Facebook Pixel Με... σπασμένα φρένα ο Τζόκοβιτς
| 2012-09-09 20:34:00

Με... σπασμένα φρένα ο Τζόκοβιτς

Με... σπασμένα φρένα ο Τζόκοβιτς

O Nόβακ Τζόκοβιτς έκανε... φύλλο και φτερό τον Νταβίντ Φερέ με 3-1 και πήρε την πρόκριση στον τελικό κόντρα στον Άντι Μάρεϊ.

Ο «Νόλε» πήρε τη νίκη απέναντι στον Ισπανό με 3-1 σετ (2-6, 6-1, 6-4, 6-2) σε συνολικό χρόνο 2 ωρών και 32 λεπτών, επιβεβαιώνοντας την ανωτερότητά του υπό «φυσιολογικές» καιρικές συνθήκες. Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ του Σαββάτου (8/9) ο ημιτελικός διεκόπη με τον Φερέρ να δείχνει λιγότερο επηρεασμένος από τον δυνατό αέρα και να προηγείται με 5-2 γκέιμς στο πρώτο σετ.

Στη σημερινή (9/9) συνέχεια του ημιτελικού, ο Φερέρ «κράτησε» το σερβίς του και πήρε το πρώτο σετ με 6-2. Ωστόσο η συνέχεια ήταν του «Τζόκερ». Αντέχοντας στα μεγάλα ράλι, εξαπολύοντας 10 winners και κάνοντας δύο μπρέικ, ισοφάρισε άνετα με 6-1.

Στο τρίτο σετ ο Φερέρ έδειξε να αντιστέκεται, απαντώντας με δικό του μπρέικ στο γρήγορο μπρέικ του Τζόκοβιτς, όμως ο «Νόλε» είπε την τελευταία λέξη και τελικά αξιοποιώντας τα σαφώς λιγότερα αβίαστα λάθη του (8 έναντι 15) κατέκτησε το σετ με 6-4 και πήρε το προβάδισμα.

Η πορεία του αγώνα, πλέον, είχε καθοριστεί. Ο Τζόκοβιτς συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, προηγήθηκε με 4-0 κάνοντας δύο σερί μπρέικ και έφτασε άνετα στην κατάκτηση του σετ και παράλληλα της νίκης.

Ετσι, ο «Νόλε» προκρίθηκε για τέταρτη φορά στον τελικό (τρίτη συνεχόμενη) και θα έχει τη δυνατότητα να υπερασπιστεί τον περυσινό του τίτλο, κατακτώντας για 2η φορά το US Open και προσθέτοντας τον 6ο τίτλο Grand Slam στην τροπαιοθήκη του.

Από την άλλη πλευρά, στον τελικό της Δευτέρας (10/9, 23:00), ο Αντι Μάρεϊ θα έχει το πλεονέκτημα της μίας μέρας ξεκούρασης, καθώς ο δικός του ημιτελικός με τον Τόμας Μπέρντιχ ολοκληρώθηκε κανονικά το Σάββατο (8/9), διαρκώντας 3 ώρες και 58 λεπτά. Το αν αυτό θα βοηθήσει τον Σκωτσέζο να κατακτήσει το πρώτο Grand Slam της καριέρας του, θα το μάθουμε σε κάτι περισσότερο από 24 ώρες. Καιρού επιτρέποντος, βέβαια…

Πηγή: Sentragoal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags