Facebook Pixel Δαυίδ στο όνομα, Γολιάθ στο χόρτο...
| 2012-09-11 09:48:00

Δαυίδ στο όνομα, Γολιάθ στο χόρτο...

Δαυίδ στο όνομα, Γολιάθ στο χόρτο...

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος εξηγεί γιατί η ανανέωση του συμβολαίου του Φουστέρ, δεν είναι έκπληξη και γράφει για τον απόλυτο νικητή και τον παίκτη που θέλει κάθε προπονητής.

Αν το ποδόσφαιρο, ήταν μάθημα και έμπαινε στην διδακτέα ύλη από το δημοτικό, σίγουρα οι εξέδρες των γηπέδων, θα είχαν και διαφορετική κουλτούρα.Ίσως να χανόταν η γλύκα του "ξερολισμού" (όσο γλυκό μπορεί να 'ναι αυτό), ή να μας έλειπε και το χιουμοριστικό... θάψιμο που ρίχνουν ορισμένοι.

Σίγουρα βέβαια, δεν θα ακούγαμε και αρλούμπες, όπως να ζητάνε οφσάιντ από πλάγιο ή να κράζουν τον προπονητή για μια αλλαγή την ώρα, που ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής ζητάει να αποχωρήσει.

Όπως και να ‘χει, θα 'ταν απόλυτα ενδιαφέρον να διδασκόταν η μπαλίτσα, αλλά να υπήρχαν και εξετάσεις.  Σε περίπτωση που το μάθημα, προχωρούσε με τα χρόνια, κάποια στιγμή, θα απαιτείτο και η κλασική εργασία! Αυτή που κάνουν για να δείξουν ότι τα ‘χουν αποστηθίσει όπως πρέπει τα κεφάλαια και  είναι γνώστες της ύλης.

Η καλύτερη εργασία λοιπόν, που θα μπορούσε να παρουσιάσει κάποιος θα ‘χε τίτλο "Νταβίντ Φουστέρ"! Και δεν πρόκειται να ασχοληθώ φυσικά, στο πως αντιμετωπίστηκε η μεταγραφή του, ή πως θεωρούν ακόμη κάποιοι ότι δεν προσφέρει στους νταμπλούχους της χώρας.

Ο Φουστέρ, δεν έχει να αποδείξει κάτι περισσότερο σχετικά με τον τρόπο που αγωνίζεται. Η αυταπάρνηση που δείχνει και η πίστη στο σύστημα και στου σύγχρονο ποδόσφαιρο, αποτελούν τα καλύτερα διαβατήρια για τον ίδιο. Η αναφορά γίνεται, επί τη ευκαιρία της ανανέωσης του συμβολαίου του. Κάτι που σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι θέμα ωρών.

Από δακτυλοδεικτούμενος... απόλυτος νικητής!

Η διοίκηση του Ολυμπιακού, σε αυτή την περίπτωση δεν είχε κάτι για να… κοσκινίσει. Δεν υπήρχε λόγος ο Μαρινάκης και οι συνεργάτες του, να βγάλουν σουρωτήρια, ώστε να δουν τα θετικά που θα περάσουν μέσα από τις τρύπες και τα αρνητικά που θα μείνουν σε αυτές. Ο Φουστέρ, ό,τι έχει κερδίσει μέχρι τώρα στον Ολυμπιακό, το έχει κερδίσει με το… σπαθί του. Είναι ο απόλυτος νικητής και αυτό το παραδέχονται όσοι τον συμπαθούν ποδοσφαιρικά, αλλά και όσοι δεν τον καλοβλέπουν. Στην άφιξή του, ήταν ο… δακτυλοδεικτούμενος. Ο εύκολος στόχος!

Και βέβαια, το νούμερο ένα επιχείρημα, όσων ήθελαν να πουν και μια κακία παραπάνω για τον Βαλβέρδε. Ο Νταβίντ, αφού πέρασε τα… παρατσούκλια –στα όρια της λάσπης- "παλτό", "προϊόν μίζας", "λίγος", "χωρίς ρόλο" και όλα τα σχετικά, κέρδισε ο ίδιος την εκτίμηση όλων. Με το ποδόσφαιρό του και με τον χαρακτήρα του. Ταμάμ στις απαιτήσεις του σύγχρονου ποδοσφαίρου, ξεχωρίζει πλέον σαν την μύγα μέσα στο γάλα, όταν τον βάζει ο Ζαρντίμ. Γιατί ο Πορτογάλος έχει γυρίσει την ομάδα πιο πίσω από εκεί που την είχε ο Βαλβέρδε και ο Φουστέρ που συνεχίζει στους δικούς του ρυθμούς, έχει πολύ μεγαλύτερο… οικόπεδο να αλωνίσει.

Ο παίκτης που θέλει κάθε προπονητής

Ο άνθρωπος που έχει δώσει προσωπικά τρίποντα και προκρίσεις στον Ολυμπιακό δικαίως θα πάρει καινούργιο συμβόλαιο. Είναι πολλές φορές αφανής ήρωας. Ακόμη και στην κακή του μέρα, έχει τρόπο να καλύπτεται με την αξιοπιστία και την κίνηση δίχως τη μπάλα. Οι προπονητές θέλουν πάντα να έχουν έναν τέτοιο παίκτη και προς τιμήν του ο Ζαρντίμ, φρόντισε από πολύ νωρίς να ξεκαθαρίσει την εκτίμηση που έχει στον Ισπανό.

Δεν είναι λοιπόν παράξενο ότι θα ανανεωθεί το συμβόλαιο, δεν είναι καμιά ειδησάρα πως ο Μαρινάκης θέλει να κρατήσει τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή. Αντίθετα, θα προκαλούσε τεράστια εντύπωση, αν ο Ολυμπιακός έχανε και αυτόν τον παίκτη. Ο Φουστέρ, είναι το μοντέλο που δεν είχαν συνηθίσει να βλέπουν στον Πειραιά και κατάφερε να τους κάνει να το αγαπήσουν!

Στο λιμάνι, που λατρεύουν ανέκαθεν το τακουνάκι, το ανάποδο ψαλίδι, την ποδιά, την επέλαση, τον ποδοσφαιρικό τσαμπουκά, το "πάμε και τους φάγαμε", μέσω αυτού του παίκτη, γνώρισαν καλά και άλλες πτυχές του αθλήματος, πάνω στο χορτάρι! Γι’ αυτό και τον αγάπησαν και παρότι ξέρουν, ότι πολύ δύσκολα θα τους κάνει να τιναχτούν από τη θέση τους για να ουρλιάξουν, τον θέλουν κοντά τους, αφού απέδειξε ότι το αξίζει...

Πηγή: sport24.gr


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags