικινδυνότητας

Το ρεπορτάζ από τη Βιέννη αναφέρει με ανησυχία ότι οι προκλήσεις των Αυστριακών σε βάρος των εκδρομέων οπαδών του ΠΑΟΚ είναι πιο πολλές από εκείνες της Θεσσαλονίκης. Γράφει ο Περικλής Στέλλας.

Το γεγονός από μόνο του καθιστά το αποψινό παιχνίδι του «δικέφαλου» υψηλής επικινδυνότητας. Και αυτό διότι (πολλά έχουν συμβεί στο παρελθόν) μπορεί απλά από προβοκάτσια να συμβεί κάτι απόψε, να ρίξει κάποιος μία φωτοβολίδα ή κι ένα ακόμη πλαστικό ποτήρι και η ποινή από αναστολή που ανακοινώθηκε πως ισχύει να μετατραπεί σε κανονική και εφαρμόσιμη από αύριο.

Και αυτό όπως ο καθένας καταλαβαίνει θα σημαίνει και τον αγωνιστικό και τον οικονομικό θάνατο του ΠΑΟΚ. Το ότι εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση οι παίκτες προς τον κόσμο δεν σημαίνει και δεν βοηθά σε τίποτα. Το ότι συνοδεύουν την αποστολή ιδιωτικοί αστυνομικοί, επίσης δεν λέει τίποτα.

Στους δρόμους, έξω από το γήπεδο και κυρίως μέσα στο γήπεδο, είναι το πρόβλημα. Ισως η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα έπρεπε να έχει φροντίσει να εκμηδενίσει στο απόλυτο τις πιθανότητες να συμβεί το οτιδήποτε απόψε. Και ίσως θα έπρεπε για να το πετύχει αυτό να μην ευλογήσει τις εκδρομές και την αγορά εισιτηρίων. Ειδικά σε αυτό το παιχνίδι και με δεδομένο τη συμπεριφορά των Αυστριακών οπαδών και στην πόλη της Θεσσαλονίκης και στην Τούμπα.

Και βέβαια μετά από τόσες μέρες κανείς δεν ερεύνησε ποιος ή ποιοι προμήθευσαν τους Αυστριακούς με πολεμοφόδια και κανείς δεν ερεύνησε (κυρίως η διοίκηση της ΠΑΕ) πώς επιτράπηκε κατά την είσοδό τους να τα περάσουν αυτά που πέρασαν όπως και δεν ερεύνησε το πώς και το γιατί εισέβαλαν στο γήπεδο οι οπαδοί του «δικέφαλου».

Αρκεί λοιπόν να σκεφθεί κανείς πως σε περίπτωση που γίνει καμιά στραβή απόψε και ο ΠΑΟΚ την πληρώσει, η ποινή θα είναι ο αφανισμός του. Και επειδή οι παλαιότεροι θα θυμούνται, μετά τα γεγονότα με την Παρί Σεν Ζερμέν, αρχές δεκαετίας του '90, ο αποκλεισμός του ΠΑΟΚ από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τότε, τον έστειλε δεκαετίες πίσω και τον κατέστρεψε ολοκληρωτικά.

H ελληνική Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η πανελλήνια λέσχη Φίλων Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή σχόλια και επιθέσεις που δέχεται στο Διαδίκτυο σε σχέση με τη διαδρομή και τη συμπεριφορά της. Αναφέρουν χαρακτηριστικά:

- Από την αρχή της ύπαρξής της, η ΛΕΣΧΗ μας λειτουργούσε και εξακολουθεί να λειτουργεί με κανόνες πλήρους και απόλυτης διαφάνειας αναφορικά με τα οικονομικά της στοιχεία.

- Ουδέποτε υπήρξαν «κρυφές» χρεώσεις αναφορικά με το ύψος της ετήσιας συνδρομής των μελών της ΛΕΣΧΗΣ μας, η οποία γινόταν εξαρχής γνωστή σε κάθε ενδιαφερόμενο υποψήφιο μέλος, ενώ φυσικά παρέμενε ΣΤΑΘΕΡΗ για όλο το χρονικό διάστημα της ισχύος της.

- Η ΛΕΣΧΗ ανέκαθεν έδινε και εξακολουθεί να δίνει το δικαίωμα επιλογής στα υποψήφια μέλη της, αναφορικά με το είδος της ετήσιας συνδρομής τους. Συγκεκριμένα, το κάθε μέλος μπορεί να καταβάλλει είτε το ποσό που αντιστοιχεί μόνο στην εγγραφή του στην ελληνική λέσχη είτε και στο σκέλος του σχήματος «ONE UNITED» στην Αγγλία, έτσι ώστε να δικαιούται εισιτήρια αγώνων της ομάδας

- Το ύψος της ετήσιας συνδρομής ήταν και εξακολουθεί να είναι ΚΟΙΝΟ για όλα τα μέλη της ΛΕΣΧΗΣ, ανεξαρτήτως του τόπου διαμονής του κάθε μέλους, τόσο εντός της Ελλάδας όσο και στο εξωτερικό. Αυτό μάλιστα αποτελεί πολιτική όχι μόνο της δικής μας ΛΕΣΧΗΣ, αλλά και αντίστοιχων supporters clubs άλλων ξένων ομάδων στην Ελλάδα. Κατά συνέπεια, δεν είναι δυνατή η μείωση της ετήσιας συνδρομής των μελών μας βασιζόμενη σε γεωγραφικά κριτήρια.

- Και η ανακοίνωση συνεχίζει: «- Το γεγονός ότι η έδρα της ΛΕΣΧΗΣ βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να αποτελεί λόγο αντιδικίας και πρόφαση για την καταβολή μειωμένης συνδρομής από κάποια μέλη που κατοικούν εκτός Θεσσαλονίκης. Κατά συνέπεια, απόψεις του τύπου «γιατί να πληρώνω αφού δεν ζω στη Θεσσαλονίκη;» αντίκεινται στο ίδιο το πνεύμα της ύπαρξης της ΛΕΣΧΗΣ, προτάσσοντας μικροπρέπειες και τοπικιστικά θέματα άνευ ουσίας.

- Ως εκ τούτου, διάφορες αναρτήσεις που υπονοούν οικονομικές ατασθαλίες και από πλευράς της διοίκησης της ΛΕΣΧΗΣ είναι απολύτως αβάσιμες και μόνο ως κακοπροαίρετες μπορούν να εκληφθούν. Η ιδέα της ΛΕΣΧΗΣ «γεννήθηκε» και μετουσιώθηκε σε πράξη στη Θεσσαλονίκη, και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να αλλάξει. Εντούτοις, η ΛΕΣΧΗ από ιδρύσεώς της ανήκε και εξακολουθεί να ανήκει ισότιμα σε ΟΛΑ τα μέλη της, ανεξαρτήτως τόπου καταγωγής ή κατοικίας τους, γιατί αυτό είναι άλλωστε και το νόημα της λέξης UNITED! Ετσι, είναι λυπηρό που αυτός φαίνεται να είναι και ο πραγματικός λόγος των όσων γίνονται τις τελευταίες ημέρες.

- Συμπερασματικά, η λέσχη εξακολουθεί να παραμένει η μία και μοναδική ΕΠΙΣΗΜΑ αναγνωρισμένη από την ομάδα λέσχη υποστηρικτών στην Ελλάδα, όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες του κόσμου (πλην του Ην. Βασιλείου). Κάθε προσπάθεια σπίλωσης των μελών και της διοίκησης της ΛΕΣΧΗΣ μέσω ψευδών, συκοφαντικών ή υβριστικών αναρτήσεων και σχολίων θα μας βρει αντιμέτωπους και υποχρεωμένους να υπερασπιστούμε την τιμή και την υπόληψή μας με κάθε νόμιμο μέσο».

«Αποσύρομαι και στηρίζω Γκαγκάτση»
Διονύσης Ψωμιάδης

Είπαν...

Σέτελ: «Ξέρουμε πού θα χτυπήσουμε τον ΠΑΟΚ»

Το είδαμε και στο πρώτο ματς

Κ. Παπαδόπουλος: «Ηθελα να έρθω στη Ζενίτ, αλλά...»

Ε, δε φτάνουν τα 18 μύρια, Κυριάκο μου;

Δ. Ψωμιάδης: «Αποσύρομαι»

Πώτς γκένεν αυτό;

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags