Facebook Pixel Ο Σαμαράς έγινε ...Mήτρογλου
| 2012-09-12 15:20:00

Ο Σαμαράς έγινε ...Mήτρογλου

Ο Σαμαράς έγινε ...Mήτρογλου

Aν έψαχνε κάτι η Εθνική στην εκκίνησή της σε αυτή την προκριματική σειρά ήταν το απόλυτο των 6 βαθμών μετά τα δύο πρώτα ματς. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

Αρχίζοντας, λοιπόν, από το φινάλε η αποστολή εξετελέσθη σε απόλυτο βαθμό.

Χθες με αντίπαλο μια μέτρια έως κακή ομάδα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν έπιασε την απόδοση που είχε στο δεύτερο καλό της ημίχρονο στη Ρίγα. Για να το πούμε καλύτερα, δεν έκανε όσα περιμένε ο κόσμος να δει. «Κοπιαρισμένο» με το πρώτο 45λεπτο στη Λετονία ήταν το αντίστοιχο και στο Φάληρο. Η Ελλάδα προσπαθούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα, να πιέσει τον αντίπαλο, αλλά... Η «σούμα» στην ανάπαυλα έλεγε ότι οι Λιθουανοί μάλλον εύκολα κράτησαν το 0-0. Απλά, οι ακίνδυνοι αντίπαλοί μας δεν μπορούσαν όχι μόνο να σκοράρουν, ούτε να απειλήσουν.

Στο 2ο ημίχρονο άλλαξε ό,τι άλλαξε και στο παιχνίδι της πρεμιέρας. Η είσοδος της πρώτης αλλαγής του Σάντος μεταμόρφωσε προς το καλύτερο την εικόνα μας. Τότε ήταν ο Σαμαράς, χθες ο Μήτρογλου. Αρχισαν να βγαίνουν συνδυασμοί, άρχισαν να φτάνουν οι διεθνείς με καλύτερες προϋποθέσεις στην αντίπαλη εστία.

Μiα κουβeντα που μπορεί να γίνει είναι γιατί αφήσαμε πάλι ένα ημίχρονο να πάει σχεδόν χαμένο. Η άλλη έχει να κάνει με το χρονικό σημείο της... προσπέρασης. Ο Νίνης σκόραρε πάνω - κάτω στο σημείο που είχε σκοράρει και ο Σπυρόπουλος. Σημείο εκκίνησης για ένα άλλο ματς: με την Ελλάδα να βάζει την μπάλα κάτω, να φτιάχνει ωραίες φάσεις, να διεκδικεί και εν τέλει να σημειώνει ένα δεύτερο γκολ. Μετά το 2-0 σταδιακά άρχισε να πέφτει ο ρυθμός, με αποτέλεσμα να μην έρθει ένα ακόμα τέρμα, που θα μας βοηθούσε περισσότερο σε μία διοργάνωση που μετρά ο συντελεστής, η διαφορά των γκολ.
Πaνω απ' όλα όμως μετρούν οι βαθμοί. Και αυτή η συγκομιδή των 6 βαθμών στα δύο πρώτα ματς είναι το καλύτερο δυνατό εφόδιο εν όψει των ντέρμπι με Βοσνία και Σλοβακία που ακολουθούν.

Αν και ακόμα είναι νωρίς, μοιάζουν οι Βόσνιοι αυτοί με τους οποίους θα δώσουμε μάχη για την πρόκριση στη Βραζιλία. Οι Σλοβάκοι έμειναν στο φτωχό 2-0 με το Λιχτενστάιν, είχαν γκελάρει με τη Λιθουανία στην πρεμιέρα. Αρα... Ευκαιρία για την Εθνική ομάδα στα ραντεβού του Οκτώβρη να βγει εντελώς στον αφρό. Πρώτα υποδεχόμενη την παρέα του Τζέκο και ακολούθως πηγαίνοντας στην Μπρατισλάβα για να «τελειώσει» τους Σλοβάκους.

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags