Facebook Pixel Αυτά θέλει ο Ζαρντίμ
| 2012-09-12 10:26:00

Αυτά θέλει ο Ζαρντίμ

Αυτά θέλει ο Ζαρντίμ

Ο Πορτογάλος καταστρώνει τα πλάνα του για την πρεμιέρα του Τσ. Λιγκ και περιμένει συγκεκριμένα πράγματα από τους 11 που θα παίξουν με τη Σάλκε.

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει σε λιγότερο από μια εβδομάδα (την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου) τη Σάλκε στην πρεμιέρα του στο Τσάμπιονς Λιγκ και ο τεχνικός της ομάδας του λιμανιού Λεονάρντο Ζαρντίμ καταστρώνει τα πλάνα του εν όψει του πολύ σημαντικού αγώνα με τους Γερμανούς.

Βέβαια πριν από το παιχνίδι με τη Σάλκε προηγείται η αναμέτρηση με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα και στο συγκεκριμένο ματς ίσως να ξεκουράσει ορισμένους παίκτες (κυρίως διεθνείς) ο προπονητής των πρωταθλητών.

Ολες οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι ο Ζαρντίμ έχει ουσιαστικά αποφασίσει για την ενδεκάδα που θα παρατάξει απέναντι στη Σάλκε το βράδυ της Τρίτης στο "Καραϊσκάκη". Ολα αυτά βέβαια με την προϋπόθεση πως δεν θα υπάρξει κάποιο απρόοπτο με τραυματισμό μέσα στο επόμενο εξαήμερο.

Ο τεχνικός των "ερυθρόλευκων" έχει παρακολουθήσει πολλά ματς της Σάλκε, έχει σχηματίσει (με τη βοήθεια και των συνεργατών του) μια πολύ καλή εικόνα για τον τρόπο παιχνιδιού της γερμανικής ομάδας και πάνω σε αυτή την εικόνα θα προετοιμάσει και τον Ολυμπιακό για την πολύ σημαντική αναμέτρηση.

Πέρα από τις γενικές οδηγίες που δίνει κάθς προπονητής στην ομάδα του πριν από κάθε ματς, ειδικά ευρωπαϊκό, υπάρχουν και συγκεκριμένες απαιτήσεις από έναν τεχνικό για κάθε παίκτη ξεχωριστά.

Παρουσιάζει λοιπόν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε τι περιμένει, τι προσδοκά ο Λεονάρντο Ζαρντίμ από κάθε παίκτη του Ολυμπιακού στο πολύ μεγάλο παιχνίδι της πρεμιέρας του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στη Σάλκε.

Ο Ζαρντίμ αναμένεται άλλωστε μέσα στις επόμενες μέρες να μιλήσει στους "ερυθρόλευκους" τόσο για το ματς με τα Γιάννινα (όπου θα ζητήσει προσοχή για να αποφύγει ο Ολυμπιακός την γκέλα) όσο βέβαια και για το ματς με τη Σάλκε.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ο τεχνικός του Ολυμπιακού δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο παιχνίδι με τους Γερμανούς, καθώς, εκτός των άλλων, θα είναι το πρώτο του ματς στην κορυφαία διοργάνωση σε επίπεδο συλλόγων.

1. Ρόι Κάρολ

Ο Ζαρντίμ περιμένει από τον έμπειρο γκολκίπερ των "ερυθρόλευκων" να έχει μεγαλύτερη ηρεμία στο παιχνίδι του και να αποφύγει κάποια λάθη που έκανε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος απέναντι στη Βέροια. Επίσης περιμένει από τον Κάρολ να "καθαρίσει" με εξόδους τις στημένες φάσεις των Γερμανών.

2. Βασίλης Τοροσίδης

Ο προπονητής του Ολυμπιακού περιμένει πολλά από τον αρχηγό της ομάδας, αλλά όχι μόνο σε ό,τι αφορά τα ανασταλτικά του καθήκοντα. Θέλει να δει τον "Τόρο" να προωθείται συχνά, προκειμένου να μπορέσει ο Ολυμπιακός να προκαλέσει "ρήγματα" στο αριστερό άκρο της αμυντικής διάταξης της Σάλκε.

3. Πάμπλο Κοντρέρας

Ο Χιλιανός είναι από τους πιο έμπειρους παίκτες του Ολυμπιακού και ο Ζαρντίμ θέλει από αυτόν να έχει ιδιαίτερη προσοχή στις κάθετες πάσες που θα επιχειρήσουν οι Γερμανοί. Παράλληλα ζητά από τον διεθνή στόπερ να αποτελέσει δυνατό στήριγμα στον άπειρο από ευρωπαϊκά ματς, Σιόβα.

4. Δημήτρης Σιόβας

Ο νεαρός κεντρικός αμυντικός θα είναι ο "παρτενέρ" του Κοντρέρας και ο Ζαρντίμ θέλει πάθος και δύναμη από τον Σιόβα, ειδικά στις στημένες φάσεις των αντιπάλων, εκεί που υπάρχει ένα πρόβλημα στην άμυνα του Ολυμπιακού. Είναι ξεκάθαρο ότι θα του ζητήσει να προωθείται στην αντίπαλη περιοχή στα κόρνερ και τα φάουλ των Πειραιωτών, γιατί μπορεί να σκοράρει με κεφαλιά.

5. Χοσέ Χολέμπας

Ο ομογενής αμυντικός δεν είναι και στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, αλλά τουλάχιστον δείχνει μια βελτίωση στα δύο πρώτα ματς της σεζόν. Αυτό που σίγουρα θα ζητήσει ο Ζαρντίμ από τον Χολέμπας είναι να μην "ξεχνιέται" όταν θα ανεβαίνει στην πλευρά του, αλλά να έχει γρήγορες επιστροφές για να μην προκαλείται κενό από τα αριστερά.

6. Φρανσουά Μοντέστο

Ο Ζαρντίμ ξέρει ότι η δουλειά του Γάλλου θα είναι δύσκολη. Αυτό που θέλει ο προπονητής των "ερυθρόλευκων" από τον Μοντέστο είναι να διαχειριστεί σωστά τις δυνάμεις του και να καλύψει τον χώρο μπροστά από τα δύο στόπερ. Το ζητούμενο είναι να αντέξει όσο το δυνατόν περισσότερο ο Κορσικανός.

7.Γιάννης Μανιάτης

Το μεγάλο "όπλο" του Ολυμπιακού στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Ο Ζαρντίμ περιμένει πολλά από τον Μανιάτη όχι μόνο στον ανασταλτικό τομέα, αλλά δίνει μεγάλη βάση και στην πρώτη πάσα σε προσπάθεια αντεπίθεσης. Αυτό που θέλει ο Ζαρντίμ είναι να μπορέσει ο Μανιάτης να περάσει σωστά την μπάλα στον Ιμπαγάσα.

8.Αριέλ Ιμπαγάσα

Ο Αργεντινός θα έχει το "κουμάντο" στο παιχνίδι του Ολυμπιακού και ο Ζαρντίμ θέλει να δει τον Ιμπαγάσα να κάνει ένα καλό ματς. Αν ο 36χρονος μέσος έχει "κέφια", τότε οι "ερυθρόλευκοι" μπορούν να ελπίζουν σε πολλά.

9. Πάουλο Μασάντο

Το πιθανότερο είναι να τον χρησιμοποιήσει δεξιά και όχι αριστερά ο Ζαρντίμ. Ο Πορτογάλος θα ζητήσει από τον συμπατριώτη του να είναι κοντά στον Ιμπαγάσα για να δίνει στήριγμα στον συμπαίκτη, αλλά παράλληλα να μην "ξεχνιέται" μπροστά και να δίνει βοήθειες στον Τοροσίδη.

10. Τζαμέλ Αμπντούν

Ο Αλγερινός είναι σε καλή κατάσταση και μάλλον θα παίξει αριστερά. Ο Ζαρντίμ θέλει να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του διεθνούς μέσου και θα του ζητήσει να "πατήσει" πολύ στην περιοχή της Σάλκε.

11. Ράφικ Τζιμπούρ

Ο Τζιμπούρ θα είναι στην κορυφή της επίθεσης και ο Ζαρντίμ θέλει από τον Αλγερινό κίνηση και εκτός περιοχής, αλλά και πίεση στους αντίπαλους κεντρικούς αμυντικούς.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags